• Czyżby to już???? Autor: ~TUP [5.184.243.*]
    Wiecie o co mi chodzi?
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~aaa [85.128.102.*]
    o ten tramwaj co nie chodzi?
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Hobbysta [83.30.192.*]
    Przecież TUP Ty negatywnie nastawiony do tematu jesteś
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~TUP [5.184.243.*]
    Tak i w tym temacie nic się nie zmieniło, co nie zmienia sytuacji, że mam te akcje i obserwuję. Może uda się wyjść bez strat, bo papier bardzo tani, nawet biorąc pod uwagę poczynania prezesa.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Tup [5.184.243.*]
    Swoją drogą to ciekawy jestem co teraz zrobi prezes? Czy jakoś uwali ten wzrost, czy wspomoże, czy oleje? Oczywiście mam na myśli wydźwięk komunikatów ze spółki, bo jak wiadomo prezes nie może wpływać na kurs akcji. Wiecie o czym mówię. Zobaczymy. Dużo to powie z czym tak naprawdę mamy teraz do czynienia.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~defenetre [87.239.175.*]
    TUP, uważasz, że prezes niszczy firmę, że działa na szkodę firmy. A ja tak cię czytam i myślę, dlaczego prezes niszczy piękne dzieło swojego życia. Piszesz, że on uwala kurs, a jego udziały są w tak sposób szczególny kontrolowane. Ale nie tylko prezes, również inni uwalają TUP'a. TUP spróbuj poszukać pomocy, a na pewno ją znajdziesz. Ja kiedyś spotkałem na wczasach Ewę May. Nie musisz czytać jej książek. Zaglądnij na Facebook i zobacz co ona pisze. Poczujesz inną atmosferę i powiew innego życia. Ona pisze o sprawach tak przyziemnych jak otaczająca nas przyroda.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Tup wygląda na to że altą zajęła się wam spółdzielnia...
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~AS [46.215.128.*]
    do 3 dojedzie dojedzie :) jeszcze w tym tygodniu
    Bawcie się dobrze chłopaki mnie takie spółdzielnie nie interesują :)
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Tup [77.255.69.*]
    Piszcie co chcecie o spółdzielniach itd. Poprostu fundusz odpuścił, albo sprzedał. Teraz ciekawe jest kiedy zaczną sypać ci co brali od funduszu po 1-1,3. Jeżeli to byli tacy, którzy brali poraz pierwszy to może to być szybko, jeżeli tacy jak ja co uśredniali na maksa to może jeszcze poczekają złotówkę w górę. No chyba, że jutro będzie dół i powrót na 1.3x. Ciekawie się robi.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Aga [37.248.176.*]
    Ooooo, nawet TUPy nam się już tutaj rozmnożyły:) A czy spółdzielnia wie jak idą w górę grunty teraz? Jaka będzie wycena aktywów Alty po przeszacowaniu do raportu rocznego? Może zagramy sobie w rosyjską ruletkę?
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~KR [195.210.60.*]
    Spółdzielnia czy nie no to jazda w gorę będę wam kibicować :))
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Aga [46.76.253.*]
    Mam nadzieję że po tylu latach czekania w czarnej d... TUP nie puści swoich akcji za bezcen:)
    Liczę na Ciebie TUP! Pokaż że masz z żelaza i że jesteś twardszy od prezia;)
    Pozdrowienia i do dzieła...
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Tup [46.134.102.*]
