Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  60,50 zł , zmiana od tamtej pory: -23,97%

Re: Pokój coraz bliżej.

Po pierwsze Rosja zgodziła się na pokój już w parę miesięcy po wybuchu wojny ( rozmowy pokojowe w Stambule).
Rozmowy te i podpisane dokumenty zostały anulowane na wniosek stanów i Anglii. Więc nie mów że nie byli za pokojem.
Po drugie wiem że Polska sama (żeby nie wiem jak się uzbroiła) nie obroni się przed Rosją.
Dlatego potrzebne są sojusze z Europą i USA.
Po trzecie sam powiedziałeś że gdyby zachód na początku wojny dał ful zbrojenia Ukrainie to by wyparła rusków.
Zgadzam się z tym. Tylko była obawa wciągnięcia NATO do wojny i odpowiedzi nuklearnej ze strony Rosji. I analogicznie gdyby za 5 lat jak mówisz była napaść na Polskę lub inny kraj NATO to już nie było by tej bariery bo Rosja sama wypowiedziała wojnę i tu poszło by inaczej niż na Ukrainie. Maksimum sprzętu i maksimum wojska z NATO.
I Rosja o tym wie i tego nigdy nie zrobi bo tej wojny by nie wygrała. A takie straszenie przez ich propagandystów to można między bajki włożyć. Oni potrzebują pokoju i handlu. Zniesienia sankcji i biznesu bo im się gospodarka załamuje. Oligarchowie bardzo na to naciskają. Dlatego nie widzę zagrożenia gdzie wszyscy straszą wojną NATO- Rosja.
Jestem za tym aby się mądrze zbroić bo obecnie już inaczej prowadzi się wojnę ale odnośnie krajów NATO to jestem spokojny.
Dlatego też jestem pewny że dojdzie niebawem do podpisania pokoju bo obydwu stronom na tym zależy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ASTARTA 0,33% 46,00 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.