Forum Banki +Dodaj wątek

Re: Mic kim jestes?

Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Myślicie, że w innych bankach jest kolorowo.Popatrzecie na DB Kredyt - wymieniąją połowę kadry. W Polbanku tak poobcinali premie, że zrobiła się tam grecka biedronka. Nacisk na sprzedaż jest niesamowity do tego stopnia, że doradcy proponują swoim znajomym z innych banków kasę, za dane firm, które tamci obsługują. a to przestępstwo. W Lukasie doradca w średnim mieście zarabia niewiele ponad 1000 zł netto na rękę. O podwyżkach można pomarzyć (chyba, że się cos zmieniło w ciagu ostatniego półtora roku). Z eurobanku wszyscy uciekają, bo regionalni są nie do wytrzymania.

AIG jak każdy bank ma swoje plusy i minusy. Mi udało sie trafic na świetny zespół i super przełożonego. Pensja jak pensja - nie mamy tylu produktów co np. BZ WBK to i zarabiać nie będziemy tyle co tam. My mamy do zrobienia 5 targetów, a w milenium parę lat temu było ok .20 - tu. To chyba jest tu różnica i stąd pensje inne. Większość placówek nie pracuje w soboty, co jest również dużym plusem.

Rozumiem wszystkich żale i każdy ma prawo napisać to co chce.
Ja akurat lubię swoją pracę i jakoś wcale nie mam ochoty jej zmieniać. A jak sie komuś nie podoba, że nie opluwam swojego pracodawcy na forum, to już jego sprawa. Szanuję to co mam, bo widzę, że wielu ludzi ma gorzej. Popatrzcie na tych klientów, każdy z nich zamieniłby sie z Wami na stołek i cieszył się, że dano mu szanse normalnej pracy za biureczkiem. A jak ktoś płąci to wymaga i nie ma się co dziwić. Pokarzcie bank, w którym kierownicy mogą brać udział w planowaniu targetów i ich zmienianiu w razie potrzeby. Co do zapachu co niektórych klietnów, to chyba nie wina banku, tylko ludzi, którzy nie dbają o swoja higienę.