    Wiesz, ja tam żaden krezus nie jestem. Teraz jestem w okolicach zera, ale jakbym chciał sprzedać to raczej bym tego nie sprzedał w tej cenie, no chyba że handel się rozkręci. Spokojnie sobie obserwuję i czekam. Bardziej od pieniędzy (nie mówię, że nie są ważne) interesuje mnie teraz to co zrobi Prezes. Jak go znam to nic, ale dużo powie ewentualny wydźwięk informacji, które popłyną ze spółki i na nie czekam. Pewnie przyjdzie mi poczekać do kwietnia do sprawozdania rocznego. Dlatego zobaczymy, pozdrawiam.
    Widzisz TUP To jest Twój problem. Jak rusza to się zastanawiasz a jak stoi to marudzisz. Ja tam zaczynam kupowanie. Uśrednianie w górę zawsze spoko:)
    Strategia TUPa jest też dobra, o ile założył sobie za każdy rok czekania minimum 20%.
    Przy 5zł będziemy się zastanawiać co jest grane, na razie z dystansem, co nie TUP?
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~TUP [83.18.243.*]
    Narazie to nie jest taki wzrost i obrót jaki powinien być po odpuszczeniu funduszu, czy kto to tam sprzedawał. Nie dziwie się, bo nie ma pewności czy sprzedający już całkowicie się sprzedał, czy tylko odpuścił na chwilę. Teraz jest takie testowanie, kupujący trochę kupują sprzedający trochę sprzedają, żeby się wybadać. W innych spółkach, żeby sentyment się zmienił w takich sytuacjach pojawia się jakieś info o planie działania spółki np. o tym co mówił Prezes, że planuje sprzedać znaczną część Siewierza do 2022 roku i wypłacić dywidendę ect. I nie chodzi tu o manipulację kursem tylko o jasny, czytelny, przekaz, że się żyje i pracuje. Tu tego nie ma więc kurs jest na razie tam gdzie jest.
    Czyży paliwo do jazdy pod górę właśnie się skończyło ? Jeśli tak to nie dobrze... bo półtora dnia podbitki przez spółdzielnię to trochę za mało by ubrać w gniota ulicę hmmm
    Przejeżdzałem ostatnio przez Tychy... ładne miasto:) I Wy też to wiecie ale nie chcecie się przyznać. kłamczuszki forumowe.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~AS [37.30.51.*]
    w dzisiejszych czasach nieruchomości i grunty to jedynie opłacalne zabezpieczenie kapitału dla ulicy, więc tu będzie rosło :)
    mieszczuchy ruszyły po grunty na przedmieścia i wieś co już spowodowało wzrost cen nierzadko o 100% działek podmiejskich i wiejskich....więc ktoś tu ładnie podbija, może będzie powtórka z 2007/2008 rajd na 50 pln :)
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~TUP [83.18.243.*]
    Maks 5 zł, a i to jest bardzo wątpliwe więcej jak 7-8 zł tu nie zobaczymy, wspomnicie moje słowa, a i to nie wiadomo czy nastąpi. No chyba, że prezes będzie chciał zrobić kolejną emisję. Po raz kolejny polecam lekturę informacji, które wychodziły ze spółki w latach 2005-2007. Naprawdę bardzo ciekawa. Były prognozy zysków, domy w technologiach "z kosmosu" tzw. living steel, centra przesiadkowe, kina i inne cuda. A potem zobaczcie jak wygladała polityka informacyjna w latach 2009-2021.
    Myślę że target nawet 7zł zachęci niejednego do kupowania Alty, spokojnie.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~iugiuy [195.38.12.*]
    5? 7?
    nawet fundy uciekły. kto miałby to ciągnąć? moritz?
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Tup [77.255.69.*]
    Niestety ale muszę się zgodzić z kolegą. Taki mamy klimat. Ale tak jak ja i inni liczymy na to, że coś się zmieni, pomimo tego, że nadzieja matką głupich.
    Pogratulować wzrostów !!
    Żeby było jasne ... jestem tu jedynym obiektywnym...bo nie mam akcji i nie planuje kupować haha

