Coś co było,jest czymś czego już nie ma...(nie wiem,czy mógłbym być bardziej prosty))))
Groc to niemiecki biznes na Ukrainie.
A my(ktoś,nie jeden)nie lubimy Szwabów.
Na giełdzie zostali sami trawdojajeczni..
Co jest mieć lepiej, codzienną promocję jak w Biedronce,)))
czy piękne zamknięcie,ale bez możliwości sprzedaży,(jak na petrolu,krezusie,getback i innych hakach.)
Oczywiście,te spółki miały swoje 5 minut(ropę,walcownię,ynwestycje itp)
Ktoś dał w łapę,ktoś wziął,pismami wysmarowali artykuły,pięknie nagonili....sprzedane,zysk,do domu...reszta niech się martwi,co z kartoflem
Etyka jak ta lala,na każdym kroku..
Liczy się człowiek,a nie jakieś nędzne pieniądze
Lubię kwiatki ale w maju.Maj miesiącem kwiatów )))
No zobaczymy jutro,co za kwiatki wyjdą,ja nie lubię grać w karty,a co dopiero znaczonymi kartami.
Ciężki dzień...ale tu to normalka )))
Specjalnie dla wszystkich szwabofobów.
Lotos,11 i sześć sześć sześć.
skoro na koniec roku majatek spółki wynosił chyba z 9 mln euro to po sprzedaniu fabryk i biurowca w grodzisku za 18,2 mln majątek spadnie o jakąś podad połowe. Ciekawe tylko czy nie sprzedali zbyt nisko tej fabryki !!!! - jak myślicie ile jeszcze majątku do sprzedaży zostało tzn ile jest wart, bo czuje że na 1,6 kurs może sie nie zatrzymać, bo dzisiejszej korekccie
Niestety dopiero za rok w raporcie dowiemy się co stało się z kasą ze sprzedaży biurowca. Na Ukrainie wie co się dzieje tylko niemiec więc kurs będzie grany jak w ruską ruletkę. Teraz będzie jazda do spodu bez żadnych oporów.
ostatnie sesje kurs był zbijany celowo co odczułem na własnej skórze te minimum 2,125 zostało utworzone jedną akcją którą właśnie mi ktoś wcisnął testując czy się stopy nie uruchomią i nie poleci na dolne widły .... tak więc ktoś realizował swój plan, a jaki ma scenariusz na kolejne sesje to on tylko wie ..
też tak uważam tu trwa celowe zbijanie kursu, ja co prawda wyszedłem z towaru w okolicy 3 zł bo widac tu jednoznacznie cel działania i kierunek, jesli obroni 1,91 zł to odbijemy w okolce 2,4 pln ale widać realne zagrożenie spadku kursu nawet poniżej 1,6 pln.. Widze że kolega zbiera towar, ja jednak czekam dalej licze że odkupie te akcje od fundów poniżej 2 zł..
ja jestem typem gracza opieram się na analizie technicznej plus obserwacja wolumenu i zachowania kursu na danym poziomie który wyszedł mi na kreskach (wsparcia lub opory) GCN z moich obserwacji jest harmoniczną spółką (widzi kreski) przy takim wyprzedaniu i bardzo dużej niechęci do spółki ktos to wykorzystał aby zbić kurs niewielkimi ilościami akcji do poziomu wsparcia gdzie cena dla niego jest w miarę atrakcyjna ..poświęcił kilka pionków aby zgarnąć hetmana, kolejne jest bardzo nisko bo na 1,6 i sądzę że musiałby poświecić na zbicie kursu juz wiele figur a nie pionków, a w takim układzie można zbyt wiele stracić niewiele zyskując ..liczę na odbicie do poziomu 2,50 - 2,60 co dalej nie wiem będę obserwował zachowanie kursu na tym poziomie - czy mam racje ? nie wiem rynek zdecyduje jak zawsze powtarzam .. można mnie spotkać na rożnych spółkach czasami wklejam swoje analizy jeśli są merytoryczni i normalni rozmówcy - niestety nie często :) :)
ja też uważam że kurs jest oczywiście nisko ale zawsze może być niżej i dziwie się naiwnym że dają się wciągnąć do sprzedaży po takich kursach ale... mam wrażenie że jakiś fund sypie tym smieciowym papierem... choć długów nie ma wielkich i spółka dość czysta - dziwie się tym analitykom w tych fundach że puszczają za symboliczne gronie,,
to jest potwierdzenie tego co pisałem (transakcja o 15,26) małymi ilościami zbija ustawia koszyk na odpowiednim poziomie który mu odpowiada i czeka az sie uzbiera na półkach na S odpowiednia ilość ..wtedy jednym zleceniem zbiera ile sie da aby nie podbić zbyt mocno kursu .. standardowa taktyka większych graczy
też to widze od dawna, zbijanie kursu ma swój cel i sens a kurs jest naprawdę śmieszny, na takiej małej spółeczce ktos gruby moze zrobic sporą kasę, nie potrafie rozgryść natomiast Elektrobudowy - co tu się dzieje, czyżby tam szykowała się upadłość - banki nie bawem mogą odmówić kredytowania a Elektrobudowa była do nie dawna super spółką, płacącą sowite dywidendy ? może są już na nią amatorzy i prowadzą w kierunku upup..