Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,88 zł , zmiana od tamtej pory: -94,32%

Re: Deja vu

• Wg mnie ci, którzy kupowali po długim okresie spadków, które powodowane były na moje oko przebieraniem nogami drobnych spekulantów, którzy za pieniądze na czynsz chcieli budować domy, bo przecież pieniądze rosną na drzewach :))), zaczęli sprzedawać akcje przyśpieszając swe działania w tym zakresie po przekazaniu informacji na rynek, że Tarantoga pokazała Zonk-a. Nakręcili przy okazji podobnych do siebie, a wszystkiemu sprzyjała wg mnie "taka sobie" polityka informacyjna firmy. Kto miał sprzedać dawno temu to zrobił. Nie mnie oceniać osoby, które po drastycznej informacji nt. projektu mongolskiego kupowały walor, ale trudno mi też uznać, że brały pod uwagę upadłość firmy. W spekulacje nie wchodzę i nie oceniam spekulantów dopóki nie próbują porównywać się do inwestorów, bo bliżej im do bywalców kasyn niż graczy giełdowych.
  • Mnie zastanawia to, że nie uzupełnili składu RN, co uniemożliwiło podejmowanie skutecznych uchwał, a tym samym dokonanie wyboru podmiotu uprawnionego do zbadania sprawozdania finansowego za 2014 r., a to skutkowało brakiem publikacji raportu (-ów). Wygląda mi to na zabieg, który miał uchronić przed ostrą krytyką biegłego rewidenta i na danie sobie czasu na uporządkowanie spraw mongolskich, co może potrwać do końca tego roku, albo dłużej, bo wygląda to nieciekawie dla postronnego obserwatora. Nie spieszą się więc ze zwołaniem WZA, NWZA bo albo byłby niezłym "dym", albo nie jest to w smak akcjonariuszom pow. 5 %. Może temat nie jest beznadziejny i ew. NWZA pogrzebałoby próby ratowania sprawy - któż to wie, a być może władze MSX odsuwają w przyszłość pożegnanie się ze spółką - jak dożyjemy, to zobaczymy.
  • Jeżeli mnie pamięć nie myli, to mieli wyjechać do Mongolii tuż przed Wielkanocą 2015 r., czyżby oznaczało to, że mieli być tam z założenia tylko kilka dni, czy też spędzili tam /Święta ???

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.