Jeszcze jedno. Zastanówmy się: władze GPW muszą podjąć w tej sprawie decyzje. Jeżeli podejma decyzje o anulowaniu akcji, to przecież muszą opierać sie na jakiejś podstawie prawnej obowiązujacej w Polsce. NIe mogą przeciez oprzećsie na prawie USA. W POlsce nie ma przepsu prawnego/ niedopatrzenie GPW/ ,iz można anulowac akcje. Jest mowa i podstawa prawna do wezwania. Akce sa CEDC, ale kasa za nie jest moja i wara od niej GPW. Ta kasa jest teraz w posiadaniu GPW. Jak chcą mi ją zabrac, to niech zrobią to legalnie poprzez wydanie decyzji o anulowaniu akcji,. Jako strona w postepowaniu będę miał prawa, w tym odwołania , skargi , skargi kasacyjnej!!. itp. Należy tez pamietać, iż taka decyzja musi byc poprzedzona stosownym postępowaniem, w którym mogę uczestniczyc na zasadzie strony. Jeżeli tak sie nie stanie, to władze GPW mogą naruszyć prawo, a za to mozna " beknąć" i to karnie . Jak w państwie prawa można z dnia na dzień cos komuś zabrać. W USA było postępowanie sądowe, ale GPW nie działa w USA tylko w Polsce, w Polsce prawa!!.