Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: poczytaj sobie to kolego....

I kolejny tydzień z górki.
Ameryka w piątek dała (jak dla mnie) jasny sygnał, że na razie nie ma zamiaru przebić wsparcia 7925 pkt. Na wykresie dziennym została ukształtowana szpulka z długim dolnym cieniem szpulka ta jest kolejną w zakresie konsolidacji 7925-8250 pkt. Przebicie tego poziomu w górę powinno doprowadzić DJIA do 8650-8800pkt. Ta wyższa wartość na wykresie tyg. To połowa świec przenikania z 31-10-2008, 2-01-2009.
Jak dla mnie na dzień dzisiejszy najważniejsza staje się analiza wyników, wiadomości płynących z rynku i polityki a do tego posiłkowanie się AT i kreślenie oporów i wsparć.
W warunkach względnej stabilizacji AT można traktować, jako nr.1, ale NIE DZIŚ gdzie rynek jest rozchwiany na max.
A co w polityce i na rynku?
W przyszłym tygodniu a szczególnie w pierwszych dniach ( do czwartku) odbiciu na DJIA będzie sprzyjać brak wyników powiedzmy toksycznych spółek a także brak jakichś bardzo newralgicznych danych.
A co u nas na WIG20?
A to inna bajka nasz grajdołek lubi rządzić się swoimi prawami, ale chociaż w dłuższej perspektywie uważam, że jest źle i będą jeszcze spadki to przyszły tydzień powinien być na plusie.
Piątkowa sesja jak zwał i jak widział pokazała, że popyt nie ma zamiaru oddać bez walki 1580pkt.Fakt, że fixing wyciągnął WIG20 mocno w górę, ale wyjazd z okolic 1540pkt. Nie był dziełem fix. Tylko pokazał chwilową słabość byków. Na wykresie świecowym został ukształtowany młotek, który mam oczywiście pozytywną wymowę. Technicznie najbliższy opór to już 1662pkt będący połową ostatniej czarne świecy, ale patrząc na rynek tak jak pisałem wyżej o DJIA spodziewałbym się ruchu wyżej 1730-1800pkt.
Co ma sprzyjać?
1.Apetyt na odbicie jest bardzo duży
2.Prawdopodobne odbicie w USA i oczywiście w Europie.
3.Wtorkowa decyzja RPP
4.[Może w brew Opinii innych] wzrost LOP
5.Strach przed zbliżającymi się wynikami.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RUCH 0,00% 10,60 2010-10-19 16:06:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.