• Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~skrzyluk [87.99.26.*]
    Już od ponad półtora roku pracuje w Call Center AIG. Warunki w pracy są dobre, nikt na nikogo nie krzyczy nie ma czegoś takiego jak mobbing, zasady przyznawanie premii są jasne i każdy wie, za co jest oceniany, są dobre szkolenia a nawet imprezy integracyjne. Wszyscy zwracają się do siebie po imieniu, co poprawia komunikacje.
    Pochodzę z małego miasta i praca w AIG jest dla mnie pierwszym doświadczeniem działania wielkiej organizacji. Jestem zadowolony tym bardziej, że doskonale znam z własnego doświadczenia warunki pracy i płacy w małym mieście gdzie nie mam szans na awans czy rozwój i ciężko związać koniec z końcem.
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~Mic [193.22.252.*]
    O to chodzi :)))))) W jedności jest siła. Z takimi ludźmi można rozmawiać, z ludźmi, którzy znają ciężką pracę, a nie narzekają na każdym kroku.

Z poważaniem
    Mic
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~meee [193.22.252.*]
    ciekawe czy znamy się osobiście Mic :)
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~omega [83.7.62.*]
    na pewno się znacie i pewnie wspólnie ustaliliście strategię zatarcia złego wrażenia banku naciągającego i okradającego biednych emerytów i ludzi bez wyjścia :)
    zanim skorzystacie z pożyczki w AIG sprawdzcie warunki w innych bankach i niegdy nie ajcie sobie wcisnąć ochrony ! szkoda tylko że większość klientów tego banku nie przeczyta tego!
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: pseudo_po_tacie [89.151.17.*]
    tak, w każdym banku oprócz AIG daje się kase prawie za darmo !! Ludzie, nie dajcie się zwieść krwiożerczemu AIG...(krew zalewa ekran, bębny, nastrojowa muzyka itd.)
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: pseudo_po_tacie [89.151.17.*]
    a, no i żeby nie było, ochrona to jedna z większych lip, jakie widziały moje oczy :)
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~xyz [79.185.159.*]
    Wiecie co, Mic i tak ma swój sposób, zobaczycie, On tę firmę jeszcze postawi na nogi, co to dla Niego kryzys, On sobie poradzi, lubi przecież ludzi, którzy ciężko pracują, chyba nastał Twój czas Mic, żeby wyrwać ich z kamieniołomów i odrywać od pługa, każdy czasami ma te swoje 5 minut, wykaż się :) Pozdawiam.
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~l.s [193.22.252.*]
    Mic to pewnie PR Manager AIG:) albo ktoś ze Strzegomskiej:)
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~Obiektwny_Pracownik [80.53.193.*]
    Dla wszystkich zainteresowanych podjęciem pracy w tzw BANKU AIG !
    Wiec : jeśli ktoś ma wykształcenie wyższe i chce pracowac AIG to odradzam !!! A dlaczego? Ano sytuacja przedstawia sie następująco :
    Przyjmują Cię do pracy na stanowisko doradcy klienta : podstawa to 1150 zł brutto + premia zależna od ilości sprzedanych produktów ! czyli przez 3 pierwsze miesiące dostajesz wypłatę w wysokosci 1500-1600zł netto przy założeniu że jesteś dobrym sprzedawcą! Tu podkreślam SPRZEDAWCĄ bo w tej firmie BANKIEREM sie nie jest !!!
    No i przychodzi ten oczekiwany moment gdzie przy chodzi pismo z podwyżka : Maksymalna podwyżka wynosi 200zł a i to ciężko wywalczyc ! choc na zachete dla pracowników ze stażem 3 m-c jest to możliwe ! No i pracujemy sobie dalej wszystko pięknie ładnie , ocena pracownika jest robiona co miesiąc też zawsze pięknie sie wychodzi i tu mamy haczyk ! Ocenę ma sie dobra przez kilka miesięcy a to po to by nie zniechęcac pracownika potem zaczynaja sie schody ! Pracując już z wiekszą podstawą jesteś wstanie wyciągnąc 1700-1800 zł przy bardzo dobrej sprzedaży a przy naprawde SUPER UDANYM MIESIĄCU 1900zł netto. Jest ogromny nacisk na plany ! Są komiczni trenerzy którzy o sprzedaży wiedzą tyle co ...... czyli generalnie sypią mądrościami z książek bo tak naprawde nigdy nie sprzedawali i nie mają doświadczenia w sprzedaży bezpośredniej! No ale należy ich słuchac bo sa naszymi przełożonymi !!! Stawki za umowy są tragiczne !!!! Odpowiednio 2zł , 3zł , 4,5zł oraz 6 zł za Karte sprzedana z podwojnym pakietem ubezpieczeń pragnę nadmienic iż wszystkie stawki to stwaki brutto!!! Generalnie można powiedziec ze jesli jestes dobry i chcesz byc dobrze opłacanym pracownikiem wybierz inna pracę tym bardziej jeśli jestes dobrze wykształconym młodym człowiekiem ! ! ! :-) Tym bardziej że Oni niechcą wykształconych ludzi tylko białych murzynów ze średnim wykształceniem którzy będą bakac na kierowników,regionalnych i dyrektorów oni się bedą kąpac w kasie a Ty bedziesz orac ! Bo osoba ze średnim nie będzie wymagającym pracownikiem !!!!!! Jest to obiektyna opinia nie mająca na celu oczerniania baku ani tym podobnych jest jedynie rada dla każdego chcącego podjąc pracę w AIG ! Każdy ma prawo wyboru i podejmuje ryzyko na własą odpowiedzialnośc !!! Dla nie mających ukształtowanego jeszcze własnego zdania polecam kierowac sie moim mottem życiowym : "JEŚLI JESTEŚ W CZYMŚ DOBRY !? NIGDY NIE RÓB TEGO ZA DARMO"
    Pozdrawiam i Życzę Wszystkim POWODZENIA !!!
    No fakt obiektywny to Ty jesteś cholernie i jeżeli 1900 zł netto to dla Ciebie za darmo i jesteś taki dobry to załóż własną firmę ( Na tym wszyscy wyjdą najlepiej )

