Myśl swoją głową i patrz na fakty a nie przytaczaj ,,filozofii "której się naczytałeś. Czy sądzisz że inni to są wyrocznią ?
Rosja dąży oczywiście do odbudowy swojego imperium ale jeśli chodzi o państwa które były w dawnym ZSRR gdzie ludność była rosyjskojęzyczna czyli typu Gruzja i Ukraina. A i to im się nie udaje. I sądzę że nie zapanują nad całym terytorium.
Natomiast Rosja nie ma aspiracji zajmowania krajów postkomunistycznych, nie rosyjskojęzycznych typu Litwa,Łotwa,Polska czy Rumunia o co tak boją się na zachodzie i w Polsce. Dawno oddała te kraje zachodowi i nie robiła zbytnio rabanu jak wstępowały do NATO.
A wojny z NATO nigdy nie zaryzykują.
Po drugie patrząc na fakty to Rosja nie odda nigdy tych terenów dobrowolnie które już zajęła.
Trzeba by to zrobić siłą mocy dolara i sprzętu USA a na to się nie zanosi.
Trump twierdzi że ma już umowę pokojową z Rosją a problem jest z Ukrainą którą mamią elity europejskie dalszą pomocą.
Ciekawe czy dadzą tyle kasy i sprzętu jak np żądają od Niemiec ( 1/3 sprzętu od Bundeswey i 500 miliardów euro).
Trump powiedział cytuję: ,,Myślę, że Rosja jest gotowa... wiele osób mówiło, że Rosja chce zagarnąć wszystko, ale myślę, że mamy układ z Rosją. Musimy zawrzeć układ z Zełenskim. Myślałem, że łatwiej będzie się ułożyć z Zełenskim, ale jak dotąd było to trudniejsze. Ale to w porządku, myślę, że będziemy mieć porozumienie z obiema stronami - powiedział Trump."
I nie wciskaj ciemnoty że masz akcje ukrainek.
Mogłeś kupić jak spadły ostatnio ale się zagapiłeś i teraz dalej nadajesz że sprzedajesz.