Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: Pod rozwage

>>Nienawidziłem tak rosyjskiego jak i nauczycielki.<<

Oj nieładnie. Można nie lubić przedmiotu, twoja sprawa. Uważam, że nauka języków rozwija i warto się ich uczyć. Rosyjskiego uczyłem się, bo przez 7 lat miałem tylko ten jeden jako obcy. A starałem się być dobrym uczniem, więc uczyłem się, by mieć dobre oceny. Ostatnie 3 lata nauki uczyłem się też angielskiego, ale tylko 2 godziny tygodniowo, więc wiadomo jak można się było go nauczyć. Co prawda samodzielnie uczyłem się angielskiego. Może młodych to zdziwi, ale pod koniec podstawówki nawiązałem wspaniałe kontakty przez Pen Pal Club czasopisma Radar z ludźmi z całego świata. Pisałem angielskim "Kali jeść, Kali spać" ze słownikiem w ręku. Niektórzy szybko kończyli ze mną kontakt z braku cierpliwości, jednak przez kilkanaście lat korespondowałem z dziewczyną z Honolulu i dzięki niej szlifowałem język.

>>Wnioskuję że miałeś dużo wspólnego z rosją.<<

Nie miałem wcale. Ale był mi bardzo przydatny podczas mojego pobytu tygodniowego na Ukrainie w 1991 roku. Ukraińskiego nie znam, a oni doskonale znali rosyjski.
Aha, mój pradziadek podczas zaborów służył w armii carskiej z poboru.

>>Pięknym językiem jest POLSKI.<<

Potwierdzam.

>>Czy to nie są skutki byciem pod okupacją tyle lat<<

Okupację rozumiesz okres Ukraińskiej SSR? Czym właściwie jest Ukraina? Od kiedy to państwo istnieje? Kto wyznaczył na mapie granice tego państwa,? Dlaczego te granice są takie, a nie inne?

Czy mógłbyś mi odpowiedzieć?

>>Wnioskuję że jesteś z skrajnej prawicy.<<

Co rozumiesz jako skrajną prawicę? Odpowiedz mi na powyższe pytania? Może będziesz bał się odpowiedzieć, bo to niepoprawnie politycznie.