DUŻY TUP !!
    "Maks 5 zł, a i to jest bardzo wątpliwe więcej jak 7-8 zł tu nie zobaczymy, wspomnicie moje słowa, a i to nie wiadomo czy nastąpi. "
    Tup sadzisz ze ta podbitka jest lepsza niż ta Tomiego ... bo nie było nagonki na forum i czołobitnych pochwał dla prezesa?
    Myślisz ze to bardziej profesjonalne i wyżej pójdzie niż tamta ?
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~TUP [77.255.69.*]
    Gdybym to wiedział to albo bym dokupił albo próbował sprzedać. Na teraz nic nie wiadomo. Za małe obroty i za słabe wybicie, żeby o tym przesądzać czy sprzedający się sprzedał. Trzeba czekać, jadno wiem, niestety nikt temu wybiciu nie pomoże, a nikt nie będzie raczej chciał wysoko kupować niemej spółki, chyba że ktoś coś wie?
    TUP wygląda na to ze ktoś sugeruje buy-back na Alcie ... nooo uśmiał bym się .... z tego bo to tak abstrakcyjne ... że kto wie ??? może ktoś coś wie .... ??

Dnia 2021-03-04 o godz. 19:08 ~Tim napisał(a):
    > KR czytając Twoje wpisy mam wrażenie, że nie jesteś obiektywny i raczej nie życzysz dobrze akcjonariuszom Alty.

Tim .... głupszego tekst nie widziałem.... jak pisze ze nie mam akcji i pisze ze ich nie kupię choć kiedyś miałem, odkupywaliśmy tu wspólnymi siłami 1 mln akcji od funduszu to tak jest nie musisz mi wierzyć... wystarczy poczytać forum posprawdzać.

Zaglądam tu tylko by sprawdzić jak wam idzie .... i z ciekawości co tez jeszcze potrafi wymyślić Moritz poza regatami i wyceną Tych na 0 zł.
    Moje wypowiedzi to tylko efekt tego ze zawsze było tu z kim pogadać .....

• Re: Czyżby to już???? Autor: ~stanisław [79.186.222.*]
    Dnia 2021-03-05 o godz. 22:00 ~KR napisał(a):
    > TUP wygląda na to ze ktoś sugeruje buy-back na Alcie ... nooo uśmiał bym się .... z tego bo to tak abstrakcyjne ... że kto wie ??? może ktoś coś wie .... ??
    >
    > Dnia 2021-03-04 o godz. 19:08 ~Tim napisał(a):
    > > KR czytając Twoje wpisy mam wrażenie, że nie jesteś obiektywny i raczej nie życzysz dobrze akcjonariuszom Alty.
    >
    > Tim .... głupszego tekst nie widziałem.... jak pisze ze nie mam akcji i pisze ze ich nie kupię choć kiedyś miałem, odkupywaliśmy tu wspólnymi siłami 1 mln akcji od funduszu to tak jest nie musisz mi wierzyć... wystarczy poczytać forum posprawdzać.
    >
    > Zaglądam tu tylko by sprawdzić jak wam idzie .... i z ciekawości co tez jeszcze potrafi wymyślić Moritz poza regatami i wyceną Tych na 0 zł.
    > Moje wypowiedzi to tylko efekt tego ze zawsze było tu z kim pogadać .....
    >

• KR . Twierdzisz że jesteś obiektywny i zaglądasz tu z czystej ciekawości.. jednak w dniu kiedy przyszło info o złożeniu wniosku o upadłość CP Tychy, Ty jako pierwszy , mimo iż jak twierdzisz nie posiadasz akcji.. wrzucasz "SUCHY" wątek z samym linkiem do tegoż infa . Na zadanie pytania przez  Re: Autor: ~inwestor [37.47.44.*] 2021-03-04 17:46 , siedzisz cicho

A DOBRZE WIESZ , ŻE INFO JEST KOMPLETNIE BEZ ZNACZENIA, BO SPÓŁKA O WSZYSTKIM JUŻ INFORMOWAŁA !!!

bez komentarza :)))

