• Czas na mewę:) Autor: ~From [194.110.116.*]
    Mamy dużą szansę ruszyć na wyższe poziomy dlatego radzę obserwować papier...Dzisiaj ładnie ktoś zebrał 260tys papiera po 0,07groni a pomyślcie jak wolumeny będą wynosiły kilka baniek jak kurs wyskoczy...
  • Re: Czas na mewę:) Autor: ~bronek [46.113.221.*]
    Do końca marca 20 groszy! :D
    W lutym nie trafiłeś z wróżbą, może w marcu się wreszcie uda.
  • Re: Czas na mewę:) Autor: ~From [194.110.116.*]
    Pewnie dopakowałeś towares:)
    Oczywiście że tak. Już pod info w grudniu 2015 o kolejnym przesunieciu kasy za MSX na grudzień 2016 :D
    Dopakowalem, bo obiecałeś 20 groszy 13 lutego w piatek, więc czekam, bo z kursu wynika że chodzilo ci o 13 lutego 2016.
    Raport taki świetny, że nawet podbitki na 9 groszy nie zrobili po raporcie.
    Dopakowuję ile się da, bo po szóstym alercie już nie dokupię :D
    Zazwyczaj świetne raporty wynoszą spółkę mocno w górę a ciekawe co tutaj jest nie tak, hm... Tajemnicza sprawa...
    Czyżby przypadkiem rynek widzial dokladnie, że nie ma i nie bedzie w tym roku kasy za MSX i obligacje, a jest kara KNF do zaplaty i pożyczki od majtasów na bieżącą dzialalność?

No cóż... marzył się Mewce lot w przestworza ale niestety łapki ugrzęzły jej w błocie i zdołała tylko podskoczyć na 7gr. Ciężar błota okazał sie tak duży, że Mewka spadła spowrotem w breję :)
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~Ja [89.228.102.*]
    Od twojego pieprzenia już wszystkich mdli.Takie zniechęcanie do kupna odstrasza wszystkich . Tak zawsze jest że jedna menda odstraszy wszystkich .Tylko ciekawe dlaczego tak dzień w dzień kraczesz jaki masz w tym interes.Ja już na pewno nie kupię tych akcji . Siedzi dalej i pieprz co dziennie o tym samym.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.61.*]
    Jeszcze mi podziekujesz kolego, że tego nie tknąłeś.
    Zachowujesz sie jak male dziecko obarczając mnie winą za wady tej spolki.
    Czy to moja wina, że kolejny raz przesuneli kase za MSX? Jak sądzisz, ile jeszcze lat beda przesuwać?
    Czy to moja wina, że o obligacjach też ani widu ani slychu?
    Czy to moja wina, że przez ROK CZASU (weszli na alerty 1. kwietnia 2014) nie chcialo im sie zwolać WZA i zrobic scalenie i są już na czwartym alercie?
    Czy to moja wina, że podali komunikat, że strategia bedzie podana ostatecznie do 30.04.2014 i od tej pory jedno wielkie NIC?
    Czy to moja wina, że przez brak kasy za obligi i MSX kuleje im bieżąca dzialaność, i cała wielka Mewa S.A. ratuje się dzieki pożyczkom od majtasów z Fashion?

Myślisz, że poważni ludzie z poważną kasą tego nie widzą w raporcie?
    Myślisz, że oni patrzą tylko na rubryczkę "zysk netto" i to w sytuacji, gdy spółka jest już ukarana 250 tys zł przez KNF za machloje w raportach finansowych? Jaka jest wiarygodność tego zysku netto w takim świetle?
    Myślisz, że oni czytają tylko forum na bankierze i wystarczy im, że From co kilka dni wieszczy tutaj 20groszy i inne kosmosy?

