Witam,
Bardzo ciekawe forum, tym bardziej, że dyskusja jest prowadzona na przyzwoitym poziomie.
Co to samej firmy... Jakiś czas temu szukałam odpowiedniego dla siebie MLMu, bo wiedziałam, że to system pracy w którym się sprawdzę. I natrafiłam na OVB. Plan marketingowy bardzo mi się spodobał. Znalazłam i umówiłam się na spotkanie z panią kierownik odziału. Wszystko mi pokazała, jak się zarabia itd. Na koniec padło pytanie czy mam jakieś wątpliwości czy chcę coś wiedzieć. No więc ja od razu zapytałam "Jakiego rodzaju wsparcia mogę od Pani oczekiwać". I co usłyszałam? Szkolenia firmowe. Tyle. 3 pierwsze analizy miałam wykonać sama (!). Podziękowałam w takim razie jakże miłej Pani i szukałam dalej. W końcu trafiłam na kompetentną osobę o którą mi chodziło. Też z OVB. Dostałam od niej pełne wsparcie, dodatkowe przeszkolenie z produktów, sprzedaży i planu marketingowego. Sama staram się szkolić jak tylko mogę, podsyłając mojej grupie dodatkowe materiały, które mogą być pomocne. Opracowuję teraz swój system szkoleń, żeby każda nowa osoba dostała od razu całe wsparcie jakiego potrzebuje, a nie musiała o nie prosić tak jak ja musiałam.
Co do serwisy to ja osobiście stawiam to na pierwszym miejscu. Dlaczego? Bo dla mnie zadowolony klient to 10 nowych klientów. Wiem, że jak będę o klienta dbała, nawet "za darmo" to będę polecana dalej i dzięki temu będzie się powiększać moja baza klientów. I wymaga, aby osoby przeze mnie rekrutowane robiły to samo. Nie mam problemu z tym, że któregoś dnia podziękuję komuś za współpracę, bo nie wypełnia swoich obowiązków. MLM to nie jest krótkowzroczny biznes. Nawet jeżeli teraz stracę, bo np. był to dobry sprzedawca, to w perspektywie mogę tylko zyskać.
pozdarwiam, przede wszystkim autora forum,
Natalia