• Re: czas na Rabat Service Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Myślisz, ze to nie jest prawdą:

http://pulsinwestora.pb.pl/2649401,9185,bo-mi-sie-juz-przejadlo%0A

To oczywiscie było pytanie...
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~antylogik [83.4.7.*]
    Myślę, że to jest prawdą. Rynek zawsze zweryfikuje nietrafione lokalizacje i asortyment. I tak się stało. Kłopoty BOMI nie zaczęły się dziś i nie są wydumane. Ja też uważam, że zabrakło wizji, badań rynku, bieżącej analizy itd. Więcej nadal jej nie ma lub nie jest jasna. Winni są oczywiście zarządzający Ci byli i Ci obecni. Zbyt rozproszony akcjonariat, który nie jest w stanie kontrolować władz spółki to pierwszy gwóźdź do trumny. Jak w zasadzie nic się nie ryzykuję i płacą Ci niezależnie od efektów i odpowiedzialności to podejmowanie ryzykownych decyzji jest proste i nie wymaga zbyt dużych kompetencji.
    Dlatego uważam, że skierowanie nowej emisji do wybranych akcjonariuszy jest korzystnym rozwiązaniem.
    To, że jest to prawda, nie oznacza jednak, że BOMI nie ma szans. Ma różne segmenty działalności i może skoncentrować swoją uwagę na jednym z nich. Może jako BOMI wykreować nową markę sieci. Jak to mówią jeśli ta sytuacja tej spółki nie zabije to ja wzmocni.
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~różowy [91.212.84.*]
    moze kopanie sie z koniem faktycznie nie ma sensu.
    tylko jakie mamy gwarancje, ze nikt nas znow nie w......ma ?

widac, ze nowy nie podejmie zadnych dzialan poki nie bedzie czul sie bezpieczny a ostatnie dzialania maja wymusic ustepstwa na jego rzecz; tak to widze;

dalej uwazam, ze branza bardzo przyszlosciowa i z niesla perspektywa; wystarcza drobne zmiany, zatowarowanie i nawet brak pomyslu nie bedzie przeszkoda a co najwyzej powodem do sprzedazy komus innemu ale na znacznie wyzszych poziomach.

a tak na marginesie struktura akcjonariatu zaczyna krzepnac co widac po raportach; ilu zostalo jeszcze drobnych ? pewnie jakies niedobitki ...

• Re: czas na Rabat Service Autor: ~antylogik [83.4.7.*]
    Wiem, ze nie ma info, ale wkrótce jakieś będzie. Jak Zarząd się tym nie zainteresuje, to z pewnością znajdzie się jakiś akcjonariusz, nawet z tego forum, który zadzwoni do Sądu uzyska pewną informację i przedstawi ją na forum, tak jak było z decyzją o postępowaniu upadłościowym z możliwością zawarcia układu i władze spółki będą zmuszone do szybkiej reakcji. Podobnie zresztą jak z układem dla Rabatu. Mój optymizm, że nie było sprzeciwów oparty jest głownie o to, że do tej pory nie ma komunikatu ze spółki, że ktoś taki sprzeciw wniósł, o czym winna spółka wiedzieć, no chyba że nie została poinformowana.
    Moje pytanie zaś dotyczyło sytuacji hipotetycznej, jaki komentarz byś przedstawił, gdyby postanowienie stało się prawomocne.
    Co do zachowania się kursu, to widzę że duże pakiety są oddawane i przyjmowane przez nielicznych inwestorów. Trzeba pamiętać, że zarobek 2% jest całkiem przyzwoitym jeżeli oczywiście jest duża skala. Typowo spekulacyjne zagrywki, na dość płynnej spółce jak na rynek spółek średnich. To wcale nie oznacza, że dominujący wyzbywają się akcji.
    Na takich spółkach, gdzie każdą pozytywną informację rynek przyjmuje wzrostem kursu i obrotów, a negatywna odwrotnie, takie zachowanie kursu nie dziwi.
    Co do restrukturyzacji, to całkowicie się z tobą nie zgadzam. Spółka może nawet przez pewien czas całkowicie zamknąć swoją działalność by ruszyć od początku lub tylko z rentownymi przedsięwzięciami.
    Rozumiem Twe stanowisko, ale pozostaję przy swojej interpretacji.
    Pozostaje też niepewność, co do tego, co zostanie uchwalone na walnym.
    No i mam odmienne zdanie o rabacie.
    Cokolwiek tam bedzie - to jednak to jest juz bankrut ogłaszający upadłość, więc najcenniejsze dotą aktywo bomi (przynajmniej za takie uwazane) jest niewiele warte.

