Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,90 zł , zmiana od tamtej pory: -16,84%

Re: Poland first, America second :-)

Dzięki Zed za dobre słowo. I za wsparcie naszej wspólnej akcji (mam nadzieję, że się nie obrazisz za tę liczbę mnogą, ale zakładam, że wszyscy jedziemy na tym samym wózku). No i jeszcze raz szacun za decyzję o zakupie - w obecnej sytuacji, gdy spółka matka za Oceanem wciąż spada, a nasz Milestone jest na powiedzmy półrocznym szczycie - nie jest łatwo zainwestować choćby złotówkę. Ludzie może i są przekonani, że spółka dobra, ale się boją, że po takich wzrostach ktoś zacznie sypać. Doskonale to rozumiem, dlatego wymyśliłem ten mój prywatny lock-up, żeby ludzie nie patrzyli podejrzliwie na każde słowo, które piszę. Może to był niezbyt dobry pomysł, ale nic innego mi do głowy nie przyszło - piszę tu najwięcej, więc i podejrzenia co do mojej osoby są największe. Zrozumiałe.
Na szczęście nie tylko my dwaj i jeszcze paru kolegów: Ricky, Biały, Milos - wierzymy w spółkę. Tak patrzę w akcjonariat spółki matki, czyli Milestone Scientific - PZU Asset Managment Fundusz Parasolowy Medycyna i Energia ma 264 tys. akcji. No niby nie tak dużo, ale i tak są jednym z większych akcjonariuszy instytucjonalnych w Milestone za Oceanem.
Takie pytanie do głowy przychodzi: skąd PZU się wzięło akurat w takim Milestone w USA? To na warunki amerykańskie na razie bardzo mała spółka, na razie nierentowna...
Wg mnie odpowiedź może być taka: PZU widząc potencjał naszego Milestone Medical kupiło akcje spółki matki, bo najzwyczajniej w nasz Milestone nie da rady taka firma zainwestować - np kupic te marne 250 tys. akcji. Jak cały FF to 311 tys. szt.

To co jest minusem z punktu widzenia fundu, dla nas jest plusem - każdy z nas te parę stów, czy nawet parę tysiaków może spokojnie włożyć w Milestone Medical, a jak się zacznie sprzedaż Compuflo a kurs wyjdzie dobrze ponad te 6 zł to i obroty - jakie takie - się pojawią. I wyjść będzie można tak samo łatwo. Teraz jest klapa z obrotami, bo te tańsze akcje sprzedawane w ostatnim roku znalazły zdaje się bardziej cierpliwe ręce, nikt się nie przepycha w kolejce do sprzedaży, a osoby, które kupowały po 4, 6 zł , nie mówiąc o tych, które brały jeszcze wyżej - nie będą przeciez sprzedawać niemal w przeddzień rozpoczęcia prawdziwej sprzedaży.

Ja się mogę tylko dziwić, że na tylu ludzi w Polsce inwestujących na giełdzie , tak niewielu widzi jaki ogromny potencjał drzemie w Milestone. Będą sprzedawać superurządzenie, warte parę tys. dolarów plus sprzęt jednorazowy na całym świecie! Na rynku wartym miliardy dolarów! A tu brakuje chętnych na 311 tys. akcji :-) Podczas gdy firmy (nazw nie będę podawał), które mają zamiar sprzedawac coś co się nawet nie da porównać do potencjału Compuflo i mają miliony akcji w FF cieszą się wzięciem. Niepojęte.

Nawet anale z PZU wyczaili wielki biznes w Milestone. A nasze giełdowe rekiny z NC nie? Wciąż się dziwię. Chyba, że jednak naprawdę ludzie nie rozumieją, że wszystko co ma Milestone Scientific, czyli patenty - jest za darmo do dyspozycji naszego Milestone. I to nasz Milestone Medical ma licencję na największy hit - Compuflo epidural. To, że Milestone Scientific wciąż podaje w komunikatach, że tak mu zalezy na Compuflo, że sprzedaz już się zaczęła i że liczą w przyszłości na niebotyczne zyski nie zmienia faktu, że oni to wszystko zrobią POPRZEZ nasz Milestone Medical a nie jakoś oddzielnie. To my najpierw będziemy zarabiać, a oni dopiero dlatego, że mają prawie 99 proc akcji naszego MMD.
Głęboko wierzę, że ten 1 proc, który został nam do podziału będzie wkrótce naprawdę wiele wart. Dziwię się tylko, że nie ma na niego chętnych po tych cenach. Bo kurs urósł z 50 gr na 1,90?
Ja kiedyś kupowałem Optimusa jak się zmieniał w CD Red Projekt i przymierzał do produkcji gier po złotówce i po zlotówce z hakiem sprzedawałem. Potem kupowałem po 8 zł, i tez po 8 z hakiem sprzedawałem - Ile dziś CD Projekt jest wart?
Warto było kupić i następne 500 procent wyżej i potrzymać.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.