Generalnie zasada jest taka, że im większa niezależność tym lepiej.
Ta niezależność to głównie PEŁNE SPRAWOWANIE PIECZY NAD PIENIĘDZMI KLIENTÓW PRZEZ WŁAŚCICIELA PUNKTU. Czyli wszystko co działa na zasadzie agent - bank.
Na tym polu możliwości jest kilka i jak widać różne opcje ścierają się na forum krzycząc: "moja marchewka jest najtańsza", "moje buty są najlepsze" itp...
Tym dyskusjom można się przyglądać z uśmiechem, niczym przekupkom na rynku:) Każda pliszka swój ogonek chwali:)
Natomiast z całą surowością należy potępić systemy centralne, czyli takie, w których agenci wpłacają kasę na konto spółeczki z o.o. jakiegoś prezesika. Czyli wszystkie grosiki, mieszka, płatniki i okienka kasowe.
O ile agenci grosika mogli być zaskoczeni bankructwem swojej centrali, o tyle agenci mieszka mieli 2 lata czasu na to, aby się uwolnić. Nie zrobili tego więc poniekąd sami są sobie winni! Najpierw padł grosik potem płatnik a oni się biernie przyglądali i jak widać nie uczyli się na cudzych błędach. Dopiero uczą się na swoich własnych.
Teraz drżą o weksle, które nie wiadomo w czyje ręce trafią.
Grzesiek S cytat: "i czemu pełna niezależność jest chórem atakowana przez pozostałe formy?"
bo na takiej niezależności zarabiasz tylko Ty i nikt więcej - no może jeszcze bank z którym współpracujesz, w innym wypadku chętnych do tego tortu jest po drodze więcej. A jak pisałem apetyt rośnie w miarę jedzenia stąd moja osoba jest tutaj tak nie wygodna tym wszystkim "łakomczuchom"
Prosisz o wyliczenia, oto ja dokonam tych w proponowanym przeze mnie wariancie
Zakup programu do księgowania wpłat - ten na którym ja pracuje ma obecnie cene promcyjną do konca listopada 305 zł brutto, a wydawca daje 30 dniowy okres próbny gratis. Możesz spróbowac poszukać innego, ale nie wiem czy jest coś w wolnej sprzedaży. serwis / aktualizacha tego programu to 60 zł rocznie, płacisz dopiero od 2 roku uzytkowania.
przelewy w wypadku mojej propozycji to 0,23 zł płatne do banku za każdy przelwe i tyle z kosztów.
Reasumując 2000 x 0,23 = 460 zł miesiecznie za taką konkretną ilość i tyle
nie masz żadnych umów ze mną, żadnych opłat niczego takiego, jesteś wolny i niezależny
Teraz może koledzy tak plujący jadem, szkalujący itp pokażą co mogą zaproponować poza ubliżaniem innym
Twoi konkurenci z Accadii Jarku mają zdaje się po 24 grosze za przelew z czego 4 grosze oddają "łakomczuchom" :)))
Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi. Nie prowadzę punktu dałem sobie spokój jakiś czas temu, może coś się zmieniło.
Policzmy opłacalność prowadzenia punktu dla zaproponowanych 2000 przelewów miesięcznie.
Koszty stałe:
460 - opłata dla banku w wersji proponowanej przez Jarka
850 - ZUS (początkujący ma ulgę przez 2 lata i płaci ok 300 zł, albo
poczekać z prowadzeniem punktu do emerytury, wtedy zapłacimy samą składkę zdrowotną w wys. 200 zł)
500 - lokal (ja w biedronce płaciłem 460 brutto, różnie to wygląda)
---
1810 zł razem!!! - do tego opłata za biuro rachunkowe, internet, ubezpieczenie, paliwo aby dojechać do punktu, z punktu do banku i inne pierdółki. Oczywiście KPIR można prowadzić samemu a internet wykorzystywać domowy (wpisujemy przelewy do laptopa, którego zabieramy do domu i dopiero puszczamy paczkę). Wszystkie te pierdółki niech dadzą dodatkowo 500 zł miesięcznie, czyli koszty całkowite punktu to 2310 zł
Przychody:
2000 rachunków x 1,70 zł (średnio za przelew)= 3400 zł
Dochód:
3400 - 2300 = 1100 zł
Czyli marna pensja. Gra nie warta świeczki przy tej ilości przelewów.
Może się opłacać jedynie emerytowi, który prowadzi punkt opłat we własnym lokalu:)))
Prowadzenie punktu zaczyna wyglądać obiecująco dopiero przy ilości ok 3000 sztuk miesięcznie.
Oczywiście złotówkarze, czyli "wszystkie przelewy za złotówkę" NIE MAJĄ SZANS przetrwać przy podobnych kosztach bo pozbawiają się dochodów w głupi sposób.
Koszt przelewu w accadi dla firm robiących ponad 1000 przelewów miesięcznie to 18gr dla banku i 4 gr dla nich. Tak wiec oferta moim zdaniem bardzo korzystna.
