"zenek czy ja pisze ze jest swietnie? "
Tak, piszesz, że jest świetnie.
Piszesz, że Rabat jest niepotrzebny, bo to tylko wielkie hale, których nikt nie chce, terminujące się towary.
Piszesz, że jest świetnie, bo zostaje franczyza min. w postaci LD. To pewny zarobek tanim kosztem, Twoim zdaniem.
Ewrybady klapior hends!
Piszesz: "tylko pisze ze jest spora szansa wyjscia z tego.
ty z kolei przekonujesz ze to bankrut likwidacyjny. "
Ależ si senior.
Bomi na franczyzie zacznie zarabiać. Pytanie tylko: ile? I jak długo?
Moim zdaniem mało i krótko - dowody/powody znajdziesz w innych moich wpisach na forum.
Nigdy nie twierdziłem, że Bomi to "bankrut likwidacyjny". Proszę mi tej ciąży nie wmawiać w brzuch. Twierdziłem i twierdzę, że franczyza do jest przedłużanie agonii. To nie jest sztandar zwycięstwa lecz biała flaga.
Bomi z tej upadłości wyjdzie. Będzie generować, w najlepszym przypadku, według moich obliczeń, jakieś 2 mln zysku rocznie. Podzielonego na 180mln akcji. Bez szansy wzrostu.
Tak na prawdę to trwałymi, pewnymi aktywami, pod względem franczyzy, Bomi będą lokalizacje przejęte przez Cierpisza (bo ma swoją hurtownię) oraz te dwie lokalizacje w Olsztynie (bo tam ma prawo własności do lokalu ma Bomi).
Na resztę, tobym założył rezerwę. W tym na sklepiki LD Holding, które już krążą wokoło Bać-Pola.