Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: hahah ale sie usmiałem

Witam
Widzę, że zostałem wywołany do tablicy ;-)
Z braku czasu postaram trochę coś nasmarować. Zadajesz podstawowe pytania dotyczace Polnej. Ja zadam Ci jedno : dlaczego miałbym zachęcać Cię do zakupu i podać na tacy wszystko? Większość osób na tym forum chce mieć od a do zet i w dodatku na plus i na minus wyodrębnone. Analizy wymagają dużego wysiłku , poszukania poszperania , poczytania za kilka lat wstecz raportów . Zasięgnięcia języka u wielu znajomych co znają w realu firmy itp. Wykonać należy sporą pracę, przeanalizowac wyszukać spółki, które moga dac ponadprzeciętne dochody . Nie ma szans by zawsze uda się trafić na wszystkie perły, podnosiłem i kilka kamieni. Często o takiej a nie innej stopie decydują różne sploty spraw. Pytasz czy Polna jest taką perłą? może?
moge Cię tylko ukierunkować w stronę :
Popatrz na :
- raporty przed restrukturyzacją i po
- organizacja firmy (koszty)
- wyrób-jakość i cena
- zaawansowanie technologiczne wyrobu i eksport
- branża- bardzo istotna - co wymaga modernizacji jak nastąpi ożywienie gospodarcze
myślę że najbliższe WZA udzieli odpowiedzi na resztę Twoich pytań. Nie jestem insajderem i nieuprawnioną osobą by o tym mówić . Mam swoje przemyślenia i szczatkowe informacje, ale są to rzeczy które każdy zostawia sobie. Nikogo nie naganiam i nie naganiałem- zawsze pisze że każdy ma swój rozum.

A co niskiego ff to spekuła może pojechac że aż hen. Tu może będzie we wzrostach drugie ZKNT i bym był zdziwiony jakby tego nie zrobiła, to mnie niepokoi.
pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.