Uprzedzam głosy w stylu, że można taniej, albo całkowicie za darmo. Tylko że wtedy trzeba wklepywać wszystko ręcznie. Dla laików każdy program wygląda podobnie, ale dla osób, które już pracują jakiś czas na tym rynku to różnice są olbrzymie. Ale do takiego wniosku dopiero każdy dochodzi jak kupi program najtańszy na rynku, a potem go szlak trafia że nie daje on pełnego komfortu. A może jednak i nie trafia bo takie osoby nie wiedzą, że są lepsze programy
Pytanie do Olgi, lub do kogoś, kto pamięta kłopoty BRE z Moimi rachunkami:
- Czy znacie jakieś materiały źródłowe? Może jakieś publikacje w prasie czy w internecie? Chętnie poczytam coś na ten temat, bo to może okazać sie bardzo ważne dla dalszej działalności podmiotów działających na samodzielnych/niezależnych kontach bankowych.
Prwada jest taka, ze to Wy Agenci bedziecie za to odpowiadac, a ta kartka na drzwiach to jest mydlenie oczu, zarzad chce Wam wcisnac kit ze bierze wszystko na siebie, ale to nieprawda... Ja zloze doniesienie na policje, ze konkretne Okienko nie zrealizowalo moich platnosci... bo to jest fakt, bo nie powiem na policji ze przeczytalem w internecie to i tamto... i bardzo Wam wspolczuje, ale prosze opoamietajcie sie i zrezygnujcie z prowadzenia takich lichwiarskich interesow z firmami watpiwej wiarygodnosci! Nie dajcie sie omamic kolejnym naciagaczom ktorych celem jest wyrolowac ludzi i Was w taki sam sposob jak to bylo z Grosikiem i Okienkiem!
Jarek nie wysilaj się, masz rację tu jest 1 max trzy osoby z firmy trafnie tu nazwanej okradią. Tu pokazują swoją prawdziwą twarz pod przykrywką 100 anonimowych nicków. Ośmieszą cię, sponiewierają, wcisną wyssane z palca info na twój temat tylko po to by zdyskredytować przeciwnika. Taki mają plan działania i to nie od dziś. Zaatakowali Ciebie, atakują VIA, TO TYLKO JEDNA AGRESYWNA I NIE FAIR POSTEPUJĄCA W PROCESIE POZYSKIWANIA KLINTA FIRMA Z RZESZOWA. Cofnijcie się wstecz, jak sponiewierali kilka firm i ludzi. To te same nicki i ta sama osoba osoby. (zakładam że 1- góra 3)
Śmieszy mnie tylko że ludzie są tak mało krytyczni i leniwi oraz że nie zadają sobie trudu by zweryfikować wmawiane przez nich kłamliwe informacje.
ronin, abcabc, vel piewca Tomasz P. to ten gościu co najczęściej jeździ na szkolenia. Zwie się szumnie w tej firmie informatykiem choć nawet nie wie co to programowanie i nie ma zielonego pojęcia o informatyce, No ale on to nawet stanowisko zwykłego szkoleniowca i pana na telefon potrafi zrobić funkcję informatyka. Dzwonił do mnie i nawet był przed upadkiem Okienka. Jakie wiadra pomyj wylewał na konkurencję, a jaki przy tym był przymilny i usłużny. Bez wazeliny po palcu do d…py właził. Najlepiej to oni tu pod przykrywka anonimów walą ciosy poniżej pasa, a oficjalnie to tacy w d…..pe je….ni usłużni i pomocni.
Skomentuję jeszcze ich list do pośredników (czyt. wg okradi naiwnych)
Cytat: „W chwili obecnej otrzymaliśmy wstępną obietnicę jednego z banków, że zrezygnuje na okres pół roku ze swojej marży - aby wspomóc osoby poszkodowane. W związku z tym prowizja wynosić będzie 15 gr za każdy zrealizowany przelew.”
Właściwy przekaz, to jeszcze nie mamy tych 15 gr ale mamy to przyobiecane i to ładnie brzmi i powala oferty konkurencji.
Cytat: „nieodpłatnym udostępnieniu na rzecz poszkodowanych pośredników finansowych 50-ciu licencji oprogramowania klasy SEZAM,”
Właściwy przekaz: program dajemy wam nieodpłatnie, zwiążecie się z nami i przestawicie ale od każdego rachunku naliczy wam prowizję dla nas i sam zrealizuje ten przelew.
Cytat:” proponujemy utworzenie specjalnego konta bankowego, na które takie osoby, czy firmy mogły by wpłacać środki przeznaczane jako pomoc.”
Właściwy przekaz: tak wpłaćcie nam kasę na konto na „pomoc” a my przeznaczymy ją na nasze cele by pozyskać większą ilość naiwnych. No bo co spłacicie długi Okienka? Jak nie to co zrobicie z kasą – przyda się wam, u was wszystko szubko wsiąka i „przystaje”.
Cytat:” Zapraszamy do współpracy zarówno banki jak i szeroko pojęte instytucje zaufania publicznego, które w sposób bezstronny chciałyby zająć się koordynowaniem niesienia pomocy.”
Właściwy przekaz: świat finansów dzieli się na banki i instytucje zaufania publicznego. Gratuluje klasyfikacji to jak z IV RP.
Cytat:” TYM , KTÓRYCH DOTKNĘŁO NIESZCZĘŚCIE WARTO POMÓC.”
