Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,60 zł , zmiana od tamtej pory: -21,23%

Re: Niewygodne pytanie o ryzyko totalnej klapy

To gaming. Nigdy nie wiadomo jak dana gra usiądzie. Gra na gaimingu chyba w największym stopniu przypomina hazard. Gra trafia w gusta graczy albo nie. Ostatnio wpadki zliczyły BF2042 czy GTA Trylogy. A czasami za hit można uznać gry takie jak GGS czy jeszcze bardziej Timberborn. Oczekiwania, koszty produkcji i marketingu to wszystko wpływa na wycenę przed jak po premierze gry. Problemem z The Dust jest to, że nie wiemy czy potrafią robić gry bo tak naprawdę nic nie wydali. Ja wobec symulatorów nie mam wielkich oczekiwać. HR jak AR jak sprzedadzą się 20- 50 tyś w trzy miesiące od premiery to będę bardzo zadowolony bo zarobią na siebie i coś jeszcze zostanie. Trochę większe oczekiwania mam co do Thief Car bo zrobione z głową, bez błędów i ciekawymi mechanizmami może być naprawdę hitem. Jestem przeciwny wydawaniu symulatorów w EA ale akurat TCS mógłby być tak wydany bo to jest temat rzeka co można umieścić w takiej grze. Oczywiście wycena the dust będzie zależeć w głównej mierze od Inkwizytora, ale podoba mi się sposób rozwoju The dust jako grupy kapitałowej. Spółka od symulatorów, spółka od copów, spółka od survivali. Na gry niestety będzie trzeba poczekać, bo tworzenie gier to żmudna praca i stworzenie nawet prostych symulatorów trwa , zwłaszcza że tworzą je najczęściej małe zespoły.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
THEDUST 4,07% 11,50 2023-12-08 16:45:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.