Panie Keczupie, ma Pan poniekąd prawdę, jednak pragnę zauważyć, że na koncie spółki leży prawie 2 mld zł wolnej gotówki z poprzednich zyskownych lat. O samej spółce i jej przyszłości nie będę się rozpisywała, bo wszystko prawie było napisane.
Spółka przyzwyczaiła ostatnimi lata, że daje dywidendy stanowiące ponad 10% jej kursu na giełdzie w trakcie ogłaszania tego faktu, stąd i zapewne ten tok myślenia m.in. Pana Zdzisława.
Prezes podczas ostatniego wystąpienia podczas ogłaszania wyników również wspominał, że za pieniądze z zysku nie będą prowadzili skupu akcji własnych, a część zysku w możliwe największej części będą chcieli podzielić się z akcjonariuszami.
Pan Właściciel, jako twórca i większościowy udziałowiec spółki poprzez posiadany przez siebie pakiet akcji jest największym beneficjentem dywidendy.
Panie Keczupie czy mając Pan taką możliwość, wolałby Pan aby pieniądze z zysku spółki giełdowej leżały u Pana na prywatnym koncie czy na koncie spółki, gdzie w razie konieczności (np. pomysłu rządu o dodatkowym podatku od wolnych środków na kontach spółek giełdowych) jej wyjęcia musiałby "akrobacje" finansowe robić, przez co spółka straciłaby swoją wiarygodność jako broker, DM i dążąca do rozwoju w kierunku zarządzania finansami swoich klientów. Spółka, która myśli i robi ekspansję nie tylko w Europie, ale i na świecie.
Tutaj nikt nikogo nie klepie po pleckach, a troli zniechęcających do spółki na jej wątku jest chyba największa ilość pośród spółek będących na szczycie zainteresowania.
Na siłę też nikt nikogo tu nie trzyma, więc uważam, że śmieszne jest pisanie tu i straszenie zwłaszcza tych, którzy ponoć nie mają akcji i ostrzegają przed ich kupnem.
Uważam, że każdy tu siedzi bo ma w tym interes. Ci co mają, chcą by kurs był wyżej. Ci, którzy nie mają, chcą aby kurs był niżej, bo chcą kupić taniej... I tak to się kręci.
Ja akcje posiadam, wzięłam już dwie grube dywidendy (przy mojej cenie zakupu). Przy obecnym Zarządzie i jego poczynaniach o których komunikują zgodnie z wykonywaną pracą mam spokój ducha i pęczniejący portfel.
Polecam ten stan...