Właściwy przekaz: tak to tym których dotknęliście należy się pomoc, że tak skutecznie jak byłe już okienko robicie ludziom wodę z mózgu. Manipulanci.
Ho ho ho...
kogo wybielacz wybielasz?...
"Grosika"?. "Płatnika", "Okienko kasowe"? czy też dawniejsze "Moje rachunki" - obecnie VIA???... Zauważ że tylko te "firmy" przekręciły pieniążki swoich klientów a nie prześmiewczo zwana przez was "okradia". Znasz przypadek sprzeniewierzenia pieniążków przez podmiot współpracujący z Accadią? to wskaż!...
Po drugie - nie namawiałem do korzystania z oferty Accadii, tylko
do bycia samodzielnym w tej działalności a fakt, że korzystam z "Sezamu" nie ma z tym nic wspólnego - chociaż chwalę ten program, bo jest chyba najlepszy na rynku (przynajmniej ja tak sądzę).
Po trzecie - forma współpracy podmiotów (Konsorcjum), jaką zaproponowała "Accadia", nijak nie przystaje do systemów centralnych
i to właśnie najbardziej boli wszystkich tych, którzy lubią posiadać dużo cudzych pieniążków i za nie sie bawić... Konsorcjum to współpraca dla osiągania wspólnych celów, a wspólnym celem każdego z niezależnych podniotów, jest zapewnienie sobie nie tylko miejsca pracy, ale i w miarę przyzwoitych dochodów - bez ingerencji "osób trzecich".
Dla tych, którzy twierdzą, że to "nieopłacalny interes" podam własny przykład: Przy zrealizowaniu nieco ponad 3 tys przelewów mój dochód brutto (po odliczeniu prowizji banku i operatora programu) wyniósł w październiku ponad 5 tys zł. Po opłaceniu lokalu i ZUS-u - zostaje mi całkiem przyzwoita "pensyjka". Ale najważniejsze w tym, że sam sobie jestem Prezesem, kierownikiem, pracownikiem, mocodawcą i ustawodawcą - to naprawdę dużo...
Przecież napisałem wyraźnie, że przy 3 tysiącach rachunków ten interes wygląda obiecująco...problem jest taki, że większość punktów nigdy nie przyjęła takiej ilości w miesiącu. Najczęstszy przedział to 1-2 tysiące sztuk miesięcznie. Poza tym nie myl kolego dochodu brutto z przychodem:)
Nawet jeśli prezesem jesteś tylko swojego własnego tyłka, powinieneś odróżniać pewne kwestie:) Ustawodawcą nawet swoim własnym niestety jeszcze nie jesteś pomimo szczerych chęci.
Czujesz się w życiu niedowartościowany prawda? Inaczej nie pisałbyś o sobie "Prezesem" z wielkiej litery a "kierownikiem", "pracownikiem" itp. z małej:)))
Prawda - nie masz racji, agenci nie będą odpowiadać. Mylisz się. W sprawie będzie się toczyć jedno śledztwo, prawdopodobnie w Białymstoku, Łodzi lub Poznaniu. Jeśli klient złoży doniesienie w Koziej Wólce to wszystko zostaje i tak przekazane do głównej sprawy. Karnie a potem cywilnie będzie odpowiadał faktyczny złodziej.
wiesz wacusiu?..
dowartościowany jestem - spoko... a Ty - jeśli nie wyczuwasz ironii w tym co napisałem o byciu wszystkim jednocześnie, to skwituję to fragmentem znanewgo porzekadła: - "Czepiło się g.... okrętu... i problem nie w tym, że sie "czepiło", tylko w tym, że psuje powietrze - amen.
Odnośnie procesu - rozmawiałem dzisiaj ze znajomym policjantem. Miesiące mina zanim przesłuchają wszystkich poszkodowanych.
Po drugie - wybielacz vel. Ulka z MM. Znowu rozsiewacz swoj jad? Pewnie boli licytacjia POSIADLOSCI na Akacjowej.
cytat ronin:
"kogo wybielacz wybielasz?...
"Grosika"?. "Płatnika", "Okienko kasowe"? czy też dawniejsze "Moje rachunki" - obecnie VIA???... Zauważ że tylko te "firmy" przekręciły pieniążki swoich klientów a nie prześmiewczo zwana przez was "okradia". Znasz przypadek sprzeniewierzenia pieniążków przez podmiot współpracujący z Accadią? to wskaż!..."
no ronin a znasz przypadki przekręcenia kasy przez VIA. Dorabiasz innym gębę, promujac swoje akadia. Czy myslisz, że każdy ma taki system na marketing. Uderz w stół a nożyczki się odezwą. poniżyliście Jarka, VIA do kogo się jeszcze przypniecie. Wiesz, historia pokazuje że kto walczy na kilku frontach zawsze ponosi sromotną porażkę. Kłamstwa i urabianie też mają krótkie nogi.
a ja mam pytanie ilu członóków liczy sobie to konsorcjum i jak dużą kwotę udało się wam zgromadzić na fundusz gwarancyjny, oraz czy macie ubezpieczenie dla swoich agentów. warunki ogólne, ryzyka w nim ujęte, sumy gwarancyjne. z góry dziękuję za informację.
