Sorry, niechcący kliknąłem wyślij :-)
Kontynuując:
Wtedy napotkali opór (dołek z 07.09) na 4.430.
Opór zadziałał, ale trzeba mieć na uwadze, że po drodze pokonali wyraźniejszy opór (dołek z 18.08) na 4.350. Sądziłem, że ten poziom powinien stanowić przynajmniej problem, a oni przemknęli bez problemu. To sugeruje, że mają moc i determinację. Gdzieś się musieli zatrzymać, więc padło na następny opór. Nie odbili daleko. Próbują walczyć tworząc konsolkę (na FW podobnie).
Z powyższego wywodu widać, że odnoszę wrażenie, że to jedynie przystanek na wzrostach. Naruszenie dolnej bandy kanału było zmyłką (w którą przez chwilę wierzyłem). U nas wyłamanie analogicznego kanału również nastąpiło (w końcówce września). Jednak nasze wyłamanie jest wyraźniejsze i jeszcze nie wróciliśmy do niego w ślad za Jankesami. Właśnie dobijamy się od spodu
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-komentarz-futures-tydzien-41,62919769.html stąd zatrzymanie w okolicach 2000. Poziom ten zbiega się również z dołkami 23.08 oraz 06.07. Na FW tego tak nie widać (aktualna seria kontr. z dużą bazą), lepiej na kasowym.
Na razie zrobiliśmy "kanapkę" (zielono-czerwono-zielono). Taki układ wróży poniedziałkową kontynuację przerwanej wędrówki w górę.
A jak będzie? Zobaczymy :-)