Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,60 zł , zmiana od tamtej pory: -25,68%

Niewygodne pytanie o ryzyko totalnej klapy

Na wstępie informuję, że nie jestem trollem spadkowym - mam drobny pakiecik, żeby raz po raz spojrzeć, co tu się dzieje na walorze i być w miarę na bieżąco. Wciąż waham się z większym zaangażowaniem.

Ad meritum - wszyscy narzekają na to, że premiery gier są wciąż przekładane i właściwie nie wiadomo, kiedy zostaną wydane. Zarząd tutaj też nie pomaga w budowaniu zaufania. No ok, załóżmy, że prędzej czy później zostają wydane. Mam wrażenie natomiast, że wytworzyło się takie przekonanie, że te symulatory będą murowanymi hitami i zarobią miliony (vide: Drago).

Patrząc natomiast co ostatnio się stało na Play2Chill to...no właśnie. Czy taki scenariusz jest tutaj brany pod uwagę? Czy sytuacja the Dust i symulatorów, które są w produkcji jest jakoś diametralnie inna (lepsza) od sytuacji P2C i Motorcycle Mechanic Simulator? Czy the Dust ma jakieś przewagi konkurencyjne waszym zdaniem? Tam też były wishlisty, świetnie odebrane dema, spore oczekiwania, niska kapitalizacja spółki etc. a po premierze skończyło się spadkiem na kursie 60-70%. Może odbije, może nie.

Oczywiście pomijam tutaj w porównaniach Inkwizytora - skupiam się na symulatorach.

Fajnie jakby udało się nawiązać jakąś merytoryczną wymianę zdań. Jestem ciekaw waszych przemyśleń.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
THEDUST 1,40% 10,85 2023-11-28 16:21:20