Ja zostałem oszukany w idea gdzie po założeniu lokaty po kilku miesiącach okazało się że dyrektor oddziału za te pieniądze co miałem mieć lokatę kupił obligacje getback i tak mam na to papiery tzn. potwierdzenie założenia lokaty, potwierdzenie że obligacje kupił ktoś z idea banku bez mojej wiedzy. Mimo to nie doczekałem się pomocy ani od prokuratury ani knf, rzecznika czy innych instytucji państwowych, mimo że mam twarde dowody że zostałem oszukany. Idea oczywiście się wypięła na moje reklamacje i potraktowała mnie tak jak wszystkich lub prawie wszystkich. Ja się w sumie już pogodziłem z tą stratą no bo skoro w państwie podobno prawa i sprawiedliwości nawet jak ewidentnie zostałeś oszukany i okradziony to żadna instytucja nie chce ci pomóc to można naprawdę zwątpić w podstawy sprawiedliwości.
Po co to piszę zapytacie, a piszę to bo naprawdę jest mi przykro że kolejni ludzie tracą pieniądze. Wiem że było na tym forum przynajmniej kilka osób które a każdym kroku kpiły z tzw. "getbakowców" że co oni w ogóle chcą że sami wiedzieli w co się pchali a teraz chcą odszkodowań itd. itp. No to Wam powiem że na pewno nie wszyscy wiedzieli że dostają zamiast lokaty obligacje getback i nie ja jedyny jestem takim przypadkiem, ale nic to. Jest mi przykro i bardzo współczuję Wam strat których ponieśliście, tym bardziej że nawet tych strat nie możecie rozliczyć w podatkach, zresztą tam samo jak ja przy czym ja się w giełdę nigdy nie bawiłem to i tak bym nie miał jak. Państwo nie powinno tak okradać zwykłych ludzi, tak jak Was okradziono a ludziom okradzionym takim jak ja powinno pomóc, no ale żyjemy w takim a nie innym kraju, dlatego nie liczcie na jakąkolwiek odszkodowania czy pomoc. Im szybciej pogodzicie się ze stratą tym dla Was lepiej. Ja wiem że pewnie niektórzy stracili dużo pieniędzy ale niestety ich już nie ma a na państwo czy leszka nie macie co liczyć, no chyba że chcecie żeby Was po raz kolejny okradli no to na to możecie liczyć na pewno...
Życzę wszystkich abyście odrobili stracone pieniądze i jak najszybciej zapomnieli o tym co się tu stało, pamiętajcie o tym tylko na zasadzie przestrogi aby wiedzieć z kim/czym macie do czynienia żeby nie dać się okraść po raz kolejny.