W pełni popieram słowa swojego ziomala z Przemyśla. To czego próbował dokonać Jakubas przy okazji ostatniej emisji, a więc emisji skierowanej dla swojej spółki zależnej Multico można nazwać tylko jednym słowem. Nie powiem jakim bo musiałbym użyć wulgaryzmu. Uratowała nas KNF, ale pojawia się pytanie czy uratuje następnym razem - jak już całkowicie roztrwonią kasę z emisji.
Pól-darmowej, ""motywacyjnej" emisji dla Zakonka i tzw. menedżmentu niestety nie udało się uniknąć. Teraz widzimy jak ta motywacja działa - choćby na podstawie ogromnych strat na opcjach, które pochłonęły lwią część środków z emisji. Za opcje Zakonek powinien był z firmy wylecieć. Nie wyleciał bo Jakubas miał miękkie serduszko. Szkoda, bo w biznesie nie ma litości. Teraz widzimy dokąd prowadzi Polną ...
Uwaga: Pan Karkosik nigdy nie przeprowadzał emisji skierowanej.
===================================================
P.S. Kupiłem spekulacyjnie kilkaset sztuk PLA, ale w kilka dni później musiałem to sprzedać. Nie wiem ile czasu jeszcze będą to wszystko tłumaczyć kryzysem. Jakoś w innych spółkach branży (Apator, Aplisens) potrafią sobie z tym radzić.