pozdrawiam
    Mic
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~Obiektwny_Pracownik [80.53.193.*]
    Jeżeli jesteś mało ambitny i to Ci wystarczy to Twój wybór przy założeniu ze 1900zł przy super miesiącu zapieprzania w wiekszym mieście ! Każdy ma wybór ! a jeżeli jesteś wstanie utrzymac rodzine za taką kase i godnie życ to GRATULUJE CI !
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~wujko [83.9.189.*]
    biedny Mic :) Obiektywny Pracownik- samo sedno.potwierdzam taka praca, taki bank...
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~xyz [79.185.182.*]
    Nie martwcie się o Mic-a, On wróci tu i jeszcze pewnie nie jedno skomentuje, ponieważ nie osądzam, ale myślę, że należy do ludzi fałszywych, co innego pisze, a co innego myśli, a kłamstwa trudno jest pisać dlatego brak mu polotu w sprawach obiektywnych i sypie regułkami ze szkoleń, kiedyś o takich gościach mówiliśmy w wewnętrznym slangu ''spadaj na drzewo'' , ale i tego nam zabronili :)
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~*rafi* z płd [82.160.43.*]
    Obiektywny pracowniku, zgadzam się z każdym Twoim słowem które tu mieściłeś.Ja pracowałem a AIG półtora roku, obiecywali super podwyżki i inne bajery. Przez te wszystkie m-ce zapieprzałem jak wół żeby dorobić do małej pensji chociaż wyższą premią.Były rankingi że niby dobry doradca itd,ale tylko były gratulacje od przełożonego, a jak sprzedaż nie szła najlepiej to zaraz telefony od wyższych instancji i inne pierdoły. Miałem obiecywane że zostanę tu na stałe a okazało się że jak poszedłem na chorobowe to nagle umowa nie została przedłużona,wracam ze szpitala i okazuje się że już tu nie pracuję, i to bez jakichkolwiek wyjaśnień. Nawiązałem kontakt z kilkoma osobami z tego porąbanego banku i sytuacja u nich jest bardzo podobna. Po jaką cholerę te wszystkie pieprzenia o wizjach i wartościach, o wzajemnym szacunki i wspólnej sile skoro wewnątrz panuje taki kwas.Jedno wielkie dno. Wystarczy dać cynk do Wrocka i kogoś podpieprzyć dla jaj a już tej osoby nie ma. I jeszcze jedna sprawa. W tej firmie pracuje zdecydowanie za dużo kręgów rodzinnych, małżeństw itd, jak pracuje tu normalny człowiek bez tzw.kontaktów to nie ma czego szukać, jedno wielkie kolesiostwo.
  • Mic kim jestes? Autor: ~Franz M [77.114.242.*]
    Moze zastanówmy sie kim jest Mic? Mic kim jestes? Nawiedzonym DRG? ADM? A moze jeszcze nizej? Marnym kierwoniczyną który za marne pare groszy goni swoich ludzi do pracy, ktora czesto uwłacza logice i godnosci? A moze jeszcze nizej? Zastepca? A moze doradca? Jesli jestes tak nisko a masz takie zdanie jak masz tzn ze masz swój niewielki możdzek naprawde ostro sprany z poczucia rzeczywistosci. Czytajac to co piszesz profil twojej osoby rysuje mi sie na kształt małego nacjonalisty ktory gotowy jest umrzec za uwielbienie do swoich glupich i nie majacych wspolnego z rzeczywistoscia pogladow. Normalnie traci az nazizmem.... A moze płaca ci za siedzenie na forach i pisanie głupot? Jak to nie jest słodko w AIG i jak cudownie sie tu pracuje? Ciezko ci sie pogodzic z tym ze kazdy ma cie tu gdzies, potrafia tylko wyzyskiwac, ciac premie i olewac? Bo nie byłes w stanie wykonac irracjonalnego budżetu za marnych pare groszy premi? ZERO SZACUNKU DLA cIEBIE PACHOŁKU.
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~*rafi*płd [82.160.43.*]
    Kierowniku Aig, w mojej placówce pracuje dziewczyna która nie ma matury !!!!!!!!