Jeśli tak, to wspolczuję.
    I wspołczuję, że uważasz, że to ja jestem powodem wszystkich problemów tej spolki.
    Oczywiście komunikacje Mewy z akcjoanriatem przez EBI/ESPI pomine milczeniem, bo to już jest prawdziwa żenada.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~brz [93.174.31.*]
    przede wszystkim po to aby zniechęcić tych co mają akcje, aby sprzedali. a takie gadanie, że przestrzega innych, a sam nigdy akcji nie kupi to dla dzieci - generalnie techniki przy naganianiu do sprzedaży się często powtarzają na naszych spółkach, jak zauważyłem, ale zazwyczaj nie bierze udziału w tym jedna osobach, ewentualnie ma różne nicki pod różnymi adresami. jeden mega pesymistyczny, który nigdy nie kupi i przestrzega innych, drugi miał, ale sprzedał ze stratą, bo chciał uratować resztki kapitału i nigdy nie wróci. Do tego proponowanie innych spółek do zakupu, z przyszłymi hiper wzrostami, na których ci którzy sprzedadzą odrobią straty....
    Buahhaha! :D
    Doprawdy rozbraja mnie wasza logika myślenia.D
    Na siłe wymyślacie wszelknie możliwe teorie spiskowe na mój temat, ale ŻADEN Z WAS, powtarzam Ż A D E N nie ma odwagi odnieść się do rzeczywistych, suchych, prawdziwych i niepodważalnych faktów z raportu finansowego, o ktorych cały czas wam pisze.
    Mam jedno jedyne pytanko - dlaczego tak panicznie boicie sie przyznać, że to wszystko o czym ja pisze jest w raporcie i nie da sie temu zaprzeczyc?
    Ano wlasnie chyba dlatego...
    Dlatego że jest to czysta prawda z raportu i nie macie jak jej obalić, więc zbywacie temat i wolicie pluć na mnie. Tak jest łatwiej, prawda?
    Łatwiej kogoś opluć niż stanąć odważnie twarzą w twarz z realną, prawdziwą sytuacją spółki, w której się kisicie.

Niestety dla was - rynek nie jest głupi. Już od roku czasu kurs ewidentnie pokazuje jaką wartośc ma Mewa na gieldzie.
    Żadne wasze zaklinania o kosmosach, o 20gr i zyskach netto po prostu nie dzialają. To tylko wy byscie tak chcieli, i sobie wmawiacie że tak bedzie.
    Może i bedzie, ale dopiero jak wroci kasa za MSX i obligi. A jak wiadomo, kasa jest przelozona na 31.12. 2015 (jak na razie, zobaczymy czy zabawa nie przeciagnie sie do 31.12.2016).

I to tyle w tym temacie. Ja wiem że byscie tutaj chcieli kosmosy, ale niestety - pora zdjąc różowe okulary i przeczytać raport.
    To bedzie bolesne ale na tym polega ból inwestora. Zmierzyć się z pustką na koncie swojej perły.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~xx [77.252.126.*]
    uwaga na naganiacza na spadki pod nickiem Bronek. Na onecie jest pod nickiem Franiu. Zbiera akcje
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.79.*]
    I kolejny "znafca pereł", który nie ma odwagi podjąc dyskusji na temat niepodważalnych faktów z raportu. Nie da sie ich obalić, bo są w raporcie, więc boisz się nawet o nich pomyśleć a co dopiero dyskutować....