Stanisław ale co tu pisać ? przecież od miesięcy wszyscy tu rozprawiają o tym ze spółkę CP Tychy Moritz wycenił na 0,00 zł
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Tim [83.26.172.*]
    KR czytając Twoje wpisy mam wrażenie, że nie jesteś obiektywny i raczej nie życzysz dobrze akcjonariuszom Alty.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~gggf [85.128.102.*]
    Po cholerę ktoś ma to kupować jak może sobie kupić gierki czy inne hajpowane spółki na kiju?
    Dobre pytanie...bo inni się boją?
    Chyba jeszcze nie pora na Alte.. Sprzedający skrzętnie wykorzystali okazję ...
    A czego można się spodziewać po spółce, która nawet jeżeli coś robi to prezes nie informuje rynku i akcjonariuszy (mam na myśli zaangażowanie w projekt w Tychach). Ale za to jak jest coś złego, pomyłka w umowie, pół roku wcześniej wycenienie nieruchomości do zera itp. to infa lecą, jedno po drugim. Powiedzcie mi czy tylko ja to widzę, czy jestem uprzedzony?
    Ja bym spojrzała na to inaczej. Jeśli obroni 1,4x to mamy uklepany kolejny poziom. Każdy kolejny napaleniec, pomimo że wyjdzie po tygodniu, zostawia kurs wyżej. Inni to widzą i myślą że też im się uda. Perpetum mobile. Trzymać, czekać, prezesem się nie interesować. On nami nie, to my nim też. Róbmy swoje.
    A ja wam powiem coś z innej beczki. Osobiście kupuję teraz mieszkanie w Katowicach, jestem po 3 spotkaniach z deweloperami i każde z nich kończy się oczywiście na negocjacji ceny. Wiecie co usłyszałem w każdej sytuacji. Nie ma żadnej możliwości negocjacji ceny. Cena z cennika jest stała bo i tak sprzedamy. W jednym przypadku dostałem 5 tys. rabatu, przy mieszkaniu za 600 tys. zł. To jest niesamowite co się teraz dzieje. W 2013 jak kupowałem mieszkanie nad morzem to dostałem bez problemu 15 % rabatu. Teraz jeszcze nie skończą budowy i już nic nie ma. Ja wiem, że Siewierz to zad...ie w porównaniu do dobrych dzielnic Katowic ale wiem też jak wygląda sytuacja np. w Mikołowie, Tychachb itp. Reasumując jeżeli prezio teraz nie wykorzysta tej sytuacji by rozkręcić Siewierz, to jak za kilka miesięcy, rok, dwa przyjdzie spowolnienie, albo kryzys to nic już z tego nie będzie. Ale może o to mu właśnie chodzi, żeby tego nie rozkręcić.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~nowy [31.182.167.*]
    TUP, zakończyłeś post oczywiście po swojemu, czyli pesymistycznie. Ja bym w tym widział raczej szansę na większą sprzedaż nieruchomości deweloperom w tym roku. Wiemy, że wiele przeżyłeś z Altą, chyba kupowałeś na górce. Wszyscy mamy jednak nadzieję, że Alta już odbiła i teraz będzie się piąć, a sam osobiście wyczekuję najbliższego raportu niecierpliwie.
    Tup "Powiedzcie mi czy tylko ja to widzę, czy jestem uprzedzony?" Niestety nie tylko Ty ... Powiem więcej... Tup ty doskonale o tym wiesz że Altą miała już taki czas prosperuje na mieszkaniach w 2007-2008 przed kryzysem. Obecnieceny mieszkań idą w górę nieprzerwanie od 2017 roku.... Czy Alta coś skorzystała ? Czy akcjonariusze teraz akurat skorzystają choć wcześniej było jak było ?? Nie napiszę co o tym myślę każdy ma swój rozum.
    prosperuje=prosperity
    Sorry, ale tu nie ma nic do rzeczy co ja przeżyłem, czy nie z Altą. Tu chodzi o to co jest dziś i co może się stać. Teraz jest boom i ogromną szansa na rozwój, którą Alta poraz kolejny przesypia. Dalej jest cisza, kilka kamienic i nic więcej. Powiedzcie mi dlaczego w Siewierzu nie buduje kilku deweloperów? Żeby była jasność, jedynym deweloperem tam jest murapol, reszta to .... figuranci. Gratuluję optymistom, gdzie ty widzisz nadzieję to ja nie wiem. Jak tego co jest teraz nie wykorzystają to do jedynki albo zera na początku jeżeli chodzi o kurs akcji trzeba będzie przyzwyczaić na kolejne kilka lat. Sorry, że jestem takim "optymistą" ale ktoś w tym przypadku od lat o to dba.
    No to widać jednak, że to jeszcze nie teraz. Wygląda na to, że była to podbitka przez sypacza w celu upchnięcia akcji trochę wyżej. Ale widzę też, że prezes konsekwentnie realizuje swoją politykę informacyjną, czyli jak nie ma nic złego do napisania to nic nie pisze. Pozdro dla towarzyszów niedoli.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Aga [46.169.155.*]
    Nie uważam tak do końca. Każdy materiał osiąga kres zmęczenia, im większy tym szybciej. Mu jesteśmy mali, oj bardzo mali, takie gzy nad bawołem, szybkie i wściekłe.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Aga Tup ma racje niestety .... my tu niewiele znaczyliśmy nawet wtedy jak wyglądało ze się coś dzieje jak Moritz ogłosił skup akcji Alty w celu umorzenia po 1,50 co się wydarzyło potem .... wszyscy wiedzą, ja się wtedy zniechęciłem i nawiałem jak tylko się udało.

