Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 608,00 zł , zmiana od tamtej pory: 11,27%

Re: W USA właśnie pojawił się sygnał, który przyprawia rynki o dreszcze

Czy moja osoba i moje wpisy są tak kontrowersyjne, że nawet jak mnie nie ma i nie czytam to jestem powodem dyskusji ?
Tadek się na mnie uparł, że piszę nieprawdę. Czemu tak nie twierdził jak mi nie szło w listopadzie i grałem na spadkach L jak wszyscy grali S albo jak pisałem, że nim zamknąłem to oddałem pół zysku. Moje zagrania są niestandardowe i nie zawsze rozsądne. Ale czy to coś nienormalnego mając 15 kontraktów dokupić kolejne 5 na krótki okres ? Mieć część na dłużej a widząc konsole spróbować zagrać w tej konsoli. Może nie jest to książkowe rozwiązanie ale ja już taki mam sposób myślenia. Nie piszę na forum po to żeby czymś się chwalić albo opisywać wszystko co robię. Oceniam sytuację na szybko i przedstawiam swoją opinię tego co widzę inni przedstawiają swoją i chyba po to jest forum żeby tak robić i żeby wspólnie próbować przewidzieć co będzie dalej. Szkoda, że mało osób tu pisze bo niektórzy tylko sporadycznie. A im więcej osób będzie pisać tym więcej informacji do przemyślenia i trafniejsze wnioski. Tadek nie czyta tego co się do niego piszę tylko wymyśla sobie swoje teorię. Ale skoro tu zagląda to go informuję, że umiem sobie sprawdzić na rachunku maklerskim która pozycja kiedy się rozliczyła i które otwarcie paruje się z którym zamknięcie. Znam kolejność zamykania i nie musi się o mnie obawiać, że robię coś nieświadomie. A jak nie potrafi zrozumieć tego co piszę to trudno niech nie czyta. Ale czy tak trudno zrozumieć o co mi chodzi we wpisie który On cytuje "Dokupiłem L po 2517. Może tylko na dziś ewentualnie szybko oddam jak się pomyliłem." - Powiedziane w skrócie co planuje czyli:
- podejmuję ryzyko i powiększam pozycję
- nie wiem czy odważę się z nią zostać na noc
- wiem że ryzyko duże i mogłem się pomylić
- obserwuję i patrze co zrobi dalej rynek
- jak okaże się że jednak dalej spadamy szybko zmniejszę pozycję do poprzedniego stanu
- jeśli rynek odbije i stany zaczną nieźle to może warto zostawić pozycję na noc.
Gdzie tu pisze, że oddam te ostatnio dokupione kontrakty ? To akurat sprawa drugorzędna w tym opisie. I nie chodziło mi o to żeby pisać co robię tylko jak oceniam rynek. W tamtym momencie uznałem że jest próba obrony i warto spróbować pod podbicie zagrać.

I teraz to już koniec jak dla mnie tematu Tadka. Więcej nie komentuje jego wpisów.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,07% 2 902,00 2025-10-09 17:04:01
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.