Forum Po godzinach

Re: OVB - praca i system działania

Szanowni państwo. przecież taka sama sytuacja jest w każej innej instytucji finansowej. przykładem niech będzią moje poszukiwania kredytu hipotecznego i rozterki w złotówkach czy we frankach. Na 7 odwiedzanych banów w 3 usłyszałem że korzystniej jest we frankach a w 4, że w złotówkach i każdy z tych "sprzedawców" miał conajmniej kilka dowodów (najczęście misternie przygotowane analizy z przerażającą ilością wykresów przedstawiających mi w oparciu o anlizy lat poprzednich jak będzie wygłądał kurs franka, złotówki i w jakim kierunku będzie szła gospodarka polskai światowa przez najbliższe 30 lat i mówili to z takim wyrazem tważy, że czasami głupio mi było że im nie wieżę w ani jeden wykres ;-). Oczywiście żadna analiza nie zawierała w sobie dzisiejszewj sytuacji czyli kryzysu i katastrofalnie słabego złotego. Wracając do ovb ja za ich pośrednictwem kupiłem fundusz z częściową ochroną kapitału w euro. Sam dokładnie przeanalizowałem wszystkie produkty które mi przedstawicielka przedstawiała i wybrałem ten który mi najbardziej interesował. Mimo że byłem namawiany na systemetyczne oszczędzanie i zmiane ubezpieczyciela i kilka innych dziwnych żeczy (np. fundusz polskich akcji na samym początku kryzysu - koniec 2007 roku ) to zdecyowałem się tylko na ten jeden instrument a resztę kasy na lokatę. Tak więc ja "używam" takie firmy jak ovb do zbierania jak największej liczby instrumentów finansowych a doradców za bardzo nie słucham i decyzje podejmuje sam. Przynajmniej jak wtopie to pretensje tylko do siebie. Jeżeli chodzi o przedstawicielkę to była fajniutka i sprytnie wywijała się z wszyskich trudniejszych pytań ale za to miała sporo kolorowych wykresów ;-). Parafrazując jedną znana reklamę ovb jak bank musi zarabiać;-)))