Re: punkt opłat Autor: ~agenci@agenciokienka.pl [90.156.61.*]
Na stronie poszkodowanych agentów przez Okienko Kasowe www.agenciokienka.pl zamieszczone zostały informacje dotyczące dzisiejszej wizyty grupy agentów w Centrali Spółki OKIENKO-KASOWE S.A.
aaaaaaa
z rozpędu wyszło na to, że umieściłem Via, w grupie tzw przekrętów - oczywisty błąd - w tym przypadku chodziło mi tylko o pytanie kogo broni wybielacz.
Przepraszam za niefortunne sformułowanie zdania.
Tym nie mniej moje pytanie czy warto bronić systemów centralnych jest jak najbardziej aktualne. Ja będę bronił niezależności choćby dlatego, że nie musze dzielić sie wynikami mojej pracy (dochodami),
z żadną centralą, "pożerającą" nawet do 40% wypracowanych przeze mnie zysków. Żadna centrala nie "wypromuje mojej gęby" i nie zbuduje zaufania u klientów w takim stopniu jak ja zrobie to sam, rzetelnie wykonując swoje zobowiązania wobec klientów. Natomiast jeden nieodpowiedzialny człowiek z centrali może przekreślić kilkuletnie starania wielu uczcziwych osób i zrobić z nich złodziei w oczach klientów.
A co do porażek..?
Jak dotąd moje starania o klientów są na tyle skuteczne, że z miesiaca na miesiąc mam ich coraz więcej. Jeśli jest to porażka, to porażka systemów centralnych , bo odchodzą do mnie klienci nie tylko Poczty czy banków, ale i innych podmiotów zarządzanych centralnie.
Moim zdaniem to akurat nie ma najmniejszego znaczenia. W IGPF tez bylo mnostwo czlonkow, tez byly skladki, bylo ubezpieczenie, ktore tak naprawde chronilo centrale przed agenatmi a nie na odwrot.
Podobnie jak z Grosikiem bedzie tutaj. Tam od 2 lat nie dostal nawet zlotowki z ubezpieczenia.
Poza tym ubezpieczenie nie chronilo przed przekretami, czy upadloscia firmy.
Ronin,
Nie mozesz porownywac zarobku centralnego systemu z partyzantka. Reklama kosztuje, wez rachunek TPSA i zobacz jakie sa tam loga, ktos za to musial zaplacic... Nie powinnismy tez porownywac systemow centralnych z "centralnymi" jakim bylo okienko.
Okienko nigdy nie mialo umowy z TPSA, nigdy na rachunku nie widzialem loga "okienko kasowe".
Teraz jest rozgrywka psychologiczna, czy klient przyjdzie jeszcze raz do budki Pani Jadzi bo Pani Jadzia jest ok i jej program dziala, czy latwiej pokazac pani emerytce logo z rachunku TPSA i powiedziec ze tutaj to jak w banku...
janusz_p -
czyżbyś sugerował, że każda "Pani Jadzia" jest oszustką?... Jakoś nie słychać by "Panie Jadzie" znikały z kilkumilionowymi kwotami zebranymi od klientów - w przeciwieństwie do wlaścicieli niektórych centralnie zarządzanych sieci opłat.
Jeśli zaś chodzi o "budki" , to owszem, jestem zwolennikiem "profesjonalnie" urządzonych punktów dla tego typu działalności, bo tylko takie punkty mają szansę na przyciągnięcie klientow, rozwój i stabilizację na rynku. Budki wcześniej czy później same "wykruszą" sie z rynku, bo tylko nieliczne osiągną oczekiwany poziom dochodów. Stąd też budki - siłą rzeczy -rozszerzające swoje oferty o "szwarc mydło i powidło", nie przetrwają na rynku po wejściu w życie przepisów dostosowanych do Dyrektyw UE.
A tak na marginesie - "moja budka" (z której jestem dumny) pod względem estetycznym, jest urządzona i wyposażona lepiej niż niejedna poczta, biuro kredytowe, czy agencja ubezpieczeniowa.
Co do nakładów na reklamy...
Prosze powiedz to swoim klientom (oficjalnie w całej sieci), że muszą płacić za swoje rachunki taką to a taką prowizję, bo muszą opłacić przy okazji kilka firm reklamowych, dać zarobić kilkunastu osobom zarządzających siecią opłat, opłacić reklamę w TV i Bóg wie co jeszcze.
ronin jak to nie ma znaczenie ilu jest członków w konsorcjium okradi.
Ma i to duże, tworzą fundusz gwarancyjny i od liczby członków zalezy wyskość juz uzbieranej kasy na tym funduszu.
Na waszej stronie jest takie ładne zdjęcie z kartką i podpisami członków KPF Ace. Ja widzę i inni tez widzieli tam tylko 8 podmiotów które wtedy było na spotkaniu i podpisało ten dokument (dziwne jak małym zaufaniem i poparciem możecies sie popisać tym dokumentem z 8 podpisami z czego jeden to acce). Kasa zaczęła być gromadzona od 10-2006 to rok. Załóżmy że macie w niej przyrost 100% liczby członków czyli jest ich 18 firm. To ile kasy uzbieraliście na fundusz. Powiesz znowu że to nie jest istotne. No faktycznie nie jest bo tego jest tyle co kot napłakał, ale ładnie mydli oczy tym co o to nie zapytają.
ronin napisał "zrzucacie się po Nie masz zielonego pojęcia jak działa Konsorcjum Accadia, a wymadrzasz się co niemiara."
powiedz zatem jak działa konsorcjum. Pokaż pełną oferte, liczbę członków, wysokośc funduszu gwarancyjnego zgromadzonego na koncie kpf. Co z tym ubezpieczeniem o którym pisaliście. palny działań by polepszyć dolę pośredników.
