Gwidonesku, wpadam na chwilę, mam mały kierat dziś od poniedziałku w firmie - chyba nie lubię poniedziałków!
Optymizmu tu nie ma - jest co najwyżej zadowolenie sporej części forumowiczów, że udało im się tak tanio kupić skarba przed solidnymi wzrostami; jeśli spotykasz pesymistyczne wypowiedzi, to jest to naganianie na spadki (już nie będę pisał, że w dużej mierze jest to robione na zlecenie ...).
Jesteś bardzo dobrze przygotowany do uczestnictwa w naszym forum - najlepiej ze wszystkich swoich poprzedników, to Ci muszę przyznać; premia Ci się należy:)
dobrze trafiłeś - żadnego blue chipa byśmy nie byli w stanie ruszyć., a takie małe spółki można ślicznie ruszyć z posad, jeśli oczywiście na to zasługują, bo jak nie, to jest zadanie dla "spółdzielni" - o, ta to potrafi wywindować i bankruta... tego nie pochwalam...
Jeśli brakuje Ci argumentów za Polną, to ja już nie wiem, co wymyślić - jeszcze nam tylko brakuje info, jaką firmę przejmie Polna i ewentualnie jaki intratny kontrakt jej się udało podpisać (jak chcesz to wiedzieć wcześniej od pozostałych, to może zleć to zadanie jakiejś dobrej wywiadowni gospodarczej ...);
ja już więcej nie mam pomysłów; jeśli dotychczasowa, bogata już historia info o Polnej Ciebie nie przekonuje, to trudno; nie będziemy Cię przecież zmuszali do zakupu; poszukaj ciekawszych spółek; pa-pa.
Dla pozostałych, jestem zalatany, wpadnę wieczorem i to raczej późniejszym:)