Dotychczas wykres niewiele mówił (no może poza tym, że był widoczny trend spadkowy) głownie z powodu wolumenów.
Jednak dziś zwróciłbym uwagę na ostatnie sesje. Nie a się z nich jeszcze wykreślić kierunku bo formacja się nie wyklarowała ale to co mnie zainteresowalo to świeca wysokiej fali (szpulka z dwoma długimi cieniami)
Wskazuje ona na niezdecydowanie (jedni się już wyrywają a inni są sceptyczni) co ciekawe odbywa się to po trendzie spadkowym w trakcie odreagowania.
Jaki to moment?
Według mnie to taki czas gdzie rynek potrzebuje impulsu ale ważne (w przeciwieństwie do przeszłości), że już się rwie!
Jaki to impuls może przyjść?
Ktoś powie też mi wiadomość => niezdecydowanie? - to żadna wiadomość! - nie zgodzę się w każdym razie nie na Marce gdzie dotychczas zgodnie każdy szedł trendem spadkowym! Niezdecydowanie oznacza, że niektórzy zmieniają zdanie a to już sporo.
Według mnie zawarcie układu i tego sobie i wam życzę bo uważam, że po raz pierwszy wykres jest wiarygodny (poparty vol. a przy tym osadzony w niepewnej sytuacji). Zawarcie układu przełamie brak zdecydowania i ta korekta trendu spadkowego może przełamać się w zmianę trendu.
link