RADA NADZORCZA
ZARZĄD
GIEŁDY PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH
W związku z pojawiającymi się informacjami CEDC zawartymi w Raportach, w tym w ostatnim Raporcie nr 50/2013 z dnia 31.05.2013 r. o tym, że „ w dniu wejścia w życie Planu CEDC przestanie być spółką publiczną w Polsce i przewiduje się że jej akcje nie będą dalej przedmiotem obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie” co wiązać się ma z anulowaniem na GPW akcji CEDC, uprzejmie informuję, iż na dzień 03.06.2013 r. posiadam akcji wartości na ten dzień zł.
Oświadczam, iż nie wyrażam zgody na anulowanie mi akcji bez właściwej rekompensaty, ewentualnie wykupienia zgodnie z prawem Polski i prawem obowiązującym na GPW.
Z ostrożności procesowej oświadczam, że w przypadku zamiaru GPW anulowania akcji CEDC, zgodnie z informacją spółki, DOMAGAM się , przed dokonaniem tej operacji, wydania przez GPW w sprawie stosownego aktu prawnego/ decyzji, postanowienia/ , które powinno opierać się i zawierać podstawę prawną prawa polskiego, merytoryczne uzasadnienie decyzji o anulowaniu akcji i pouczenie o możliwości odwołania się, ze wskazaniem terminu i organu, do którego służyć mi będzie odwołanie.
Jednocześnie informuje, iż w przypadku anulowania mi akcji bez stosownej w/w procedury, sprawę potraktuję jako przestępstwo popełnione na moją szkodę, tj. co najmniej przywłaszczenie kwoty /równowartość moich akcji/ i inne, co wiązać się będzie ze złożeniem stosownego zawiadomienia o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez władze spółki.
Pragnę zauważyć, iż GPW działa w Polsce i w swojej działalności kierować się musi praworządnością i prawem obowiązującym w Polsce. W Polsce nie ma przepisu prawnego, na podstawie którego można anulować akcje, a więc w przypadku takiej operacji przez władze GPW jawnie zostanie złamane prawo. Z zapowiedzi władz spółki CEDC wynika, iż GPW anuluje akcje, a więc władze GPW muszą mieć do tego podstawy prawne prawa polskiego, wydać stosowne decyzje, które zgodnie z prawem obowiązującym można będzie zaskarżyć. Do czasu uprawomocnienie się takiej decyzji, nie można i nie zezwalam na anulowani mi akcji, a tym samym przywłaszczenia mojego mienia/ równowartości akcji/.
Do wiadomości. Komisja Nadzoru Finansowego
JUtro wysyłąmj mailem i poczta. Pismo mozna wykorzystać, przerobic itp. Pozdrawiam.