Dnia 2017-05-21 o godz. 15:04 ~stalowy napisał(a):
Nie znam warunków emisji obligacji a w to co mówi Zola nie wierzę. ...
No i najważniejsze, dług obligacyjny jest długiem zmiennym. Cena obligacji zależy od sytuacji na rynkach finansowych. To, że w ciągu najbliższych 2 lat nastąpi duża korekta jest prawie pewne. ...
Co do wyników, to jeżeli zostaną zrealizowane wszystkie warranty i dojdą do skutku planowane emisje, to liczba akcji przekroczy 210 mln sztuk. Jakie wtedy będą wskaźniki ?
Jeśli nie znasz faktycznych warunków emisji obligacji, to o czym mamy dyskutować? Myślałem że je widziałeś i dlatego twierdzisz że Zoła kłamie. Kwestie wiary nie mają tu nic rzeczy co do warunków obligacji i niech każdy pozostawi kwestie wiary dla siebie.
To, że na rynkach finansowych w ciągu najbliższych 2 lat nastąpi duża korekta jest prawie pewne - ale tylko dla ciebie.
Ja niestety nie potrafię przewidzieć co się jutro wydarzy, a tym bardziej za 2 lata.
Cieszy mnie jednak, że mimo to przewidujesz że zostaną zrealizowane wszystkie warranty i że dojdą do skutku wszystkie planowane emisje. Ja tego niestety również nie wiem, natomiast jeśli twoja przepowiednia okaże się prawdziwa i liczba akcji przekroczy 210 mln sztuk, to będzie tylko znaczyło że cena akcji jest kilkaset procent wyżej niż jest dzisiaj. Jakie wtedy będą wskaźniki zupełnie nie ma to dla mnie dziś znaczenia, szczególnie po realizacji warrantów i sprzedaży akcji.