Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  27,15 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
Miszczowie od analiz fundamentalnych, globalnych i ekonomicznych na tym walorze
Włączcie sobie wykres z 3 ostatnich miesiecy - tam ja przynajmniej widzę w okolicach początku grudnia 2025 szczyt w okolicach 30zł.
Wtedy miało być tak pompatycznie w górę, bo wiadomo FDA i wyniki rozmów ... co z tego wynikło, ogólnie mówiąc "słabo"
Wracamy do wykresu - tu szczególnie zapraszam naszych znafców Ehhha i Waldka.
Każdy kolejny lokalny szczyt, aż do dziś to wg Was trend rosnący i jest coraz lepiej, a finansowanie jest i partnering będą tylko nie wiadomo kiedy .... w którym kwaratale, a może nawet w który półroczu.
Przewieżlikowski wszedł do Rady i o kurs mozemy być spokojni
Obroty powalają - po prostu wszyscy chcą kupować ten walor
Świetlana przyszłość.... czy tak?

Tylko ja widzę, że kurs spada od tego 05.12.2025 - patrz wykres 3M
Partnering będzie, ale nie wiadomo kiedy...
Jakbyś Waldek miał tylko tyle kasy, żeby przeżyć najbliższe pół roku to też byś sie tak cieszył?
Rada do kursu naszego waloru ma sie nijak, bo co ma piernik do wiatraka
Liczą się tylko fakty, a tych na razie nie widać, bo FDA ogólnie mówiąc wróciła naszą spółkę do ponownych badań, które będą trwały, ale znowu ile i za ile? Wiemy Waldek i Ehhh? Ja nie wiem i nie będa sie wymądrzał.
Liczy się tylko partnering, bo z tego będzie kasa ... ale tu nie ma takiego "różu" jak na Medinice (tam FDA to zupełnie inna pozycja).

Owszem boleję jak Wy, bo mam tu trochę napchane kasy ze średnią 26,5, ale liczyłem że jak dokupowałem w ok. 26 to już będzie od tego czasu w górę ... a tu od tego czasu dojechaliśmy z lokalnym dołkiem nawet do 24

Więc nie pitolcie, że jest tak fajowo, bo fakty są inne.
Już to kiedyś pisałem:
Pokerzysta i jego ferajna to dziwolągi pesymizmu - na tym walorze
Ale wybaczcie Ehhhh i Waldek - Wy to dziwologi optymizmu na tym walorze.

Teraz poprosze o focha Ehhha i "jazdę po mnie" Waldka ... bo się należy, prawda?
Czy jesteście w stanie tak rzeczywiście merytorycznie i realnie odnieść sie do faktów, a nie oczekiwań.
Mój post jest po to, aby Was lekko obudzić i pobudzić do rozsądnego komentoweania, w żadnym przypadku nie chcę urazić, a jeśli tak to odbieracie to przepraszam.

Ps. Ja też liczę, że jednak walor urośnie, tylko liczyłem że to nastąpi sprawniej i że juz dziś bedziemy w przedziale 27-30 z widokami na 40-50 do końca czerwca 2026 ...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RYVU 3,91% 26,60 2026-02-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.