    Ma 30 lat pracuje w AIG od dwóch lat i jest to jej pierwsza praca!!!!!
    Co na to powiesz???????
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~Franz M [77.112.193.*]
    A to w nawiazaniu do.... ?
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~*rafi#płd [82.160.43.*]
    w nawiązaniu do zasad przyjmowaniu ludzi do pracy w AIG
    O przydatnosci do pracy nie swiadczy wykształcenie czy doswiadczenie. Takie jest moje zdanie. Mozna łatwo zauwazyc ta regułe przy ocenianiu swoich przełozonych. To ze ktos jest magistrem nie czyni go uzytecznym czy zdrowo myslacym. Popatrzmy na sama góre.... Masakra. Kretynizm goni kretynizm. Długo by tu wymieniac. Ale wszystkie te akcje marketingowe czy pomysły na motywowanie (czyt pranie mozgu) pracowników takie jak uduchowiajace wygaszacze ekranu czy tak jak kiedys obwieszenie szeregowaego pracownika plakietkami.... Szkoda gadac.... Absurd. I oni biora za to taki hajs...........
    a dlaczego nikt nie pisze na forum że w aig są zwolnienia, nie róbmy zdziwionych min bo już parę ludzi poleciało, a podobno sytuacja niby taka stabilna......gówno prawda
    Ciekawe kiedy my polecimy :) Bez sentymentu.
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~kkk [83.17.35.*]
    A pamietacie jak AIG wchodzilo z lokatami? wizje, premie...jak to bedzie wspaniale. zaczely sie sprzedawac lokaty i co stalo sie ze stawkami premii? zostaly troche zmodyfikowane:) Mic pamietasz?:):):)
    Mam wrażenie Mic że chyba dostajesz w łapę od kogoś z góry za bycie adwokatem AIG. I bronienie tej instytucji, bo nie wierzę że ty jako jeden z nielicznych widzisz tylko same różowe pozytywy. W tej firmie wszyscy wiedzą jak jest naprawdę. Doradca wypruwa flaki aby był wyrobiony plan, żeby nikt się kiera nie czepiał i żeby sam miał większą pensję a jeszcze mu ktoś gwizdnie kasę za jakieś badania tajemniczego klienta który może spokojnie napisać co mu się podoba, i to jeszcze kłamstwa jakich mało. AIG to pazerna firma, życzę jej żeby poszła z torbami razem z wszystkimi zarządzającymi.
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~Obiektywny_Pracownik [80.53.193.*]
    Prawda jest taka że pracownikom robi się wodę z mózgu że bedą awanse że nigdzie nie zarobią tak jak w AIG i oni w to wierzą bądz też nie mają odwagi lub sie boją podjąc nową pracę bo wszystko trzeba zaczynac od nowa ! Żeby docenili swoich doradców recepta jest prosta niech usiądą na jakis czas na obsługe klienta niech poużerają sie z klientami , powłaża im w 4 litery i niech z uśmiechem na twarzy powitają klientów od których wali na kilometr !!! I powiemy ze 1500zł to kupaaaaaaa pieniędzy ! Ale wątpie czy to zrozumie kierowniczek który zarabia powiedzmy 3000 - 3500 tys netto a może i więcej !!!! ???
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~Mic [193.22.252.*]
    W ogóle mnie to nie dziwi, że zostałeś zwolniony, a prawdziwy powód nie przedłużenia twojej umowy to nastawienie do pracy, bo choć byś pisał, jakim to byłeś dobrym pracownikiem to i tak wiem swoje, bo wiem, kim jesteś radzę Ci dobrze, w następnej pracy bądź lepiej nastawiony do swoich przełożonych i firmy, która wypłaca Ci wynagrodzenie.
    Ktoś napisał, że jestem fałszywy, z nazistycznymi poglądami ( opinia za moje lojalne nastawienie do pracodawcy, jaki on by nie był). Jeżeli tak jest to jak nazywa się postępowanie - grzeczne chodzenie do pracy odbieranie wynagrodzenia i obrzydliwe pierdzenie na temat własnego chlebodawcy na internecie.