Oczywiscie że zbieram. W końcu 20 groszy do końca marca ma tutaj być. From nigdy jeszcze sie nie pomylił, każda jego wróżba sie spełniła więc ja mu wierzę w 100% i pakuję wszystko co tylko wystawiają do sprzedaży.
    Nie interesuje mnie raport, niech sobie tam ledwo zipią na pożyczkach od Mewa Fashion. Mnie interesuje tutaj tylko jedno: 20gr i kosmos!!!!!!!!!!! :D
    Jak jestes taki wrażliwy na fakty z raportow finansowych, to zawsze możesz czytać tylko Froma który co i raz wieszczy tutaj 15 groszy, 20 groszy i jeszcze różne kosmosy już od ostatniej podbitki, która byla tutaj rok temu. Tylko że jak widzisz po kursie, chyba jednak rynek woli kierować się suchymi faktami z raportu niż marzeniami i wróżbami Froma.
    Ale jak chcesz. Twoja kasa i twoja wola.
    Tylko nie biadol poźniej, że kupiłeś bo miał być odpał w kosmos a tutaj kiszonka jak nigdzie indziej i podbitka z 13gr na 18gr raz na rok.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~xx [77.252.126.*]
    Ja kupiłem już rok temu ze średnią 14 groszy. A po kursie widzę że trwa zbieranie akcji. później dokupiłem po 6 groszy. a obecna moja średnia to 0,083 zł. Jak będę miał okazje kupić jeszcze po 6 to kupie. Zrobi sobie średnią poniżej 8 groszy
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.79.*]
    I bardzo dobrze robisz. Wszysto, co spółdzielnia Froma może tutaj zrobić na tej spolce, to jednorazowa podbitka na 10gr. Nikt poważny nie tknie spółki, w ktorej kasa jest tylko na papierze, a realna gotowka przesuwana na święte nigdy.
    Brak tej gotowki powoduje, że nie ma kasy na bieżącą dzialalność i cała Mewa S.A. zapożycza sie w majtasach Mewa Fashion żeby nie zbankrutować. Jedyna więc nadzieja w majtasach.
    Im mniejszą masz średnią, tym prędzej wywalisz bez straty albo nawet z zyskiem. To najlepsza strategia.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~kopytko [78.9.142.*]
    Uśredniaj dalej największa głupota była mewa po 30 zł spadła do 1 gr potem scalenie tak by leszcz nie wyskoczył potem
    dodruk a teraz następne scalenie. strata 99.96 %
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.206.*]
    Skoro piszesz jakąkolwiek złą rzecz o Mewie to z automatu jestes ze spoldzielni i naganiasz na spadek, bo chcesz dobrac przed odpałem na 20gr.
    Tutaj tak mają.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~kokjh [94.254.145.*]
    dni policzone trupa.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.50.*]
    Byla szansa na grubą podbitkę i wyskoczenie z akcji, bo wszyscy czekali na info w raporcie o kasie za MSX i obligi.
    Niestety, nadzieje okazaly się płonne i znów trzeba czekać na podbitkę do przyszlego roku.
    Pod warunkiem, że się oczywiscie scalą, bo szósty alert nadciąga nieublaganie.

Oczywiście, czekam na "oklaski", że jestem naganiaczem i chcę dobrać przed odpałem.
    Stracilem już nadzieję, że ktokolwiek z was odważy się podjąc ze mną merytoryczną dyskusję o spółce na podstawie tylko i wylacznie argumentów z raportu.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~marazzz [77.65.30.*]
    z zastrzeżeniem - ja nie twierdzę że spółka super, że kosmos itp.  a powody dla której na niej nadal siedzę - wole pozostawić sobie - bo każdy inwestuje własną kasę wg. własnych założeń, strategii czy analiz -  ale jak już pisano wcześniej - nawet bankruci stoją lepiej od Mewy :)

natomiast Twoja aktywność Bronku - zarówno tutaj jak i innych forach jest dla mnie nieporozumieniem,  jak twierdzisz nie masz akcji... nie jesteś zainteresowany kupnem... a skoro tak to skąd zainteresowanie? wybacz - zrozumiałbym 2 czy nawet 5 wpisów i koniec... ale Ty  jesteś tutaj prawie ostatnio prawie codziennie... tak jak być żył tylko tą spółką...

wybacz ale nie kupuje takiego przywiązania czy sentymentu do papieru - bo papierów na giełdzie pełno i jak sądzę że, podobnie jak 99% pozostałych czytających - gdybym pisał na forach wszystkich spółek których papiery kiedyś miałem ( z różnym skutkiem) - to nie starczyło by mi na to czasu, a tracony czas to tracona kasa...  może jestem za biedny by tracić czas na takie wpisy i wolę wtedy poszukać kolejnej potencjalnej spółki w którą zainwestuję.

giełda to także spekulacja - napisałbym nawet że - głównie spekulacja, gdyż drobnych inwestujących wyłącznie  w papiery dla dywidendy - jest znikoma ilość, większość zarabia/traci na transakcjach kupna sprzedaży, a zatem na spekulacyjnej grze.
    i możesz pisać co chcesz - ale żebym ja mógł zarobić - ktoś te pieniądze musi stracić i odwrotnie - gdy ja gdzieś tracę - ktoś zarabia...
    norma, ale w dobre krasnoludki ostrzegające  przed zakupem albo zachęcających do niego - to ja nie wierzę, podobnie w inne bajeczki...

