W ramach wstępu edukacyjnie o kompetencjach i możliwościach Rady Nadzorczej
https://www.paih.gov.pl/index/?id=3cec07e9ba5f5bb252d13f5f431e4bbb
Co do zasady RN jest najwyższym organem w spółce a członek RN może weryfikować dokumenty nawet takie jak pensje poszczególnych pracowników
W przypadku Marki istotnym elementem całości jest też Nadzorca Sądowy i Sędzina Komisarz, która ma też ogromne uprawnienia.
Tym samym paradoksalnie wpływanie na zarząd w procesie restrukturyzacyjnym jest bardziej realne niż w normalnym trybie prowadzenia spółki.
W przyszłym tygodniu odbędzie się rozmowa z SII.(miała być już w tym ale z braku dostosowania się do terminu z mojej strony odbędzie się w przyszłym)
Z racji, że jest dużo zapytań obligatariuszy a inicjatywa jest dla akcjonariuszy chcąc wykorzystać synergie obu grup zapytam jakie ew. wy możecie przeprowadzić inicjatywy i jak ew. możemy współpracować (myślę, że takie pole współpracy się znajdzie zwłaszcza w relacjach z Nadzorcą Sądowym, który ma narzędzia wpływu na zarząd)
Są też osoby, które mają jakieś informacje o spółce przy czym takie osoby odsyłam do Nadzorcy ponieważ tylko Nadzorca na ten moment ma narzędzia weryfikacji wszelakich informacji.
Działanie samodzielne oznacza brak kontroli, wpływu i informacji działanie wspólne oznacza realną kontrolę, wpływ i informacje (bo lepsza jest zła informacja niż żadna)
kontakt: akcjonariusze_marka@wp.pl
Już w przyszłym tygodniu (najpóźniej za dwa) będzie instrukcja jak można się dołączyć. Natomiast dziś dobrze by było abyście przesłali na maila wstępną deklarację. (zwłaszcza kilka osób które deklarowały się wcześniej)
Dziś nasza siła jest duża (prawie na równi z siłą Konopki) a w najbliższym czasie prawdopodobnie będzie większa niż siła Konopki dlatego naturalne jest, że chcemy mieć kontrolę informację i wpływ