pozdrawiam
    Mic
    Uuuu komuś nie przedłużyli umowy bo był źle nastawiony do pracy ???? Ale podejrzewam ze wykonywał swoją pracę dobrze !? a o kogo chodzi MIC może podzielisz się z nami :-) bo tak czytam Twoje posty to wydajesz sie wszechwiedzący !?
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~"aigowiec" [82.160.43.*]
    Drogi Mic. Ja pracuję w tej firmie juz ponad 6 lat i teraz bardzo powaznie zastanawiam sie nad zmianą pracodawcy. Dość już tego wszystkiego. Krytykujesz ludzi za to że chca coś powiedzieć co ich boli, że wykrzyczą wszytko to co im leży na sercu. Mają do tego prawo !!!!
    Napisałeś kiedyś w odp. do kogoś że skoro mu tak żle to po co pracuje w AIG. Wyobraź sobie cwaniaczku ze czasami nie mają akurat nic innego, a z braku laku to i kit dobry. Wyobraż sobie że teraz każdy pracownik dostaje inną ofertę pracy i jak mslisz, ile z tych ludzi zostałoby w tym twoim niebieskim królestwie?!?!?!?! Skoro tak bardzo koli Cię w oczy prawda którą tu ludzie piszą to po co wchodzisz na tą stronę i robisz z siebie obrońce roku. Nie wiem MIC na jakim stanowisku pracujesz ale przypuszczam ze na pewno nie jesteś ani kasjerem ani doradcą, bo jakbyś był na tym stanowisku, i miał na utrzymaniu rodzinę, wszystkie opłaty, i kredyt do spłacenia do byś inaczej śpiewał. Ty chyba koleś jesteś z innej bajki?
    AIGOWIEC jakże jesteś bliski memu sercu :)
    Serdeczne Pozdrowionka Dla Ciebie Przyjacielu :)
  • Re: Mic kim jestes? Autor: pseudo_po_tacie [89.151.17.*]
    Każdy z Was ma po części racje...Atmosfera w każdej pracy zależy od ludzi, ja akurat trafiłem w dobre towarzystwo i pracowało mi się fajnie, szefowstwo wyższe również było w porządku :) z drugiej strony, w dniu wypłaty człowiek czuł się tak, jak Adaś Miauczyński, gdy odbierał swoje wynagrodzenie :P

