No widzisz, ale ja akurat uważam, że mam wpływ na giełdę, a konkretnie na Unified. Jeśli kupię to jest możliwe, że wpłynę na wzrost kursu, jeśli sprzedam to jest możliwe, że wpłynę na spadek kursu. Piszę to wiedząc ile mam akcji i ile mam kapitału, który mogę przeznaczyć na zakup tej lub innej spółki i patrząc na płynność na akcjach UFC. W piątek mieliśmy co prawda 10443 akcji w obrocie, ale już w czterech poprzednich sesjach wolumeny były odpowiednio: 696; 767; 1094 i 10! W takiej sytuacji to nawet najmniejszy leszcz ma wpływ na UFC. Zgadzam się jednak, jeśli piszesz o całej giełdzie, że faktycznie moje zlecenie niczego nie zmieni.
Nie zgadzam się natomiast ze stwierdzeniem o „pustym” naganianiu. To co pisze nie ma co prawda żadnego wpływu na giełdę czy kurs jakiejkolwiek spółki, ale daje do myślenia i ma nadzieję, że ma wpływ na spółkę, jeśli zależy jej na drobnych akcjonariuszach. Spółka, która produkuje narzędzia do kontaktu z klientami powinna świecić przykładem i znać doskonale potrzeby swoich klientów, w tym klientów na swoje akcje.
Zaraz pewnie napiszesz, że skoro mam wątpliwości to powinienem napisać bezpośrednio do spółki. To pewnie jak ktoś uważa, ze spółka jest tylko super, to też pewnie powinien TYLKO pisać do spółki? To od czego w takim razie jest forum? Od wymiany poglądów i właśnie się nimi dzielę.
Z doświadczenia zresztą wiem, że gdy mam jakiś problem z jakąś firmą jako klient i piszę bezpośrednio do niej to różnie to bywa z załatwieniem danej sprawy. A zdziwiłbyś się, jaka szybka jest reakcja, gdy się dokładnie opisze problem w mediach społecznościowych! Sprawa jest momentalnie załatwiana i w 100% pozytywnie. Taki świat. Mam nadzieję, że z moich wątpliwości skorzystają też inni forumowicze, a jak przy okazji jakąś drogą trafi to do spółki to może wyciągną z tego wnioski i nie będzie w przyszłości takich nieudanych emisji jak ta ostatnia.
Natomiast jeśli chcesz czytać same laurki pod adresem spółki to nie musisz czytać moich postów, odpowiadać na nie i marnować swojego cennego czasu. Ja jak inwestuję konkretne pieniądze to nie żałuje czasu, aby poznać jak najlepiej przedmiot danej inwestycji.