A sytuacja rynkowa jest taka, ze bomi nadal nie ma pomysłu na siebie.
    Dla prawomocne postanowienie niewiele zmieni w rynkowej ocenie spólki poza 1- lub 2-sesyjna euforia pod wysypawanie co przezorniejszych.

Akumulacji tu nie ma od dawna i długo nie bedzie.
    To nie jest juz spólka do inwestowania.
    To już nawet nie jest raj dla DT.

IMO - bomi juz nie ma z czym ruszać, przynajmniej samodzielnie.
    Bomitarget zniknął, sklepy pozamykane, ceny kosmiczne zniechecały...

Czas bomi przeminął.
    Jak ktoś tam napisał - to juz przeterminowany kawior do wyrzucenia...
    Nie wiem, kiedy i co bedzie na walnym, ale myslę także, ze jeszcze nie skonczyło się dyskontowanie wyników za 2Q...
    Bo to bedzie niemal szok dla wielu, a takze medialny szum i dalszy negatywny wpływ na wizerunek spólki.

Wiele też powie nowy podział udziałów w akcjonariacie.
    Poprzednio - w lutym - fundy też na maxa zwlekały z podaniem info o zmniejszeniu...

Antylogik i zenek - uważacie, iż dzisiejsza sesja potwierdza wasze tezy?
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~antylogik [83.5.197.*]
    W każdym razie im nie zaprzecza. Infa na razie nie było.
    Spytam inaczej - co musiałoby się zdarzyć, że przyznałbyś rację mojej ocenie spółki?
    Nie bardzo rozumiem twoje pytanie. Ja nie neguję przecież, że sytuacja spółki jest trudna. Przeczyłbym w ten sposób faktom. Już w tym wątku odpowiadałem Ci, że podzielam poglądy byłego wspólnika i prezesa spółki wyrażone w którymś z przytaczanych przez Ciebie artykułów. To czego nie podzielam, to twojego pesymizmu. Znane mi są liczne przypadki spółek będących w dużo gorszej sytuacji (np. Mostostal Zabrze) , które zawarły układ i wyszły na prostą. Nie twierdzę też, że nie może być jak piszesz, to jest dojść do upadłości likwidacyjnej. Taka sytuacja może nastąpić np. gdyby nie doszło do porozumienia z wierzycielami. Ale trzeba pamiętać, że nawet taka upadłość jest swego rodzaju instrumentem nacisku na wierzycieli i w konsekwencji bardzo często kończy się jednak układem. Tymczasem BOMI ma sporo atutów, aby wyjść z zapaści. Dlaczego?
    Po pierwsze jest to grupa kapitałowa, co powoduje że odpowiedzialność za zobowiązania spółek wchodzących w jej skład jest ograniczona do wartości udziałów.
    Po drugie część jej spółek prosperuje całkiem dobrze.
    Po trzecie posiada całkiem pokaźne aktywa.
    Tak więc twierdzenie dziś, że to koniec spółki jest w istocie przepowiadaniem , wróżbą a nie faktem. I nawet przyszłość nie pokaże, kto z nas ma rację. Jeśli już, to która z przepowiedni się sprawdziła.
    Rozumiem.
    Ale zauważ, ze wszystkie przytoczone przez ciebie argumenty nie zapobiegły ucieczce fundów, nieustannym spadkom kursu i wyników spółki, pogorszeniu wizerunku, wreszcie -dojscia do stanu upadłosci.
    banki aneksami podawały kilkudniowe kroplówki.
    Walne niczego nie rozstrzygnęły.
    Efektów restrukturyzacji nie widać.
    Czas płynie - straty rosną.

