Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: w tym tygodniu 0, 20

Dnia 2010-08-26 o godz. 13:01 ~izk napisał(a):
> po pierwsze
emisja poszła na rozbudowę ok ale za czyje
> pieniądze
przed emisja Wtorkowski ogłosił że obejmie tylko
> część na resztę znajdując fundusz
wdm obiął trochę ponad 6%
> sypacz ma resztę
nie wiemy za ile Wotrkowski puścił resztę
> - nie musi komunikować
sypacz mógł to kupić za przysłowiową
> złotówkę a jak za 15 gr na starcie ma 50% 22gr-15gr
> Wtorkowski by objąć całą emisję musiałby wyłożyc 3,5 mln
> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drobni się zapisywali bo było duże
> dyskonto do rynku i zwietrzyli zarobek fiasko emisji było
> wykluczone - każdy umie liczyć
co tam jeszcze - masz
> pytania pytaj u mnie odpowiedzi masz gratis luga przejrzałem
> na wylot - lubię wiedzieć wszystko o swojej forsie
p y t a
> j !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nasza firma - nasze pieniądze. Nie ma róży bez kolców. A pieniędzy za darmo nikt nie rozdaje - to jest coś czego nie chcesz zrozumieć.

Po pierwsze i najważniejsze może nie być żadnego sypacza. Ja sypałem przy 33 groszach - wszystko. co miałem Byli i inni na różnych poziomach. Kurs może byc zadołowany przez samą tylko informację. Żeby kurs rósł muszą być kupujący. Skąd mają się brać skoro domyślają się i czytają o jakimś sypaczu? Ja tak pomyślałem i wywaliłem. Ilu było takich jak ja?

Po drugie nie wiesz kto kupił nie wiesz czy jest lockup itd. Nic nie wiesz. Masz tylko swoje domysły. Powołujesz się na EUI i przejrzyste informacje to powiedz mi co tam wiadomo o emisji? Na lugu było 1:4 a na EUI 1:2. No i gdzie się podziały tamte akcje? Jakoś się też nie ujawnił inwestor.

Po trzecie piszesz znowu postfaktum. To jest właśnie intelektualna hucpa. Wiadomo że mali gracze może daliby radę objąć po 15gr akcje prezesa więc znaczy, że przed emisją było też wiadomo? Znam takich co mówili, że wiadomo że na "Tauronie będą kokosy" a na "PZU będzie wtopa", "PGE to przyszłość". Po fakcie można napisać wszystko - wiedziałem że tak będzie.

Ty na razie napisałeś że będzie 20gr do końca tygodnia - to znaczy do jutra do 17 - i tego się trzymajmy jeśli chodzi o przewidywania.

pozdro
A

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUG -1,90% 1,55 2026-06-18 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.