"prezesiku" z acce wysil się i napisz coś co choć trochę będzie przypominało prawdę, bez obrzucania błotem innych, bo tobie to nawet z takiego przyzwyczajenia na marketing firmy i jak to okresliłeś "rozpędu" przychodzi łatwo dorabianie gęby innym np. defraudacji w via.
:-))
Widzę aaaaaaa, że też nie pochodzisz "z podwórka"...
Może mam podać jeszcze lokalizacje, bazę danych i konta klientów?... hehehehe - skąd "spadłeś"?...
Z tego co piszesz dobitnie wynika, że: - Po pierwsze nic nie wiesz o "okradii" (tam nie ma prezesa).
Po drugie - nic nie wiesz na temat zasad tworzenia i działania Konsorcjum (jakiekolwiek by ono nie było, że o Accadii nie wspomnę). Jest mi niezmiernie "przykro", że nie brałeś udziału w Tworzeniu KPF, bo (być może?)coś by do ciebie dotarło...
I na tym zakończę swój "udział w dyskusji" na tym forum.
Pozdrawiam wszystkich.
ronin jak trzeba podać prawdziwe dane to uciekasz. ja nie prosiłem o adresy tylko liczbę członków kpf ace. To widzę duży problem, żeby przyznać się że jest ich tak mało. Pomyliłem się, jest mniej niż 18?
napisałem "prezesa" bo firma to zwykła działalanośc gospodarcza LA LIDER APARTAMENT Robert Żak zatem funkcja niemozliwa do pełnienia w ramach jej działalaności.
nie uciekaj ronin, przynajmniej nie pod inne anonimowe nicki, skoro mówisz że nie wiem jak działa kpf acce to oświeć wszystkich.
Tylko tam nie ma treści i członków i kasy w kasie funduszu ale ładny slogan reklamowy taki sam jak nabijali nam w okienku że mają izbę gospodarczą, ubezpieczenie, fundusz gwarancyjny. Tyle reklam i artykułów w prasie było po upadku grosika. TYLKO że tam w IGPF okienka to było tych członków więcej niż cała wasza sieć razem wzięta, a u was w KPF ace to tylko 8 założycieli.
Ilu jest członków w kpf accadia panie żaku?
jak wysoki jest kapitał składek na funduszu gwarancyjnym tworzonym przez kpf accadia?
proste odpowiedzi ale niewygodne co?.
no i teraz zacznie się z waszej strony nagonka na każdego kto tu się wypowie lub wypowiadał.
Re: punkt opłat Autor: ~nie bądź nigdy frajerem [83.9.175.*]
Ci, którzy podpisując weksle in blanco myślą, że jakakolwiek deklaracja wekslowa ich uchroni przed wyjebaniem powinni przeczytać:
http://www.windykacja.pl/index.php?dzial=1&act=show_news&id=2312
nie wiem co miałeś na myśli podając tu ten link, ale definicja jest wyjęta z jakiegoś kontekstu, a nawet nie działa przycisk "powrót" więc nie wiemy czego dotyczyło zagadnienie
tu masz link z tej samej strony o wekslu własnym
http://www.windykacja.pl/index.php?dzial=19&act=show_doc&id=95
Re: punkt opłat Autor: ~nie bądź nigdy frajerem [83.9.175.*]
Hehe, chodziło mi o to, że cwaniaki zazwyczaj żądają weksli gołych in blanco od nieświadomych agentów, kontrahentów i zleceniobiorców:) 400 okienek x 100 000 zł (właściwie dlaczego by tyle nie wpisać?)= 40 000 000 zł:) Jak widać spółka posiada olbrzymi majątek:) Wystarczy na spłatę zadłużenia i jeszcze zostanie na ekstra dywidendę dla akcjonariuszy lub wspólników.
ronin nie wiem po co mi intuicja, i gdzie pokazałem brak wiedzy.
firma la lider apartament robert żak organizatorem acce? TAK
KPF accadia 8 podpisów pod deklaracją zawiązania konsorcjum tak... TAK
scan na stronie http://www.accadia.pl/konsor.html
niewiedza to moje pytanie z którym sie nie kryję:
powtórzę je zatem:
Ilu jest członków w kpf accadia?
jak wysoki jest kapitał składek na funduszu gwarancyjnym tworzonym przez kpf accadia?
czekam na odpowiedź.
czy to zbyt trudne pytania. Teraz wylewacie pomuje tak na oślep, tok myslenia przyczynowo skutkowy. Niewygodne pytania do ace i atak na wroga, tylko że już tylu ludzi zraziliście że nie wiecie w kogo walić. Widać poziom dostała via, Jarek, teraz jakas pani. pogratulować metod.
odpowiedz na pytania a odpuszczę wielu innych przemyśleń które mam na wasz temat.