Problem odpowiedzialnosci w udziałąch teraz weryfikuje rynek i wierzyciele, zwłaszcza banki. I chyba nie masz złudzeń, ze banki chcą ratować kasę, a nie inwestować bankruta.

Moze i jakaś część bomibiznesu jeszcze jakoś prosperuje - ale wskaż je.
    Bo perełka w bomikoronie (rabat) też okazał się bankrutem, a A.pl zrywa umowy,

No i jestem tym zaciekawiony - jakie to rzekomo obecnie "całkiem pokaźne aktywa" bomi posiada? Nieruchomosci, których sprzedać nie mogło? logo? nietrafione lokalizacje?

Z całym szacunkiem - co Twoim zdaniem jest teraz największym aktywem bomi?

Ale zgadzam sie - moje pisanie o przyszłosci bomi jest tylko moją subiektywną prognozą
    a nie stwierdzaniem nieuchronnego faktu, który jeszcze nie nastapił.

jestem jednak przekonany, że skoro dotąd nic nie uratowało bomi przed upadłoscią, to teraz tym bardziej.
    Czas płynie zatowarowania nie ma, ludzie na wypowiedzeniach lub oczekujący na nie.
    Chetnego na rabat ani cokolwiek z bomi nie ma od wielu miesiecy.
    w sukces bomifranczyzy nie wierzę, bo kto w kryzysie na tym zarobiłby?

Dal mnie bomi weszło w stadium agonii w chwilii, gdy jesionowski ogłosił swą strategię pt. "nie mamy strategii, kupujta, co chceta, a my zobaczymy, co zrobić z resztą".

Więc jaka tu mowa o aktywach bomi?
    Kiedy, jak z czego bomi ma się wywiązać przez 10 lat, skoro ostatnio nie umiało zarobnić na siebie?

