Forum Banki +Dodaj wątek

Re: Ding dong

Co za tok myślenia! Góra dba o pracowników szeregowych i myśli o firmie. ? Zastanów się co piszesz!

Powiem tak pensja jednego ADM-a to pewnie pensja 3 pracowników szeregowych.
Zamiast szukać oszczędności zwalniając pracowników szeregowych pod wymyślonymi pretekstami, można było by zwolnić połowę ADM-ów, a ich region podzielić na pozostałych.
Są oszczędności i nie trzeba zwalniać doradców czy kasjerów. W obecnej chwili ADM-owie nie mają za dużo pracy i spokojnie by sobie poradzili z większym terenem.

A poza tym ewidentnie widać że jesteś pracownikiem z Wrocławia. Spróbuj sobie porozmawiać z kierownikiem, ADM-em, lub RDS-em ;D Nic Ci nie powiedzą, bo albo sami nie wiedzą, albo nie mogą mówić.

Co do kierowników to każdy dobrze wie, że często więcej robią zastępcy.
Przykładem jest tutaj obsługa klientów. Większość kierowników nie potrafi sprzedać ochronki, nie mówiąc już o założeniu lokaty. Procedury to może znają, ale chyba obsługi telefonu i ilości minutek do wydzwonienia. Oczywiście nie chcę uogólniać, bo są wśród kierowników osoby kompetentne, które powinny nadal pełnić swoje funkcje.

Pracownicy szeregowi to najważniejsza część firmy, bez nas i naszego zaangażowania, było by jeszcze gorzej. To my pracujemy na premie kierowników czy innych osób na wyższych stanowiskach. Ciekaw jestem ile z naszych przełożonych sprawdziło by się w bezpośredniej sprzedaży. Część na pewno, nie osiągała by takich wyników, jak my!

Kiedyś zapewniano nas że o wszystkim będziemy wiedzieć jako pierwsi, że będziemy informowani, a doszło co do czego to "góra" się na nas wypięła. Jestem pewien że będą dalsze zwolnienia i zostanie jedynie minimum osób w placówkach.