aha, no i potwierdzam jeszcze słowa, że od klientów czasami capi tak, że po roku pracy na obsłudze człowiek może solidnie przygotować się do bicia rekordu świata w wstrzymywaniu oddechu ;|

W każdym banku naciska się na sprzedaż i sprzedaje sie gówno żeby wyrobić plany. Tylko brakuje mi tu wyjątku potwierdzającego regułę..ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma pozdrawiam
  • Re: Mic kim jestes? Autor: pseudo_po_tacie [89.151.17.*]
    a i jeszcze w odpowiedzi na tę sytuację gdzie pracuje pani lat 30 bez matury...a jak sobie radzi? chyba to jest najważniejsze. Jak już pisałem wcześniej - wykształcenie na pierwszej linii jest zbędne..:P

btw Sam Giancana miał 6 klas podstawówki a pół Ameryki go po dupie całowało :P
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~inwestor [82.139.35.*]
    kto kupi AIG??? po przeczytaniu tego forum to chyba jakis bogaty rolnik zeby ich zaorac..........
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.139.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~l.s [83.28.223.*]
    Może wspólnymi siłami uda nam sie ustalić tożsamość persony o pseudonimie Mic?W końcu większość z wypowiadających sie pracuje w AIGB.
    Wiem, że nikt z mojej placówki takich głupot nie pisze więc zostało nam jeszcze jakies 240 parę:)
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~black time [83.30.181.*]
    a w mojej placówce tylko jeden z pracowników ma tylko wyższe wykształcenie z innymi fakultetami , i nie jest to kierownik ani zastępca. i co wy na to ? moi kochani,? pozostawiam to bez komentarza, widać wcale nie trzeba być bankowcem czy wykształciuchem, wystarczy wiedzieć "z kim trzymać i do kogo się uśmiechać "
    pozdrawiam
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~bankierowicz [83.30.181.*]
    mam przykład osoby, która niema też żadnego wyższego wykształcenia (prócz tylko średnie), a sprawuje większą funkcję niż inne osoby z magisterką, nie trzeba uświadamiać, iż trzeba mieć chyba dobre stosunki z przełożonymi ( a wcale ta osoba nie jest dobra w tym co robi) aby się wybić, i szybko awansować
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~meee [83.23.64.*]
    Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma.
    Myślicie, że w innych bankach jest kolorowo.Popatrzecie na DB Kredyt - wymieniąją połowę kadry. W Polbanku tak poobcinali premie, że zrobiła się tam grecka biedronka. Nacisk na sprzedaż jest niesamowity do tego stopnia, że doradcy proponują swoim znajomym z innych banków kasę, za dane firm, które tamci obsługują. a to przestępstwo. W Lukasie doradca w średnim mieście zarabia niewiele ponad 1000 zł netto na rękę. O podwyżkach można pomarzyć (chyba, że się cos zmieniło w ciagu ostatniego półtora roku). Z eurobanku wszyscy uciekają, bo regionalni są nie do wytrzymania.

AIG jak każdy bank ma swoje plusy i minusy. Mi udało sie trafic na świetny zespół i super przełożonego. Pensja jak pensja - nie mamy tylu produktów co np. BZ WBK to i zarabiać nie będziemy tyle co tam. My mamy do zrobienia 5 targetów, a w milenium parę lat temu było ok .20 - tu. To chyba jest tu różnica i stąd pensje inne. Większość placówek nie pracuje w soboty, co jest również dużym plusem.

Rozumiem wszystkich żale i każdy ma prawo napisać to co chce.
    Ja akurat lubię swoją pracę i jakoś wcale nie mam ochoty jej zmieniać. A jak sie komuś nie podoba, że nie opluwam swojego pracodawcy na forum, to już jego sprawa. Szanuję to co mam, bo widzę, że wielu ludzi ma gorzej. Popatrzcie na tych klientów, każdy z nich zamieniłby sie z Wami na stołek i cieszył się, że dano mu szanse normalnej pracy za biureczkiem. A jak ktoś płąci to wymaga i nie ma się co dziwić. Pokarzcie bank, w którym kierownicy mogą brać udział w planowaniu targetów i ich zmienianiu w razie potrzeby. Co do zapachu co niektórych klietnów, to chyba nie wina banku, tylko ludzi, którzy nie dbają o swoja higienę.