No i to pytanie: czy bomi jest komukolwiek potrzebne na rynku?
    Czy ktoś zauważy znikniecie bomi?
    Target pójdzie do konkurencji lub dyskontów.
    A nie ma targetu - nie ma biznesu...
    No cóż, wywołany do odpowiedzi informuję:
    Spółki : Food Export, LD Holding, Mega Sweets, TOLAK, Pilski Rynek Hurtowy - czy słyszałeś żeby zgłaszały wnioski o upadłość albo chociaż o program naprawczy? Z tego co można przeczytać to dają sobie świetnie radę. Większość to spółki zależne Rabat Serwis a tu nie mam wątpliwości, że układ będzie zawarty.
    Wartość aktywów BOMI na dzień 31.03.2012 w jednostkach zależnych to 572,162 mln zł.
    Chyba nie sądzisz , że te aktywa nie nic warte,
    Ale wystarczy spojrzeć na wartość rzeczowych aktywów trwałych w grupie to 226,051 mln z czego w samym BOMI 97,978 mln.
    Nieruchomości inwestycyjne wg. wartości księgowej nie rynkowej to 18,045 mln i tylko w BOMI ( o to zapewne wnioskował nadzorca).
    Wartość aktywów obrotowych w samym BOMI to 102,826 mln zł, a całość zobowiązań z rezerwami to 330,466 mln. zł w tym wobec spółki BOMI Centrum, najbardziej obciążającej wynik grupy BOMI która została zgłoszona do upadłości likwidacyjnej.
    Twierdzę, że oceniając bilans spółki nie zachodziły przesłanki do zgłaszania upadłości, i jedyną przyczyną dla której zostało to zrobione była utrata płynności wobec odmowy dalszego finansowania spółki przez banki.
    Oczywiści, że banki są zainteresowane odzyskaniem długu. ale przesadzanie dziś, że nie zgodzą się na redukcję zadłużenia tylko wymuszą likwidację i sprzedaż majątku jest tezą bardzo odważną , jak na kogoś kto ma dość ograniczony dostęp do informacji o spółce. W trakcie rozmów nie wykluczyłbym sytuacji, że część zobowiązań zostanie zamieniona na akcje nowej emisji .Tak się bardzo często dzieje jak banki nie chcą stracić zbyt wiele. Poza tym banki, to instytucje. Jak będą musiały to pogodzą się ze stratą. Zawiążą rezerwy, później sprzedadzą dług windykacji i po sprawie. Ważne dla ich władz, to zdjęcie z nich odpowiedzialności np. konieczność zawarcia układu.
    Dlaczego więc miało by nie dojść do układu?
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~Bóbr [83.30.143.*]
    poza wszystkim innym, najważniejsze są czynsze, jakie spółka płaci za powierzchnię w swoich sklepach, są przeciętnie cztery razy wyższe niż średnia rynkowa i pożerają one, a właściwie pożerały 80% marży, można by więc powiedzieć, że upadłość była ucieczką do przodu, wobec twardej postawy drugiej strony. Ja także bym się nie martwił wypowiedzeniem umowy przez A.pl, bowiem na jakich warunkach ona była zawarta, to wszystkim wiadomo. Na koniec marka BOMI mimo wszystko jest coś warta, spójrzcie na odgrzebaną ostatnio markę URSUS i kojarzony z nią produkt.
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~jar. [194.60.227.*]
    Dzięki Antylogik za bardzo fachowe wypowiedzi. Rzadko się takie zdarzają, ale takich analiz potrzebujemy. Tym bardziej ze widać, że na rynku mozna równiez zarabiac:

Bać-Pol uruchomi oddział na Pomorzu (09-08-2012, 13:21)
    Bać-Pol znów powiększy grupę. Przejmie dużą hurtownię nabiałową (03-08-2012, 15:00)
    Bać-Pol przejmuje Hampol. Prezes: To nie koniec akwizycji (02-08-2012, 10:38)
    Grupa Bać-Pol uruchamia kolejne centrum dystrybucyjne (30-07-2012, 14:07)
    Bać-Pol chce rozwijać się poprzez przejęcia (25-07-2012, 12:01)
    Bać-Pol uruchomi centrum dystrybucyjne na Śląsku (25-07-2012, 11:58)
    Prezes Almy: Notujemy duże wzrosty sprzedaży z powodu problemów Bomi
    Dnia 2012-08-10 o godz. 12:06 ~antylogik napisał(a):
    > No cóż, wywołany do odpowiedzi informuję:
    Spółki : Food
    > Export, LD Holding, Mega Sweets, TOLAK, Pilski Rynek
    > Hurtowy - czy słyszałeś żeby zgłaszały wnioski o upadłość
    > albo chociaż o program naprawczy?

Nie, JESZCZE nie słyszałem, ale to nie znaczy na razie nic.
    I póki co, nie mieszajmy samego Bomi z aktywami w spólkach zaleznych, bo nie wiemy, co kto z nimi tam planuje i na jakich warunkach istnieją.
    Z samym Tolakiem i BDF długo ukrywano cenę i do dziś nie są znane warunki umowy.

Nie wiem, czy dają sobie świetnie radę. W każdym razie maja bomigarb.
    Ten sam, który zdołował rabat.
    Ale w to nie wnikam i przyjmuję, że jest OK, jak piszesz.

