Sam posiadam książkę Fryderyka od pół roku, i zdecydowanie polecam. Mam ponad 10-cio letnie doświadczenie na giełdzie, od początku głównie kontralty terminowe i opcje, ale od roku nasze kontrakty stały się bardzo ciężkie do gry, bilans zaczął kręcić się dookoła zera, więc mimo zbliżającego się nieuchronnie krachu zainteresowałem się akcjami.
Z rewelacyjnymi efektami, w czym mocno pomogła mi ponowna nauka AT z aktualizowanych na bieżąco książek Fryderyka. Opisuje w nich dokładnie krok po kroku swoje metody analityczne, z masą wykresów na których pokazuje praktyczne zastosowanie analizy technicznej.
Fakt, że wiedza w książce jest mocno skondensowana ułatwia szybkie wyszukanie tematu gdy widzę na wykresie jakiś setup a nie jestem pewien co to za stworek, dzięki czemu nauczyłem się zawierać znacznie lepsze niż kiedyś transakcje, np. ostatni spory sukces to zakup Getina w dołku, na razie transakcja życia.
Aktualnie książka Fryderyka składa się z trzech rozdziałów, każdy po kilkadziesiąt stron i podobną ilość wykresów z aktualnymi przykładami, część formacji jest w trakcie tworzenia.
- Geometria i formacje świecowe
- Analiza Wolumenu, VSA i prawo Wyckoffa
- Teoria Fal Elliotta
Jak dla mnie, aktywnego gracza od 10-ciu lat, gdzie przerabiałem wiele tematów i technik gry, dopiero ta książka naprawdę mocno pchnęła mnie do przodu w zakresie wiedzy o inwestowaniu. I cały czas uważnie ją studiuję. Tym bardziej, że w razie wątpliwości mogę po prostu napisać maila do autora i wspólnie przejrzeć jakąś spółkę, no umówmy się że żadna inna pozycja takiego komfortu nie ma :-)
Pozdrawiam