Ok, masz czyste prawo uwazac mnie za naganiacza, za podbieracza przed odpalem, za kokokolwiek tylko chcesz.
    Ale wyjaśnij mi jedną jedyną rzecz - dlaczego wszyscy tu na tym forum mieszają mnie z błotem, nazywają czlonkiem spoldzielni gdy tylko piszę cos złego na Mewę, opluwają mnie, a jesli wzywam ich do dyskusji na MERYTORYCZNE fakty, ktore można znaleźć w raporcie to nagle zapada glucha cisza?
    Bo tak jest latwiej prawda? Te fakty z raportu tak kłują w oko, że lepiej kogoś zbesztać niż dopuścić do siebie myśl, że z tą kasą w spółce naprawde jest tragicznie.
    Czyzby każdy tutaj mial świadomość, że sytuacje Mewy jest po prostu padaką gieldową, ale nikt nie mial odwagi tego przyznać sam przed sobą nawet. i ratował swoje marzenia rekompensując sobie gorycz prawdy na mnie?
    A już prawdziwy smiech wywoluje u mnie stwierdzenie, że ja zmyślam i wypisuję sobie te rzeczy nie wiadomo skąd :D
    Tak panowie, to że kolejny raz robią was w konia i przesuwają splate MSX a z drugiej strony poiżyczają od majtasów pieniadze by ratowac biezącą dzialalnośc, to czywiście moja wina :D
    To mnie zadziwia dokumentnie - fakty o których piszę, są niepodważalne. Podważalne natomiast jest myślenie życzeniowe i wieszczenie odpałów na 20gr i inne kosmosy.
    Ale tutaj nikt nie ma odwagi popisać o tym, co niepodważalne.
    Liczy się tylko kosmos.
    Niepojęte.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~hm [95.50.99.*]
    biorąc pod uwagę że cena akcji jest w miarę niska, oraz że projekt MSX trochę się nie udał jak widać spóła wisi, jest niewielka szansa że spekulacja wobec jako takiej kopali może się przenieść tutaj, aby tylko nie jakaś tarantoga :)
    Tutaj tylko i wylacznie może pomóc spekulacja, bo o fundamentrach to lepiej milczeć.
    Problem w tym, że spekulacja zrobi wybitkę na 10-12gr i potem znowu kiszonka.
    Zobaczcie, jaką wybitke zrobili na GPPI. Raz wybilo i powrót do bazy, bo spekula przy braku fundamentów tak wlasnie dziala.
    A ile jest tutaj drobnych inwestorów, którzy mają akcje poniżej 10gr?