Hmm nie widze tu żeby ktoś opluwał czy obrażał pracodawce poprostu niektóre rzeczy warto wyciągnąc na światło dzienne i otworzyc ludziom oczy !!!!!!!
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~xyz [79.185.171.*]
    Wydaje mi się,że za dużo prawdy zaczęło się tu pojawiać, skoro zaczynają już niektóre notki usuwać, a jeśli chodzi o Mic-a, to w zasadzie nie jest ważnie kim on jest w tej firmie, chyba wszyscy widzą, że nie dostrzega rzeczywistości, zastanawiam się tylko dlaczego? Czy zdolność myślenia i rozumowania ma taką ograniczoną, czy po prostu boi się cokolwiek powiedzieć, bo strach przed utratą stołka jest tak silny, że nie dopuszcza nawet takiej myśli do siebie, ponieważ zdaje sobie sprawę, że nikt inny nie zatrudni go na takie stanowisko, bo najprawdopodobniej trafiło mu się ono przez przypadek.
    PS. To z zaoraniem jest dobre , pozdrawiam wszystkich bywalców tego forum :)
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~Franz M [77.112.0.*]
    To prawda że nie jest ważne kim on jest. Chodzi o czystą ciekawość. Czy mówi to co mówi bo dobrze zarabia (dyrektor itp) czy ponieważ totalnie wyprano mu mózg (jakiś doradca zbyt przejęty swoją praca). Czysta ciekawość. Mam pytanie do kolegów po fachu- jak myślicie- co będzie jak nas już komuś sprzedadza? Lepiej? Gorzej? Tak samo? Zaczną wreszcie płacić? Nasi przełożeni będą bardziej kompetentni? Zniknie cała masa absurdów i nie potrzebnych stanowisk gdzie ludzie tworzą sobie na siłę zajęcie? Pozdro.
  • Re: Mic kim jestes? Autor: ~xyz [79.185.161.*]
    Franz, lepiej nie będzie, nie licz na coś lepszego, jeśli bym miała spekulować, to tylko pod względem absurdu, może będzie tak, że w końcu poczujesz,że nie pracujesz w obozie koncentracyjnym, życzę Ci tego, pozdrawiam. xyz
  • Praca w AIG Bank Polska Autor: killer2424 [94.42.51.*]
    ciekawe w ktorym miescie doradca w Lukasie zarabia takie grosze... znam osobe, miasto ponizej 100 tys. pensja nie schodzi ponizej 2500, takze bez przesady, i pracuje sie od poniedzialku do piatku tylko... takze nie wydziwiajcie!
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~meee [83.23.109.*]
    Co do Lukasa jest napisane, że to było półtora roku temu - tak zarabiali.
    Witaj Meee,

Piszę już od kilku tygodni dobre słowa na temat Naszego pracodawcy i wiem, że nie da się zmienić nastawienia tych nierobów (mam tu na myśli osoby narzekające, jaką to mają cholernie ciężką pracę i AIG to, jaka obrzydliwie kapitalistyczna firma). Jeżeli komuś tutaj się nie podoba to już ma taki charakter koniec i kropka. Co byś nie pisał to i tak możesz oczekiwać posta mieszającego Cię z błotem w połączeniu z maniakalnym podejrzeniem, że musisz być szyszką z centrali skoro potrafisz dobrze się wypowiadać o swojej firmie (do wiadomości, pracuję w zwykłej placówce na pierwszej linii frontu). Moje posty piszę do ludzi takich jak Ty czy " Pseudo po Tacie " i innych pozytywnie nastawionych, aby widzieli, że nie jest tak źle jak niektórzy chcieliby to przedstawić.

PS Co do Lukasa pracowałem tam trzy lata - zarobki są niższe niż u nas ( dane aktualne i dotyczą miasta, w którym pracuję), klienci tacy sami, o wiele więcej targetów i praca w godzinach od 6.30 rano do 20.00 wieczorem. Pomimo wszystko bardzo chwalę sobie pracę w Lukasie, ale jeżeli ktoś chce zmienić pracodawcę to szczerze polecam AIG.

Pozdrawiam
    Mic
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~meee [83.23.75.*]
    Niestety to juz taka nasza polska przypadłość ciągłe narzekanie :)

Ja osobiście bardzo sobie chwalę prace w AIG. Pewnie, że nie jest idealnie, ale gdzie jest idealnie. Warto było zmienić kilka rzeczy, ale przypomnijmy sobie jak było kilka lat temu. Zmiany idą w dobrym kierunku. i oby tak było dalej. ADMowie, na których co niektórzy tak bardzo narzekali, to wielka pomoc w codziennej pracy i wsparcie. Może macie jakieś złe doświadczenia, ale nie można narzekać na to, że ktos egzekwuje od nas rzeczy, które należą do naszych zadań. Wszędzie tak jest, nie tylko w bankach. Nie wierzę też w wielkie ciśnienie na realizację planów. Jeszcze nikomu włos z głowy nie spadł za to, że nie zrealizował targetów. A że trzeba napisac wtedy kilka maili, to chyba nic strasznego. Zresztą wiele zależy od zespołu w jakim pracujemy.

