Forum Ogólne

Re: przedawnienie?

Dzieki Marku.Postaram sie obrac twoja strategie, co nie znaczy ze nie bede walczyc od strony prawnej.Nie zgadzam sie z wykladnia prawa przez Zus.Jesli firme wyrejestrowalam w 1999r. zgodnie z obowiazujacym wowczas prawem to rzaden gnoj nie moze mi po osmiu latach tego prawa odebrac.Przypomne prawo mowilo o 5-o letnim okresie przedawnienia.Nie mam obowiazku sledzic prawa dotyczacego prowadzenia DG. jesli jej juz nie mam.Nie pozwole na wydarcie z mojej kieszeni kilkunastu tysiecy zlotych tylko dlatego ze Zus doluje i chce przedluzyc swa agonie.Zgadzam sie z Toba to jest bezduszny organ ale nie znaczy to zeby mu sie nie dobrac do tylka.Moze jakas publiczna debata , nie wiem protest, tylko jak zebrac ludzi pokrzywdzonych przez Zus.Probuje kontaktow z prasa i moze uda sie namowic pewnego dziennikarza.We wtorek bede z nim rozmawiac.W tej sytuacji trzeba cos zrobic,i nie mowie tego tylko dlatego , ze mnie to spotkalo.Jesli to tak pozostawimy to takie nowelizacje prawne moga zaczac obowiazywac w kazdej dziedzinie w zaleznosci od potrzeb budzetu panstwa. Talibowie tez mieli prawo tylko komu ono sluzylo.To tyle co chcialam powiedziec,milego wekendu.