Ok. Zostawiam was we wlasnym towarzystwie wzajemnej adoracji, mialem nadzieje że ktoś jeden chociaz odważy się podyskutowac ze mną o raporcie, ale widzę że nikt nie ma odwagi. Fakty są zbyt bolesne.
    Szkoda.
    W każdym razie życzę wam grubej spekuły, nawet na 15gr.
    Pozdrawiam
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~hm [178.36.62.*]
    ja tam wolę ostatnio Yellowhat :) ale tutaj mały pakiecik też mam :)
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~kikikki [31.175.209.*]
    Oj bronki
    dostali 3 mln kredytu pod zastaw reszty majątku w Biłgoraju. Majątek można wyszacować na 10mln.
    I w całej spółce nic więcej nie ma.
    Fikcja to zyski z odsetek od kapitału na Cyprze. Ale księgują i robią wrażenie tylko kasy nie ma i nigdy nie będzie.
    Myślę więc że rynek wycenia tę spółkę zupełnie słusznie na 5 groszy. Trwają tak by jeszcze ożenić trochę akcji - pewno mają ich jeszcze koło 40 mln. Pozdrawiam ryzykantów i tych naiwnych.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.197.*]
    No wreszcie jakiś merytoryczny wpis na temat realnej sytuacji finansowej tej spółki. Jeden jedyny pośród całej watahy "odpałów na 20gr i dalej w kosmos".
    Dobrze, że chociaż te majtasy jeszcze szyją, bo w przeciwnym wypadku nie byloby nawet od kogo pożyczyć 2 mln zł na ratowanie bieżącej dzialalności całej Mewy S.A.
    A zyski kapitalowe tak jak mówisz - coraz większe ale tylko na papierze. Realna kasa przekładana na święte nigdy.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~edek [37.30.20.*]
    jakby chcieli upchnac 40 mln akcji to smialo by cene podbili i wtedy sprzedali a nie teraz w dolince...
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.214.*]
    A skąd wiesz, że to już dolinka? Było 8gr, potem 7gr, potem 6gr i jest 5gr. Do dolinki jeszcze 4gr zostało.
    Zresztą zapewne szykowana była podbitka pod info o kasie z obligów i MSX. To byłaby świetna okazja, drobni uwierzyliby że tutaj rodzi się przyszla fortuna i nakupiliby akcji na tony.
    Ale niestety, Zarząd nie pomógł spółdzielni i wybitki nie będzie aż do 31.12.2015 (w optymistycznym wariancie oczywiscie, bo przecież to już nie pierwsze przełożenie tych należności).
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.214.*]
    Cała odzieżówka poszybowala w górę w ostatnich miesiacach - Monnari, PrimaModa, Redan, Próchnik, Vistula.... Wszystko w górę, tylko Mewa pod prąd.
    No ale wiadomo, żeby dołączyć do fali wzrostowej spółek odzieżowych, to trzeba mieć choć odrobinę fundamentów.
    Oby zdążyli wymyśleć te fundamenty zanim moda na spółki odzieżowe minie.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~rafał [109.173.131.*]
    Bronek - podobno miałeś już nie pisać... skoro nie masz akcji i nie chcesz ich kupić itp.... a walisz post za postem... :)
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.219.*]
    Bo jeszcze się łudzę, że znajdzie sie chociaż jeden jedyny odważny akcjoanriusz Mewy, który podejmie ze mną polemikę na merytoryczne argumenty z raportu i wyjaśni mi rzeczowo, pod co ma być ta wybitka na 20gr i w inne kosmosy.

From obiecywał już wiele - obiecywał 15 groszy, obiecywał 20groszy w piątek 13 lutego, obiecywał że "czas na Mewę i radzi obserwować papier" bo tu już lada dzień będzie kosmos... Chciałbym poznać merytoryczne podstawy tego kosmosu, no bo skoro cała branża odzieżowa odpaliła grubo w górę a Mewa ciągnie w dół no to może Mewa jest jakaś śnięta i pomyliła kierunek kosmosu?

No obserwuję obserwuję ale ten kosmos coraz dalej zamiast coraz bliżej.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~ss [83.28.71.*]
    Bronek - naganiasz na spadki, zaczęły się obroty więc za jakiś czas można spodziewać się naganiacza na wzrosty i podbitki
    te same powody teraz do spadków co później do podbitki

• Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.219.*]
    Haha! No przyjacielu, uśmiałem się konkretnie :D
    Czyli twoim zdaniem ten spadek na 5gr to jest moja wina a nie wina tego, że spólka robi cie w konia i kolejny raz pokazuje środkowy palec gdy szukasz w raporcie informacji o pieniadzach za obligi i za akcje MSX, o strategii, o scaleniu, o finansowaniu bieżącej dzialalności i o jeszcze masie innych rzeczy?
    Współczuję.....
    Z księgowania wirtualnych odsetek z inwestycji kapitalowych jeszcze żadna spółka nie wyżyła. Myślisz, że rynek tego nie widzi że tutaj wszystko jest tylko bzdurnym robieniem nadziei?
    Obroty były tak samo okazjonalne przy 8gr, przy 7gr, przy 6gr i teraz tak samo. W jeden dzień jest 30 tys zł obrotu, a przez kolejnych 7 dni jest 1,5 tys zł obrotu. Stała strategia, nic nowego nie wymyśliłeś.
    Ciekawe ile z tych akcji zakupionych po 5gr stoi już na sprzedaży po 6gr i 7gr :)

