Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: poczytaj sobie to kolego....

Ameryka dziś świętuje, więc można skupić się nad naszym rynkiem.
A obraz rynku dla graczy futur es oczywiście tych na S wygląda bardzo dobrze oczywiście by ktoś mógł zarabiać ktoś musi…..Więc obraz dla graczy L i posiadaczy akcji nie do pozazdroszczenia.
Najpierw troszkę AT. Gdzie mamy jakieś wsparcie ano??
Na wykresie punktowo-symbolicznym najbliższe wsparcie to poziom ok. 1570pkt. Na wykresach świecowych dziennym na poziomie 1533pkt ukształtowany przez połowę białej świecy będącej objęciem hossy z 27-10-2008 a także przez świecę z 20-11-2008 będącą gwiazdą poranną. Obecnie bardziej niż zwykle należy zwrócić uwagę na psychologię i to, co dzieje się wkoło. Katastrofalne dane, którymi jesteśmy niemal codziennie bombardowani nie będą sprzyjały jakiemuś większemu odbiciu. Posiłkując się wykresem punktowo symbolicznym poziom ok. 1380pkt to miejsce gdzie bardziej bacznie będzie można się przyglądnąć rynkowi pod kątem odbicia. Oczywiście nie w oderwaniu od tego, co będzie się działo na świecie.Jeżeli natomiast te wsparcia zostaną przełamane to najbliższych wsparć przyjdzie nam szukać na wykresach z lat 1994-2003.. Tak jak pisałem we wcześniejszych postach do końca kryzysowej sytuacji jeszcze daleka droga i by mówić oczywiście według mnie o końcu bessy potrzeba jeszcze spektakularnych bankructw. Jako potwierdzenie tej wypowiedzi artykuł profesora Frank Partnoy na temat Citigroup. Dodatkowo dzisiejszy news o stratach Royal Bank of Scotland.
Oczywiście to tylko moje przemyślenia, ale patrząc na to, co dzieje się na LOP utwierdza mnie w tym, co piszę.
Ciekawa transakcja na opcjach put 1300.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RUCH 0,00% 10,60 2010-10-19 16:06:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.