Top wygląda na to ze to była bardziej subtelna zagrywka niż ta Tomiego.... niestety.... to nie rozruszało rynku :(
    Bez jakichś super info... to nie wiem czy jeszcze ktoś w tą firmę włoży kasę.
    A jak pisał TUP, Moritz zrobi wszystko by uniknąć komunikatów zwłaszcza tych pozytywnych.
    Jak wyceniał Tychy na zero to info było szybko. Ech co za spółka w życiu takiej nie widziałem.

• Re: Czyżby to już???? Autor: ~TUP [31.60.99.*]
    Tak jak ta spółka potrafi wykończyć psychicznie to żadna. Nawet zarządzający funduszami dali sobie spokój. Dlatego bardzo jestem ciekawy finału tego procederu. I oczywiście mam nadzieję, że Moritz wszystkiego nie przewidział w swoim planie, cokolwiek by on nie zakładał. Bo nawet jeżeli się mylę i robi wszystko dobrze dla spółki i kiedyś da to dużą kasę, to nie można tak traktować akcjonariuszy.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Kto wie może tu jeszcze wejdę z pieniędzmi ... ale musze zobaczyć ze coś się zmienia. Jeśli Moritzowi zechce się kiedyś popracować nie tylko dla siebie rodziny i znajomych ale też dla dobra firmy a zwłaszcza jej akcjonariuszy to nie wykluczam ze tu zawitam. Na razie widzę że on się dobrze bawi... i wszystko ma gdzieś .. Kiedy następne regaty na jeziorze a może wyścig kolarski wokół ? Brrr co za czasy żeby tak wszystko olewać.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~B120 [87.239.175.*]
    Spółka przespała swój czas?
    A czemu ma sprzedawać nieruchomości teraz? Teraz? Kiedy ceny są niskie? To nie jest typowy developer. To jest reit, który inwestuje w przyszłość. Realizacja zysków przyjdzie w momencie wyjścia z inwestycji. Na razie w tych trudnych czasach trzeba czekać, aż przychody z wynajmu inwestycji w małoznaczące biurowce, pokryją koszty funkcjonowania biznesu w Siewierzu-Jeziornie. Dlaczego nie mielibyśmy wyjść w niedługim czasie na poziomie wartości posiadanych nieruchomości? Czyli, jeśli posiadasz mieszkanie 60 m2, za 200 tyś, to nie masz nadziei sprzedać go w przyszłości za tyle? Teraz nie sprzedamy akcji Alty po wartości fundamentalnej, bo inne papiery na GPW są również tanie.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~STNR [83.30.67.*]
    Teraz nie sprzedamy bo nie ma komu.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~g9g7p [195.38.12.*]
    gniot wrócił do punktu wyjścia. na taki obrót wystarczą dwa fiksy.
  • Re: Czyżby to już???? Autor: ~Aga [31.1.54.*]
    https://stooq.pl/mol/?id=18619&search=+alta+
[x]
ALTA 7,82% 1,93 2026-07-01 15:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.