Mic wydaje mi się, że ci co narzekają będa narzekać wszędzie - bez względu na miejsce gdzie bedą pracować. Nigdzie nie dostaje się pieniędzy za nic.
    Zawsze polecam takim osobom kilka miesięcy popracować w supermarkecie czy jakiejś siecówce np. rossmanie i wtedy podyskutujemy na temat trudów pracy w AIG.
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~zzz--- [83.26.189.*]
    Wszystko ok praca jak praca da się wytrzymać. Pracuję tutaj 2 lata i uważam że praca w dobrym środoisku jest ok. Co innego gdy tak jak u nas kiero ma swoje odbicia i wyżywa się o wszystko i na wszystkich-jak wchodzi to odechciew ci się nagle oddychać a łzy same się cisną. I co jest bezkarny nikt się nie interesuje naszymi przełożonymi wszyscy wyżej ufają im jak swoim matkom niestety nas nikt nigdy nie zapytał się o zdanie czy wszystko w placówce jest ok. a to boli że doradca dla firmy i dla kiero... robi dużo a on przyjdzie i i tak cię opier...za nic bo to nie twoja działka tylko jego-ale on ma przecież inne pilne sprawy na głowie. APEL TO wszystkich wyższych dobierzcie się kiero... do tyłka nie wolno im ufać bez końca, krętacze jakich mało. Doradcy i tak pewnie duzo nie powiedzą bo strach przed utratą pracy jest większy niż znoszenie zadufanego przełożonego który zupełnie nie nadaje się na kierowanie placówką-tak jest w większości nie twierdzę że wszędzie ale jest....warto się temu przyjżeć bliżej bo niedługo doradców nie będzie bo przełożeni ich zniszczą....
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~meee [83.23.32.*]
    Wg mnie powinieneś napisać maila lub po prostu zadzwonic do przełozonego swojego kierownika. Na pewno nikt wobec Ciebie konsekwencji nie wyciągnie. A czasami ADMowie po prostu nie wiedza co sie dzieje, bo nikt im nie chce tego powiedzieć. A przeciez jasnowidzami nie są - jeśli milczycie sami powodujecie, że ten stan trwa.
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~xyz [79.185.185.*]
    Jeśli tak radzisz to wyślij jutro link do tego forum wystarczy '' all'' i może podyskutujemy w szerszym gronie? Niech każdy ma możliwość wypowiedzenia się, chyba, że zabraknie Ci odwagi, czekamy na rezultaty :)
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~xyz [79.185.185.*]
    Jeśli Ty jak twierdzisz , pracujesz jako doradca i swoich kolegów z firmy nazywasz nierobami, to jak w tej firmie ma być dobrze, skoro zatrudnia takich ludzi jak Ty ? Zastanów się głęboko zanim coś napiszesz, bo brak szacunku dla ludzi, z którymi pracujesz, jest chyba gorszy od Twojego bałwochwalstwa. Jedyne co mi się nasuwa to cytat '' ludzie, ludziom zgotowali taki los'' i Ty się w tym odnajdujesz. Dlatego się zastanawiam, czy jesteś, aż tak głupi, czy aż tak zły?
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~Obiektywny_Pracownik [80.53.193.*]
    Niestety ale w tej firmie pracują znajomi znajomych a zwykli szarzy pracownicy nie są wstanie nic osiągnac !!! Chyba że przez cały czas sie wchodzi w dupke ale apeluje trochę godności ONI sami siebie wykończą ! Przyjdzie czas kiedy ludzie wstaną i powiedzą dośc !!!! a wtedy "niebieskie królestwo" upadnie ! PAMIĘTAJMY : że ADM-owie , Kierownicy , Trenerzy itp,itd to jest toważystwo wzajemnej adoracji ale na każdego przyjdzie czas..........
  • Re: Praca w AIG Bank Polska Autor: ~`123` [83.30.177.*]
    święta prawda, ręka rękę myje, zgadzam się z Tobą w 100% to "oni " sami siebie wspierają oceniają , wynagradzają się premiami rocznymi , reszta to szaraki, .....a przecież to "szaraki" budują sukces i wizje firmy