Czy poprzez obrażanie kogoś kto ma inny punkt widzenia i umniejszanie do przez nazywanie go "dzieciakiem" zwiększasz wiarę we własne poglądy? Słabe masz poglądy w takim razie.
Porównanie do CDP jest kompletnie nie trafione, bo CDP nie sprzedał praw do Cyberpunka, nie zapowiedział wypłaty dywidendy oraz nie zaprezentował pomysłu na nową grę, która powstanie za 3-5 lat. Jestem pewien, że miałby wtedy zupełnie inne wyceny.
Ja bym się nie pokusił o powiedzenie, że know-how spółki (który pozostaje po sprzedaży dotychczasowych projektów za 100mln USD o których pisał przedmówca) i nowy pomysł jest wart 371pln/akcje (szacowane 500 minus 139 z obecnych projektów), czyli w okolicach miliarda złotych kapitalizacji.
Oczywiście nie wiemy czy to będzie 100, 200 czy może 500. Oczywiście są dwa projekty. Oczywiście jestem i będę inwestorem Scope do końca bacteromica. Moja wypowiedź odnosi się jedynie do słów: "Jeżeli projekt jest wart 100mln USD to wycena spółki powinna być w okolicach 500." Byłbym wdzięczny za jakieś konkrety.