Forum Ogólne

Re: przedawnienie?

Orzeczono, iż podlegam ubezpieczeniu i mam zapłacić składki wraz z odsetkami. Układ ratalny nie opłaci mi się, gdyz w moim przypadku oplata prolongacyjna wyniosła by prawie polowe zaleglosci. Nad skarga kasacyjną obecnie sie zastanawiam(ale prawnicy duzo chca wiec nie wiem czy w moim przypadku sie oplaci) Jak zeskanuje swoje uzasadnienie wyroku to wyślę je zainteresowanym (naprawde nic ciekawego, sedziowie odniesli sie tylko do jednego zarzutu z 4 przedstawionych, takie tam ble, ble ble, skladki przedawniają się po 10 latach i już). Napisałeś, żeby dobrowolnie nie płacić nic zusowi, ale jest prawomocny wyrok wiec muszę chyba, bo inaczej komornika mi wyslą. Ci z Białegostoku szybko działają.... I te deklaracje rozliczeniowe i zgłoszeniowe muszę zrobic w ciagu 7 dni (tak było w decyzji, od której się odwołałam), bo inaczej mi karę dowalą, za niezgłoszenie w terminie. Sądziłam, że będę musiała opłacić dopiero po tej kasacji, a wychodzi na to, że jeśli nawet złożę kasację to i tak muszę to wszytko popłacić.