Najlepiej zapisz się do Russia Today, pewnie przyjmą takiego rzetelnego znawcę sytuacji geopolitycznej z otwartymi ramionami;)
Serio nie wiem gdzie produkują takich ludzi jak ty, ale widać że pieniądze zainwestowane przez Rosję na propagandę nie poszły na darmo.
Nawet jak przyjmiemy, że troszczysz się tak mocno o interesy Rosji, to pamiętaj że inne kraje też maja swoje interesy. A jednym z filarów bezpieczeństwa Polski jest jak najmocniejsze osłabianie Rosji i tworzenie szeroko zakrojonych sojuszy wymierzonych przeciwko temu krajowi.
Jesteś Polakiem czy Rosjaninem? Bo zaczynam mieć wątpliwości co do twojego obywatelstwa. Rosjanie niech sobie wielbią Putina i wychwalają jego głęboką wizję imperializmu i odczuwają dumę z posiadania takiego światłego człowieka. Dla Polaków to najgorszy wróg jaki może się przyśnić, bo ma wizję wtłoczenia krajów leżących na wschód od Odry w swoja strefę wpływów. Wyraźnie to wyartykułował w swoim ultimatum z 2022 roku gdzie powiedział gdzie mają się wycofać wojska NATO, żeby nie zaatakował Ukrainy.
Jak tego nie rozumiesz to zalecam lekturę kilku książek historycznych i poczytanie artykułów za zakresu obronności i geopolityki, bo już tych Twoich bredni o "biednej Rosji" zmuszonej napadać sąsiadów nie da się czytać. Ukraina jest teraz w europejskiej strefie wpływów bo Rosja przegrywa z Europa na każdym polu oprócz militarnego, co niedługo też się na szczęście zmieni. Tylko takie trolle jak ty upatrują w zbrojeniach problem i kibicują Trumpowi żeby zmusił Ukrainę do niekorzystnego pokoju. A niekorzystny pokój na Ukrainie godzi w interesy i bezpieczeństwo Polski.
Dla Europy najlepiej jak Ukraina broni się jak najdłużej. Po pierwsze wykrawania Putina, po drugie daje nam czas na przygotowania. Wiem to okrutne, ale taka jest brutalna rzeczywistość. Inna sprawa że według badań sondażowych ponad 70% Ukraińców jest gotowa bronić się nawet bez pomocy USA jeżeli byłaby zmuszona przyjąć ultimatum Putina. Więc społecznie też jest dosyć wysokie poparcie dla działań militarnych i trudno w takim wypadku twierdzić że tylko wykorzystujemy Ukrainę.
Nie wiem tylko czy przemawia przez ciebie chciwość i płytkość w rozumowaniu, czy coś jeszcze ale serio w dyskusje geopolityczne to ty się już lepiej nie wchodź z takimi argumentami. Lepiej wróć sobie do kręcenia kółeczek na Astarcie.