Wybacz, ale nie rozumiem co znaczy że ostatni okres to grudzień-luty. Okres czego?
Uznaję decyzję FDA za pewien przełom - to jest bardzo duża informacja. O tym jak ona jest istotna pisano również w grudniowej rekomendacji PKO bp (wówczas jeszcze nie było wiadomo jaką decyzję podejmie FDA). Nie jest to zatem mój wymysł, a istotny fakt brany pod uwagę w analizach i wycenach. Dlaczego ta informacja nie wpłynęła na wzrost wyceny? Nie wiem, rynek często bywa nieprzewidywalny.
Co do mojego pisania o wzrostach to mogę napisać to co zwykle - będzie partnering to będzie wzrost. Od jakości umowy będzie zależał zasięg wzrostów.
Jeśli chodzi o partnering - zwykle to są duże umowy i duże pieniądze. Myślę że zawarcie takiego porozumienia wymaga czasu. Zgaduje, że w ciągu pół roku wszystko się wyjaśni. Czy to wkrótce? Biorąc pod uwagę jaką po tym czasie mogę osiągnąć stopę zwrotu - tak.
I jeszcze raz odniose się do mojego rzekomego optymizmu. Tak bardzo ogólnie, biorąc pod uwagę całokształt - uważam, że jest dobrze. Jeśli pewnego dnia uznam, że nie jest to zwyczajnie sprzedam akcje. Gdybym nie widział okazji w spółce to nie byłbym posiadaczem akcji i nie byłbym zainteresowany tym forum.