Wartość aktywów BOMI na dzień 31.03.2012 w
    > jednostkach zależnych to 572,162 mln zł.
    To było pół roku temu. Aż pól roku temu.
    Cena bomi tez była inna i o bankructwie tylko ja pisałem... ;-D

Nie wiem, jakie są wartości rzeczowych na dzień dzisiejszy, ale decyzja nadzorcy odnośnie nieruchomości daję już do myslenia i włącza lampke ostrzegawczą.

Wartości aktywów bomi w ostatnich miesiącach topniały w oczach.
    A nieruchomości ZADNEJ nie sprzedano.
    Nie przyjmuj więc liczb w księgach za punkt wyjscia.
    Porónałbym to do stopniałej kapitalizacji bomi.

Całość zobowiązań z rezerwami to niekoniecznie 330,466 mln. zł.
    Teraz moze być wiecej, duzo więcej.

Twierdzisz, że nie zachodziły przesłanki do zgłaszania upadłości, i jedyną
    > przyczyną dla której zostało to zrobione była utrata
    > płynności wobec odmowy dalszego finansowania spółki przez
    > banki.

Pytanie brzmi - DLACZEGO BANKI mimo aneksów, jednak odmówiły finansowania bankruta? Winisz banki za przyczynę bankructwa? Ja uważam decyzję banków za skutek nieudolności i niekompetencji zarzadów.
    Zwłaszcza za czasów rRmanowskiego, choc i Jesionowski też ma chybaswój udział.

Nie wiem, czy banki zgodzą się na redukcję zadłużenia, czy jednak wymuszą likwidację i sprzedaż majątku. Upadłości likwidacyjnej wciąż nie wykluczam.
    I to z jednego praktycznego wzgledu - NAJSZYBCIEJ wyjaśniłąby sytuację i wartość bomi.
    I dopiero wtedy okazałoby sie, kto jest zainteresowany pomocą, a kto przejeciem za grosze.
    Nowe emisje dotąd nic nie załatwiły, spólka jest w rozsypce i wciąż bez pomysłu na siebie. Zamiana części zobowiązań na akcje nowej emisji jest mozliwa i wciąż prawdopodobna, ale kto na niej najbardziej skorzysta. I co zrobiono z poprzednimi emisjami? Na co je wykorzystano?

Pytasz dlaczego więc miałoby nie dojść do układu?
    IMO - bo bomi jest w sytuacji, ze niczym nie moze zagwarantować wywiązania się z układu. Jeśli nie pojawi się jakis branzowy, samo bomi z obecnym zarzadem i strategia działania nic nie zdziała i nie zarobi na swą działaność, a tym bardziej na zobowiązania układowe.
    To wciąż równia pochyła.
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~różowy [91.212.84.*]
    rankor tu nie trzeba super specjalistow by wyciagnac to za uszy, wbrew pozorom

z perspektywy czasu widac, ze nowy to mocny, bezwzgledny i zdeterminowany gracz, ktory w mojej ocenie dopnie swego. nie zdziwie sie jesli kurs zjedzie znacznie ponizej 0,2 jako potwierdzenie powyzszej tezy a przy okazji wyrzuci znow kilku smialkow za burte.
    czasu ma sporo a z kursem moga zrobic co zechca.

Ja wciąż tego gracza nie widzę.
    Bo skoro nie jest nim Cierpisz & Co., to ten rzekomy (bo wątpię wciąż w jego istnienie)
    zostanie wykolegowany z najlepszych kąsków.
    Spadek kursu na 0,16 - wciąz uważam za wielce prawdopodobny. Z akcentem na "wielce".
    A z kursem można się bawić przy takiej płynnosci, tyle ze już nie ma chetnych do tej zabawy.
    I moze w tym w problem...W bezsilności drobnicy, która nie ma juz za co usredniac.
    A moze raczej - nie ma przekonania, ze warto usredniać.
    Jak dotąd, wszystkie moje obawy, co do losów bomi - zisciły się...
    Teraz czekam na najnowsze info o akcjonariacie i jak zakonczy sie kolejne walne...
    Bo jeśli akconariat przyklepie tę marchewkową emisje dla rządzących, zwłaszcza po tiwiszoł prezesa w ostatnim wywiadzie...

