Dnia 2017-09-12 o godz. 15:20 ~spokojny napisał(a):
> Dnia 2017-09-12 o godz. 15:00 ~XXL napisał(a):
> >
> > Się uśmiałem :) Naprawdę, razem z xyz głupiego bijecie na głowę. Przecież napisałem niedawno, że zarobiłem tu ponad 50% przy wzroście kursu - to robię na giełdzie zarabiam.
> > -----------------------------------------------------------------
> > Kolego spokojny: jeśli nie zrozumiałeś tego co ja tutaj piszę na forum to daj sobie spokój z giełdą.
> > Ja zarobiłem na PEIXIN 100% w ciągu tygodnia we wrześniu 2016. Ale to był czysty przypadek bo załapałem się na początku silnych ale krótkotrwałych wzrostów.
> > Nie wiem co ma xyz pod sufitem, bo go nie znam, ale pisze on prawdę i to nie on jest naganiaczem tylko liczna grupa marzycieli i oszołomów, którzy poklepywali się tutaj po plecach i zachwycali się jaka to wspaniała spółka i jaki to rajd tu będzie :-)
> > Jeżeli tak się znasz na giełdzie jak to się pochwaliłeś to doskonale wiesz, że stara maksyma giełdowa mówi, że "w dłuższym okresie rynek ma zawsze rację". A rynek wycenia PEIXIN jak spółkę śmieciową.
> > Skoro kurs od 2014 do września 2017 spadł z 20 zł na obecny poziom sporo poniżej 2 zł to jakaż to jest wspaniała spółka ?
> > A jakie można mieć zdanie o marzycielach, którzy tonęli tutaj w zachwytach nad zwyczajnym gniotem notowanym od długiego czasu na podwójnym fixingu ?
> >
>
> Tak kolego, giełda to interes, i każdy kto na niej jest ma w tym jakiś interes jak Ty i xyz pisząc ciągle co najgorsze o tej spółce - dalej pytam jaki macie w tym interes? Zarobiłeś 100%, więc chętnie kupiłbyś niżej i czekał na zysk - ale wówczas jesteś zwykłym naganiaczem. Ale niestety się do tego praktycznie przyznałeś, po swoich poczynaniach na forum.
>
> Co do inwestowania... spoko, można kupić takiego kruka w okolicach 300-310 pln teraz i liczyć na zarobek rzedu 15-20% za jakiś czas (sprawdź za jakiś czas czy nie miałem racji ), ale równie dobrze może to polecieć w dół bo spółka jest wywindowana do góry. Czego nie można powiedzieć o Peixinie... a na giełdzie zarabia się najwięcej kupując spółki zaniżone, o czym Ty pewnie wiesz...
>
> Prosta analiza zysków do ryzka. Tu kupujesz walor poniżej wartości nominalnej, spółkę, która jeszcze ciągle prezentuje zyski (oczywiście nie wiemy jak będzie teraz).
>
> Oszacuj mi proszę, czy większym prawdopodobieństwem jest, że spółka tak zaniżona spadnie poniżej 2 pln, przy jeszcze jakichś złych wieściach, czy poleci powyżej 5 pln przy dobrych wynikach? Nie pisze tu nic wyżej bez widocznych wyników.
>
> Dla mnie sprawa prosta... problem w tym, że nikt nie chce sprzedać taniej :)
>
Niestety usunęli mój komentarz, bo napisałem całą prawdę o twoich wywodach i twojej analizie. Nikt nie chce sprzedać taniej, bo nie ma komu (zero popytu) i nie sprzedaje ,żeby nie wywołać lawiny albo wodospadu jak kto woli.