Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,40 zł , zmiana od tamtej pory: -24,65%

Re: Niewygodne pytanie o ryzyko totalnej klapy

Ja tu robię za głównego naganiacza to się odniosę.
The Dust to wzorowy przykład - duże ryzyko duża szansa na ponadprzeciętny zarobek.

Mamy obecnie cztery główne pola działalności
The Dust- Inkwizytor
2H- symulatory
GI- surwiwale
4K - copy

Zacznijmy od 2H- dema były super przyjęte, na co wskazują liczby ściągnięć, pozycje w rankingu (20-30 miejsce na 700 dem), peaki graczy. Wizualnie wygląda to dobrze, a czytając co się dzieje na disc0rdzie to będzie tam zawarta super historia (o której niestety jeszcze mało wiemy). Opinie też czytałem w przytłaczającej mierze dobre. Martwić może trochę przesunięcie premier ale lepiej, żeby wypuścili produkt dobry i dopracowany niż szrot. O marketing się nie martwię bo widzę co zrobili przy demach HR i AR a Prezes sam pracował do niedawna w firmie zajmującej się marketingiem. Co ważne dema nie miały większych błędów (oczywiście to demo a nie pełna wersja)

GI- Serum jest przerażający i wciągający. Tyle na ten moment bo żadnego dema czy gameplayu nie widziałem (na disc0rdzie jest informacja, że może pojawią się w niedługim czasie)

4K- nic nie jestem w stanie powiedzieć.

THD czyli Inkwizytor - tutaj jest największy potencjał. Widać, że to jest dla nich najważniejsza produkcja. Społeczność dobrze przyjęła zwiastun. Mają dobrych współpracowników do dźwięku i zwiastunu. Sama liczba czytelników książek Piekary jest spora więc tutaj marketing będzie ułatwiony. To jest być albo nie być dla spółki i oni to wiedzą.

Na pierwszy rzut oka nic jeszcze nie wiadomo. Nie wiadomo jaka będzie jakość tych gier, czy to wszystko załapie i czy sprzedaż będzie satysfakcjonująca. Jednak po tym co pokazali do tej pory czyli dema, to jak pracują ze społecznościami na disc0rdach czy po marketingu ja jestem umiarkowanym optymistą.
Tutaj jest kwestia cierpliwości i czasu.

Jeszcze jedno słowo a propo WLek. One są coraz mniej miarodajne. Patrzcie na jakość gier i potencjał i jak pracuje studio bo na samych WLkach możecie się przejechać. Niestety coraz mniej znaczą. Odsetek kupionych gier z WL w pierwszych dniach po premierach (na przykładzie PLW) nie jest oszałamiający.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
THEDUST 1,40% 10,85 2023-11-28 16:21:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.