Niech ktoś mnie sprostuje:
    teraz na walnym quorum nie obowiazuje, tylko 75% głosów obecnych decyduje ?
    czy zwykła większość głosów wystarczy do zaklepania tej emisji?
  • No i gdzie to info?? Autor: ~adamson [86.185.67.*]
    Coś czuję, że wisimy...
  • Re: No i gdzie to info?? Autor: ~witek [91.224.104.*]
    Co ma wisieć........zawsze tonie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: czas na rodzinkę prezesa :-) Autor: ~KAT [159.205.111.*]
    RABAT SERVICE
  • Re: czas na rodzinkę prezesa :-) Autor: ~HadwaO [87.248.69.*]
    http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,12473365,Bomi_powraca_jako_franczyza__W_Gdansku_otwarto_pierwszy.html
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~I jak [46.134.143.*]
    Dnia 2012-08-02 o godz. 07:52 ~antylogik napisał(a):
    > No to czekamy, na kolejną decyzję Sądu w sprawie upadłości
    > z możliwością zawarcia układu przez Rabat Service.
    > Konsekwentnie analizując harmonogram wydarzeń , to wniosek
    > złożono tydzień po wniosku BOMI. BOMI jednak było wzywane
    > do uzupełnienia wniosku, a o Rabacie takiej informacji nie
    > było. Należy się spodziewać zatem, decyzji lada dzień. Tu
    > jak widać rankor2 ma dobre wyczucie, zatem liczę na jego
    > komentarz
    Nie zdziwił bym się, że wzorem spółki matki
    > zostanie złożony wniosek o upadłość likwidacyjną RABAT
    > SERVICE CENTRALA SP. z o.o., (spółka zależna od Rabat
    > Service), choć zaznaczam, że nie mam żadnej wiedzy czy są
    > ku temu jakiekolwiek podstawy.
    Tak czy inaczej pozytywna
    > decyzja Sądu, powinna (choć nie musi) mieć odzwierciedlenie
    > w cenie akcji BOMI. Gdyby zapadła otworzyło by to drogę
    > sprzedaży lub restrukturyzacji Rabatu service.

Bedzie
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~R.P. [79.187.240.*]
    Poczekajcie do wtorku a okaże się co z Rabatem, Kraków,Czeladź oraz Wrocław pozamykali i towar oraz samochody zwieźli do Centrali Rabatu. W Pruszczu .
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~hehe [178.43.211.*]
    A najlepiej sprzedajcie swe akcje, kto jeszcze sie nie złamal
    i czekajcie na cenę NASZYCH NIEOMYLNYCH WIESZCZY...
    Oni wiedzą wszystko najlepiej i....
    I DBAJĄ O NASZA KASĘ...O swoją nie muszą się martwić, bo akcji nie mieli i mieć
    nie będą...A kasa? Premię mają jak w banku ..[nie ruskim!]
    Hehe, badź poważny...
    Do kogo masz pretensje? - do tych, co wcześniej widzieli od ciebie, ze z bomi jest coraz gorzej?
    Masz pretensje o to, ze inni wcześniej przewidzieli (z uzasadnieniem), iz bomi i rabat zbankrutują.
    Nikt, poza toba, nie martwi sie o twoja kasę.
    Tu wszyscy piszą o bomi i rabacie.
    Jedni dużo, inni mało.
    Jedni mądrze, inni madrze inaczej.
    jedni naganiaja na kupno, inni ostrzegają, jakie ryzyko z tym się wiąże.
    Uważasz, ze każdy, kto ma dystans do spólki i i widzi jej słabe strony, musi najpierw topic jak ty, by potem złorzeczyć na prezesa i cały swiat z rankorem na czele?...