Re: punkt opłat
Autor: wybielacz (IP: 83.12.44.3)
Data: 08/11/2007 - 11:53:55
Jak plujesz na konkurencje to przynajmniej wyjdź z biura choćby do kafejki. IP cie zdradza a żółć ulewa. Nie tak trudno sprawdzic kto to 83.12.44.3
Ulka, zgłosiłaś do moderatora wpisy, które były dla ciebie niewygodne? Uuuuu... wstydzisz się czegoś? Może prawdy o sobie? Dalej wciskasz ludziom program, do którego nie masz praw? A może się mylę? Może wyrok był na twoją korzyść? Ehehe, akurat na twoją! Chciałabyś! Nic nie umiesz, nawet nie umiesz porządni oszukiwać choć tak bardzo się starasz. Jesteś nieudaczna i tyle. Życiowa niedorajda.
Dziś (09.11.2007) o godz 22.20 w programie TVP Info, odbyła się rozmowa z Przedstawicielem Związku Banków Polskich na temat Okienek Kasowych.
Cała "manipulacja" Redaktor prowadzącej polegała na tym, że Okienka Kasowe, przedstawiono w tej rozmowie jako NIEZALEŻNE, SAMODZIELNE
podmioty gospodarcze, w których opłacanie rachunków jest bardzo ryzykowne, gdyż nie są one ubezpieczone "OD UPADŁOŚCI"...
Nie wspomniano przy tym nawet słowem, że Okienko Kasowe, to sieć zarządzana centralnie, że to nie poszczególni Agenci, lecz Zarząd OK nie dokonał redystrybucji środków z konta zbiorczego, na właściwe konta Bankowe.
W związku z powyższym - zwracam się z apelem, do wszystkich bez wyjątku prowadzących samodzielne punkty przyjmowania opłat, by wystosować list otwarty do Zarządu TVP Info z PROTESTEM, o nierzetelnym przedstawieniu tematu upadku Okienka kasowego i żądaniem właściwego przedstawienia tego tematu.
Proponuję też, wystosowanie listu otwartego do Redakcji TVN, aktualnie ralizującej program na temat upadku Okienka kasowego,
o to, by w realizowanym na żywo programie, temat upadku Okienka kasowego, przedstawiono zgodnie ze stanem faktycznym, a tym samym wskazano tych, którzy winni są sprzeniewierzenia pieniędzy klientów.
Sądzę, że List otwarty do TVP Info, powinniśmy przekazać do Readkcji głównych Dzienników/Pism i innych Mediów o zasiegu Ogólnopolskim z informacją w jak nierzelelny sposób informowani są widzowie TELEWIZJI PUBLICZNEJ.
Czytam Forum i ogarnia mnie przerażenie.
„ Gryziecie „ się pomiędzy sobą - a tak naprawdę to nie ma znaczenia. Czy nie uświadamiacie sobie istoty problemu. Nie jest istotnym , czy dystrybutor A czy B przyciągnie do siebie więcej użytkowników.
Za chwilę to może nie mieć żadnego znaczenia.
Naszym wrogiem tak naprawdę są sieci, których udziałowcami jest kapitał zagraniczny.
TO ONI ROBIĄ NAM CZARNY PR, TO ONI ZARZĄDZAJĄ BANKAMI ( BRE, CITI, etc. – czytaj np. ZWIĄZEK BANKÓW POLSKICH ) , pod których płaszczykiem ( pieniędzmi) ukrywają się ich spółki córki przyjmujące płatności np. w marketach. Przecież o to im chodzi, aby nas ( polskich - drobnych przedsiębiorców) skłócić ( czytaj wykończyć)i przejąć rynek w całości sprowadzając nas do roli WYROBNIKÓW PRACUJĄCYCH ZA BEZCEN ( 40-60 % naleznego nam wynagrodzeniia) !!!!
Czy nie dociera do Państwa, że jest to akcja na tak wielką skalę, że objęła nawet UBEZPIECZYCIELI.
Na dzień dzisiejszy żaden ubezpieczyciel NIE CHCE UBEZPIECZYĆ POJEDYŃCZEGO PODMIOTU od OC zawodowego pośredników finansowych
(czyli od upadłości).
Produkt ten oferuje w zasadzie tylko AIG – CZYLI AMERYKANIE – dla GRUPY NIE MNIEJSZEJ NIŻ 100 podmiotów. JEDNAK DECYZJA JEST I TAK UZNANIOWA.
Uważam, ze wszystkie te sprawy należy poddać publicznej ocenie i NAPIĘTNOWAĆ!!!!
PANOWIE REDAKTORZY Z TVN
MOŻE ZAJĘLI BYŚCIE SIĘ RÓWNIEŻ TĄ SPRAWĄ, GDZYŻ JEST TO JAWNE DYSKRYMINOWANIE POLSKICH PODMIOTÓW GOSPODARCZYCH.
podzielam głos aaaaaaa
zadasz im pytanie i zero odzewu
broniących Accadie jest kilkunastu, ale raczej wolą atakować niż sie bronić, jak zadasz pytanie to ciebie zjądą, a sami nie odpowiedzą,
uważają, że zaproponują program na pół roku gratis i to wystarczy, przejmą wiekszość punktów z byłych okienek
Moje pytanie jest takie:
-czy ktos próbował podjąć współpracę z Volkswagen Bank?
