Czyli znaleźliśmy Szefa od propagandy. Właśnie fakt, że PIS "dobierał" ludzi spoza swojego kręgu, zarówno do koalicji jak i do rządzenia (choćby Kryże, czy Kaczmarek) świadczy wystarczająco o tym, że mieli coś wspólnego z demokracją (w przeciwieństwie do obecnych elewów szkół pod Moskwą). Nie należy tego mylić z formą "przygarniania" własnych, zdemaskowanych szpiegów z obozu przeciwnika. Zresztą natychmiast ta demokracja "wyszła im szybko bokiem", dzięki Frontowi Jedności Przekazu. Obecna ekipa już postawiła tylko na sprawdzonych towarzyszy, co na dłuższą metę, im niewiele dało, gdyż każda forma rozkradania musi się skończyć tak samo. Liczą jednak na przedawnienie i zapomnienie. Reasumując, każdy złodziej przychodzi tylko w jednym celu, pobocznym jest totalny atak na każdego, kto próbuje "naświetlać" czy go rozliczać.
Zanim cokolwiek napiszesz przeczytaj kilkakrotnie co wyżej. Jestem krytykiem zarówno jednych jaki drugich, ale ponieważ kieruję się kryteriami ( o których niżej) muszę "rozdzielać ciosy" adekwatnie do winy.
Moim kryterium jest WYNIK. Wystarczy trochę chęci aby każdy sam znalazł sobie te obiektywne wyniki rządzenia jednych i drugich. Niech każdy sam odpowie sobie na pytanie.." kiedy zarabiałem więcej",... "kiedy żyło mi się lepiej"? Ekonomicznie, bez propagandy ideologicznej. Dopiero na kolejnym etapie odpowie na pytanie.."Która ekipa naprawdę chciała łapać złodzieja", oraz... "Która ekipa lepiej diagnozowała sytuację wewnętrzną oraz międzynarodową"? Dopiero m.inn. te odpowiedzi w jakimś sensie określą, która ekipa na czym się zna i co jest warta.
Częściowe odpowiedzi już mamy w wyborach.
....A z tego co wyżej wynikają skutki, które bezpośrednio widzimy w gospodarce, na Sp-kach..!! Ekipa kryje się sama...i rozlicza..!! Zarówno na Elektrimie, jak i MSX widać pogardę dla "maluczkich". Charakterystycznie, kiedy rządy w MSX objął tam właściciel Elektrimu z Radomia, jak za dotknięciem "czarodziejskiej różdżki" nastąpiła tam taka sama polityka dezinformacji. Jednym z jej elementów jest udział na forach internetowych klakierów w typie Fredka. Zero konkretów, tylko .."będzie super"..kupujta do wora.!!!
....Bez generalnej zmiany nie liczyłbym na poprawę. Wprost przeciwnie, grupa "nepotów" rośnie. Czym dłużej to potrwa, tym gwałtowniejszych zmian bym oczekiwał.