Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

czesc, pozdrawiam Gossi , Czagora , Andrzeja z bialegostoku, z nimi mam juz kontakt.
Mialem 1 sza rozprawe, wnioski :
sad chcial nas udupic od razu ... , pytania nawet o reklame w Ksiazkach telefoncznych .. ktora zreszta hest darmowa i bezplatna
Dopiero kiedy ja wstapilem na wokande jako przesluchiwany, zarzucilem zusowi kilka rzeczy.
1 najwazniejsza z nich ktora zostala zaprotokolowana, to to ze skoro zus nie dopuszcza przerw, w prowadzeniu, dlaczego przyjmuje pisma, ( o tym bylo na forum wiem .. - ale wydaje mi ze o tym zawsze warto w sadzie mowic, tym bardziej ze my skladalismy te druki 5 lat !! )
2 . stwierdzilem ze zus w momencie zmiany przepisow o samym ubezp zdrowotnym potrafil nas poinformowac ze nalezy sjkorygowac skladke, ze placi sie za caly miesiac zdrowotne .. dlaczego nie poinformowal nas o pozostalych ubezpieczeniach ze tez nalezy je placic skoro nie ma przerw
3 . na decyzje pokontrolna czekalismy rok, nie mam nic w protokole ze kontrola wywola jakakolwiek decyzje
4 . po otrzymaniu decuzji zamknelismy spolke calkowicie w ciagu pierwszego pelnego miesiac
kontrola 06 -2004 decyzja 06 -2005 ,zamkniecie ostatni dzien lipca 2005

sad na te argumenty i kilka innych ( miedzy innymi tekst z tego forum ze nie trzeba wyrejestrowywac w ewidencji dzialalnosci podczas przerw)
odroczyl wydanie wyroku i ustalil kolejna rozprawe za 3 tygodnie, kazal doniesc paipery o wyrejestrowaniu firmy i za ostatni rok ksiege przych i rozchodow
Mozliwe ze to tylko taka sciema sadu zeby nas udupic, ale zawsze cos, nie uwalili nas na 1 rozprawie.
Pozdrawiam wszystkich, jutro bede sie widzial z prawnikiem ktory zasugerowal utworzenie stowarzyszenia, razem z Gossi chcemy cos takiego zrobic
aa Gwoli informacji, mam cale to forum wydrukowane do strony nr 100 gdyby nas tutaj zlikwidowali. Pozatym nalezy rozpropagowac ta strone , przez GG , znajomych, zaprzyjaznione serwery itd, czym wiecej ludzi tu trafi tym lepiej, macie racje moi szanowni poprzednicy (czytaj wyzej )

Pozdrawiam wszystkich [ADIAKLA]