W sierpniu 2020 gdyby Moi Ukochani Pisowcy nie zablokowali transkacji sprzedaży Idea Money poprawiającą kapitał własny o ponad 300 mln zł ładnie bym zarobił - ja średnią miałem 2,6 zł za akcję, więc nawet przed blokadą transkacji przez BFG mogłem sprzedać z zyskiem - ale kto by pomyślał, że będą celowo wykańczać bank i blokować poprawę wskaźników kapitałowych? Więc jak sobie przeliczysz trochę tych akcji miałem.
I np. mam w tej chwili po niezłej cenie akcji Mercatora - i jeśli stracę jest ok., tu grają siły rynkowe ale opierając się na moich wyliczeniach zainwestowałem- i jest ok. jeśli stracę. Natomiast nie może być sytuacji, że ja dokładnie sprawdzam, kalkuluję przyszły C/Z, wartość spółki a Moi Ukochani Pisowcy już w 2018 podjęli decyzję o przejęciu Idei i bez względu na rezultaty banku i tak bank byłby przejęty ( zresztą wszystko w tym celu robili, żeby tak się stało ) ! Przecież to chore, przecież tak nie można - to nie prywatny folwark PIS ale inwestycje tysięcy Polaków, którzy mają prawo wierzyć w transparentność swoich inwestycji oraz równe podejście Państwa do każdego podmiotu - tu tego zabrakło, tak nie można robić. W skardze do NSA tak się wysiliać nie będę jak do WSA ( to i tak nic nie da ), niech Leszek ze swoim prawnikami zrobi to na ocenę celującą ( i myślę, że zrobi - przejęcie Idei nie było zgodne z prawem w mojej opinii ).