Nic nie poradzisz na to, że Zxc-owi trzeba takie oczywistości tłumaczyć.
Odnośnie zadłużenia pewnym pozytywem a zarazem punktem zaczepienia a przy tym pewnością odnośnie intencji jest fakt, że pożyczki jak coś to będą spłacane po obligatariuszach i to jest bezpiecznik.
Łącznie z odsetkami dziś pożyczki stanowią już ok. 9 mln (ponad osiem było w raporcie rocznym z końcem 2017)
odnośnie publikacji sprawozdania Nadzorcy
1. uzyskałem informację od p. nadzorcy, że spółka opublikuje
2. jednocześnie nie uzyskałem odpowiedzi ze spółki czy tak zrobią (drugie zapytanie)
3. z sądu uzyskałem informację, że sprawozdanie zostało udostępnione przez Sędziną i można zapoznać się w czytelni
Najważniejszym przekazem dla wszystkich jest to, że spółka normalnie funkcjonuje i wyrabia na koszty. Jest zysk na sprzedaży (nawet po doliczeniu zdrowego odpis na poziomie 500 tys) i jest dość mocny akcjonariusz, który jest punktem odniesienia dla motywacji i perspektyw pracowników
Natomiast powyższe jest w odniesieniu do rat układowych i pod to trzeba będzie wdrożyć nowe narzędzia
ps
odnośnie pierwszej serii to jakoś dziwnie piekli się Zxc i o tym terminie napomina ;-) byle do pierwszej raty... mniej więcej tak brzmią jego wpisy :-) (ale się myli bo według mnie bez zmiany warunków układu nie zostanie wypłacona ani złotówka)