- albo Reiffeisen Bank i jakie są warunki
Ile za przelew, ile za prowadzenie konta??
Oczywiście pytam o współpracę niezależną, czyli współpracę bezpośrednio z bankiem bez pomocnictwa Okradii ...
Re: punkt opłat Autor: ~media@agenciokienka.pl [90.156.61.*]
Witam w sprawie opisanej powyżej domagać będziemy się sprostowania, jednocześnie pragnę poinformować, że w programie prosto z polski w TVN24 udział wezmą przedstawiciele Agentów Okienka których celem jest między innymi pokazanie skali problemu jakim jest obarczanie winą która leży po stronie zarządu Okienka Kasowego całego rynku opłat masowych. Jeżeli ktoś posiada materiał z programu w TVP INFO uprzejmie proszę o jego udostępnienie.
-----------------------------------------------------------------------
strona dla poszkodowanych agentów spółki Okienko Kasowe S.A.
www.agenciokienka.pl
-----------------------------------------------------------------------
Przykro mi, ale TV przełączylem na TVP Info, akurat w momencie rozpoczęcia. Skupiłem swoją uwagę na treści i byłem tak zszokowany, że nie pomyślałem o nagrywaniu.
Sądzę jednak, że TVN powiniem mieć jakiś dostęp do archiwum z tą audycją, albo też wiedzą jak uzyskać nagranie.
Do Bartosza, media@agenciokienka.pl i innych rozsądnych.
Jestem samodzielnym, niezależnym podmiotem.
dzialalośćprowadze od 3 lat na trzech punktach, doszedlem do sredniej miesiecznej ok 13000 wplat miesięcznie (razem).
Praca moja daje utrzymanie mojej rodzinie i trzem pracownikom.
Nie chciał bym tego stracić.
Obserwując "dyskusję" tu toczoną jestem przerażony.
Wiecie dlaczego ?
Ponieważ najwżniejszą elementem w naszej dzialalności nie jest program, cena, lokalizacja.... tylko ZAUFANIE KLIENTÓW.
Pomyślcie, co sądzą osoby neutralne czytające to forum.
Obrzucanie sie wyzwiskami, podejrzewanie o przekrety, wciskanie innym swoich produktów.
Wstyd.
Jeżeli chcecie abyśmy wszyscy strcili zaufanie to róbcie tak dalej.
Proponuję przerzucić dyskusję na inną drogę.
Wiemy, że obecnie trwają prace nad implementacją dyrektywy unijnej.
Przypuszczam, że w konsultacjach biorą, wezmą, udział przedstawiciele tzw. systemów centralnych, a to dlatego, że wiekszego bardziej widać.
Wiadomo za jakim kształtem prawa będą lobbować.
Jeżeli my niezależni pozwolimy na to, to z pewnością tak ustawią prawo, zeby nas wyeliminować, albo na siłę wciągnąć do swoich grup.
A czym to się kończy, właśnie obserwujemy.
Poponuję żeby ktoś z nas prowadzący swój intres w Warszawie lub okolicach, rozpoznał sytuację w Ministerstwie Finansów tam gdzie trwają prace na implementacją dyrektywy.
A nam, którym zależy powinniśmy stworzyć grupę nacisku, ażeby bronić naszych spraw.
Jeżeli tego nie zrobimy, to prawdopodobnie powoli powinnyśmy powoli zwijać się z rynku oplat.
Prace nad implementacją trwają już od kilku tygodni i jak wiem, odbyło sie już drugie spotkanie w Mimisterstwie Finansów, pośwoięcone temu tematowi.
Masz rację - w pracach biorą udział przedstawiciele "dużych" ( w tym VIA), ale podmioty niezależne nie stoją na straconej pozycji.
Skądinąd wiem, że NIEZALEŻNI mają tam swojego przedstawiciela i to tylko dlatego, że poprostu "trzymają rękę na pulsie".
"Rozpoznanie" - jak szanowny kolega to określił - na niewiele zda się, przy takim przedstawianiu podmiotów niezależnych, jak zostało to zrobione we wspomnianym wyzej programie TWP Info. Trzeba niemal natychmiast zjednoczyć wysiłki,wypracować/uzgodnić formy "nacisku"
na Ministerstwo Finansów (czyt. Grupę roboczą pracującą nad implementacją), oraz walczyć o swoje w mediach.
Uważam, że zaproponowana przez Bartosza forma LISTU OTWARTEGO, jest jak najbardziej słuszna, i wymaga natychmiastowego opublikowania.
Widzę że dyskusja zaczęła się robić ciut bardziej merytoryczna, a mniej na zasadzie bij-zabij, choć niestety dalej widzę próby tłuczenia przez jedną firmę wszystkich innych dookoła. Ehh Pachnie mi rokiem 1933 - kto nie jest z nami ten jest przeciwko nam - tylko autor tego tekstu po zrobieniu ogromnego zamentu w wielu krajach, skrzywdzeniu wielu ludzi róznej narodowości marnie skończył, ciekawe zatem ja ta analogia może głęboko sięgać ??
