Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  21,80 zł , zmiana od tamtej pory: 29,82%

Re: Jak straciłem 250 tys zł

Dnia 2019-11-07 o godz. 09:11 ~Zorro napisał(a):
> było kupować swissmed po 1, 4 zł i sprzedawać po 5, 5 zł , to jest "inwestycja". fakt, że pociąg odjechał ale kasa było super !!!

miałem akcje które gdy sprzedałem poszybowały - chociażby Agroton - kupowałem kiedyś partiami - średnia wyszła mi ok 1,50 później cena spadła w okolice 1 zł nawet nizej i jakiś zły duch podpowiedział mi żeby zamienić Agroton na inne papiery i wrócić do agrotonu gdy na innych papierach zarobię. No i sprzedałem po ok 1,1x kupiłem jakiś szajs który po zakupie staniał i agrotonu już nie odkupiłem a agroton po kilku miesiącach doszedł do 7 zł - ot przekleństwo. Kupiłem getbacka i zamiast zrealizować skromny zarobek czekałem i doczekałem się że Getbacka już nie notują. Miałem vistulę - coś mi podpowiadało zeby sprzedać i sprzedałem po 1,05 a teraz jest po ponad 4zł. Miałem też Polimex przed hiperbolą i nie sprzedałem na hiperboli ale ze stratą po kilka złotych - co więcej na Polimexie straciłem mnóstwo grając na DT za kasę domu maklerskiego - tzw Odroczony termin płatności - akurat trafiłem ze swoimi zagrywkami na potężne jednodniowe spadki i musiałem sprzedać bardzo duzo swoich akcji żeby rozliczyć sie z domem maklerskim. DT za kasę DM w ogóle fatalnie mi wychodził. Mam jeszcze plazę na której w pewnym momencie byłem zarobiony i nie sprzedałem po 20 kilka - teraz jest po 1,7 i wiele wiele wiele innych paskudnych dla mnie przypadków - zgodnie z przekleństwem wszystko czego się dotknę zamienia się w gó..o - ciekawe czy dam radę przełamać to przekleństwo. Jak by nie było na początku mojej obecności na GPW byłem jednak na plusie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JSW 7,52% 28,30 2026-05-25 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.