Im w wiekszej desperacji jesteś, tym wieksze durnoty piszesz...
    Albo tak sie boisz, ze mam rację (i inni, którzy widzą bomiklęskę), albo faktycznie jesteś tak madry inaczej...
    Odpuściłem ci i pisałismy o bomi, po co wracasz na bomiwojenna ścieżke.
    Myslisz, ze jesli ulżysz sobie na mnie, zenku czy innych, to poprawisz tym los bomi na gpw?
    Czekaj jak wszyscy na rozwój wydarzeń, na kolejne infa i zobaczymy, kto ma rację...
    Przestań w koncu pisać jak skrzywdzony przedszkolak, który posiusiał ze strachu i mówi, ze posiusiał sie przez kogoś, bo ten ktoś go wystraszył...

Na razie piszę pojednawczo i chcę gawędzić o bomi, a nie twych kompleksach, konfabulacjach i lękach. To jest giełda, więc musiałes sie liczyc z ryzykiem.
    A skoro chcesz uchodzić za takiego madregi i przenikliwego, czemu nie ratowałeś kasy wczesniej i okazałeś się w tak madry inaczej?...
  • Re: czas na Rabat Service Autor: ~HadwaO [87.248.69.*]
    Za wszelką cene utrzymać pesymizm na forum
    Renkor! No co Ty? Czy nie widzisz , iz już się nie czepam ani Ciebie
    Imiennie , ani Zenka...
    Nawet jestem Ci wdzięczny..Posłuchałem Ciebie i wywaliłem po 38 gr,
    a zakupiłem po 24 i 26 gr...Czyli mam średnia 25....
    Ale nie o to chodzi by uchodzić za Kracego...
    Nawet pisząc o Tobie, piszę z dużej litery...

Jak spadnie do 18 gr, to jeszcze dokupię...Kasę mam...

A mój prześmiewczy ton, to z całej ekipy rzadzącej...Tak z Prezia,
    jak i z głównych rozgrywających...
    Bo to co tu się dzieje, to kabaret...Cena jak w UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNEJ,
    mimo, iż sąd zaklepał UKŁADOWĄ...
    Bomi zaczyna Nowe Życie.. Jedne gazety piszą o nowych sklepach, inne o pracownikach bez kasy.. Ale tak juz jest przy restrukturyzacji..Nie szło utrzymać tyle personelu,
    z takimi pensjami i lokalizacjami za taką kasę...

A Prezio w tym kabarecie za głównego aktora gra....
    BOMI upadnie, jak Mu nie damy 50 mln...Powiedzial na co?
    A te 50 mln to za akcje? Akcje dla kogo i po ile?
    Gdyby GŁÓWNI CHCIELI EMISJI, to nie kosztem i upadku pozostałych...
    Czy drobnica płaciła inna kasa niz ICH...
    Zrobiliby cenę giełdową BOMI jak ANTI w tri miga... Ale gdyby chcieli...

Powtarzam do znudzenia i powtórzę jeszcze raz...
    Emisja za 50 mln , która rozwodni o 300% dotychczasowy akcjonariat, to dla
    drobnych prawie to samo co UPADLOŚĆ LIKWIDACYJNA....
    Emisja dla wybrańców za grosze, to złodziejstwo...Napewno będzie zaskarzona...

A Prezes, to niech powie, co zrobił z 35 mln za akcje, które jeszcze nie są w obrocie...

OK, rozumiem....
    Przyjmuję to wyjaśnienie za dobrą monetę.
    Niepotrzebne były I niech tak zostanie.
    Róznimy się wprawdzie w ocenie spólki i roli zarządu, a co do emisji...
    Sam jestem ciekaw, czy do niej dojdzie i kto ją weźmie...
    Powtórzę się...

UPADŁOŚC LIKWIDACYJNA, czy EMISJA 120mln akcji za grosiki dla wybranych,
    bez PP,

to dla drobnicy to samo...
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.