Otóż w pracach nad ustawą udział biorą już tylko przedstawiciele 2 grup: VIA i KPF Accadia. Była jeszcze IGPF ale po wydażeniach związanych z Okienkiem i deklaracji zawieszenia działalności już ich tam raczej nie ma. Rynek jak widać się polaryzuje. Wnioski każdy z pracujących w kasówce wyciągnie sam.
Nie do oprogramowania. Sprowadzasz Accadię tylko do poziomu oprogramowania. Myslisz powaznie ze KPF Accadia w Warszawie promuje swoje oprogramowanie ? ze ono jest najwazniesze ? jesli tak myslisz, tzn ze poddałes sie klimatowi tu promowanemu. Te prace to nie targi informatyczne, a ludzie obecni przy pracach nad ustawa nie sa programistami.
Poruszasz wazny problem zjednoczenia sie niezaleznych. Ale kiedy obecni tu mowią, że niezalezni juz sie jednoczą to padają hasła: okradia, 4 gr, ile kasy w funduszu (jakby to było odpowiednie miejsce na udzielanie takich odpowiedzi), zadasz im pytanie i zero odzewu, itd. Większosc wypowiedzi tu na forum próbuje skłócic posrednikow, a nie wypracowac wspolne stanowisko. Byc moze trzeba byłoby jeszcze kilka IP odszukac, zeby dowiedziec sie kto jest kim.
Nikt na siłę przecież nikogo nie będzie jednoczył. Jeśli jest lepsza droga współpracy to przeciez mozna ją zaproponowac i obrac. Zawsze jest system centralny VIA jako alternatywa.
Re: punkt opłat Autor: ~agenci@agenciokienka.pl [90.156.61.*]
Zapraszam do udziału w programie Prosto z Polski w TVN24 realizowanym we Wrocławiu od godziny 16:45. info agenci@agenciokienka.pl
-------------------------------------------------------------------------
strona dla poszkodowanych Agentów Okienka www.agenciokienka.pl
Z uporem maniaka wracasz do spraw na tę chwilę nieistotnych....
Walczymy terez o przetrwanie. PRAWO ISTNIENIA NA RYNKU. A Ty uparcie o 4 groszach.... funduszu , etc...
Jeżeli jesteś w porządku - problem ma ten, który cię oczernia. Przecież dane sa weryfikowalne. Każdy może sprawdzić i podjąc decyzję, wszak jest dorosłym i rozumnym Człowiekiem...
Nadto wbrew chęciom własnym (a -pod pachę- z własną głupotą) Twój oponent - jest Twoim sprzymierzeńcem - masz darmową reklamę....
Do rzeczy
Jest napisane - jak pomóc - osobie pracującej przy implementacji.
Nie intersuje mnie czy jest z ACC czy z innej opcji....
Broni interesów małych podmiotów zajmujących się przyjmowaniem opłat i to się dla mnie liczy. Uważam, ze WSZYSCY, szczerzy, cięzko pracujący na utrzymanie rodzin - powinni pomóc.
Michale P
Czy ktokolwiek wyciąga Ciebie za rękę z systemu centralnego, bo ja jakoś nie dostrzegłem. Dla mnie możesz pracować za darmo, możesz nawet dopłacać centrali za to że łaskawie chcą Ciebie "wykorzystywać"-
to tylko i wyłącznie Twój wybór. Weź pod uwagę fakt, że za wszystkie "upadki" (czyt. przekręty) sieci zarządzanych centralnie,
zapłacili Agenci!!! a nie właściciele marki. to Agenci świecili oczami przed oszukanymi klientami, a nie Prezesi Grosika , Płatnika czy innych...
Spokój masz dopóty, dopóki któryś z Twoich szefów, nie zaechce "zabawić się" Twoim kosztem.
Ja sam płacę za swoje zabawy, i jeśli bawie się, to za pieniążki swoje a nie moich klientów - osób, które powierzają mi swoje, czesto ostatnie pieniądze jakie mają.
I jeszcze jedna "rada" - Może już czas, byś kupił sobie okulary?...
Jaki rodzaj wybierzesz , to tez zależy od ciebie.
Dla mnie wplaty to nie jest glowny dochod, jest to dla mnie dodatkwoe zrodlo utrzymania, a za reklame jaka dostaje od firmy calkowicie mi sie to oplaci. Klienci do mnie przychodza bo widza logo firmy w ktorej placa ponad 6 lat.
Iksik, dziekuje za rade (okulary), jednak ja zamiast okulatow kupilem sobie kalkulator :P i mimo zalet partyzantki, na centralnym jestem wiecej do przodu ;) zapytasz jak...
Liczy sie koncowy rezultat a nie chwilowe wieksze przychody :)
Kazdy ma swoje gusta a o gustach sie nie dyskutuje. Ja mam system za X%, gdzie nie interesuje mnie nic, a Ty masz swoj programik i zarabaiasz x+1%, kazdy ciula jak chce ;) Wiec czy partyzantka czy centralny - niech kazdy wybiera to co uwaza za stosowne.
PS. Firma z ktora ja mam umowe istnieje na rynku juz troche, ma swoja marke, itd itd :)