Pozdrawiam wszystkich naganiaczy na wzrosty, którzy jak ognia boją sie otworzyć raport.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~Marazzz [77.65.30.*]
    nikt nie napisał że Ty odpowiadasz za kurs... ale chodzi o to że produkujesz się na tym forum w takich ilościach że nikt w Twoją bezinteresowność nie wierzy... bo jak na spółkę o której pisałeś że akcji nie masz i nie  zamierzasz mieć... to poświęcasz jej więcej uwagi niż akcjonariusze... :)
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.54.*]
    Bo cały czas próbuję sprowokowac chociaż jednego z was do merytorycznej dyskusji na temat raportu Mewy.

Wielu z was pisze tutaj o 20gr, o kosmosach, o uśpionym wybiciu, o "czasie na mewę"...
    Ok. Każdy może miec taką prognozę, ale ludzie - miejcie odwage podeprzec swoje teorie czymś namacalnym.
    Pytam zatem - co takiego jest w raporcie, w EBI/ESPI, w ogole w dzialanosci Mewy, że wieszczycie tutaj kosmos?
    Jaką macie na to podkładkę merytoryczną?
    Tylko dlatego, że tutaj siedzi jakaś mityczna spóldzielnia która szykuje jakis mityczny mega-odpał?
    Przecież podobno ja już jestem z tej spoldzielni, tak mnie ochrzcił From.
    Jest tutaj moze ktoś jeszcze z tej magicznej spoldzielni? Bo chcialbym sie dowiedzieć do jakiej to ja niby organizacji naleze i czy to w ogole jest legalne :)

Wszysto co piszę, wszystkie moje argumenty można znaleźć w raporcie, więc jakim cudem ja moge naganiać na spadki?
    Tym, że pokazuję fakty wszystkim osobom, ktore nie mają odwagi otworzyc raport i go przeczytać?
    Jakie to naganianie skoro oparte na twardych faktach?
    Naganianie to jak ktos co i raz pisze o 20gr, wyznacza nawet konkretny termin tej ceny czyli piątek 13 lutego. Potem znów nagania pisząc "czas na mewe i obserwujcie bo za chwile bedzie sie działo".
    No i dzieje sie, dzieje. Już mamy 5 gr.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~Pablo [109.197.47.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    ja mogę przyłączyć się do dyskusji z tobą - Mewa to gniot, jeden z największych na giełdzie dzięki zasłudze Solorza w związku z MSX. Miał kasę z wyroku korzystnego dla MSX potrzebował jeszcze więcej to wszedł po cichu przez podstawione osoby do vide spółki cypryjskie żeby dorwać się do kasy Mewy aby finansować projekty w Mongolii - one są realne, tylko powiązania finansowe są pozorne. Tarantoga to tez pewnie wymysł Solorza, żeby zbić cenę za tereny w Mongoli - strategia biznesowa.

Natomiast Bronek tu siedzi i bezinteresownie zachęca innych do wywalania akcji. Do tej pory nie wytłumaczył dlaczego to robi.Ale szczeka jak pies codziennie jak na listonosza przynoszącego dobre wiadomości i kasę z renty,
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.234.*]
    Buhahah! Człowieku! Ja naganiam na spadki?
    Twoja perła Mewa S.A. kolejny już raz pokazuje ci środkowy palec i i pluje w twarz o kasie za MSX iobligi, o strategii, o scaleniu i o masie innych rzeczy, a ty piszesz że deszcz pada.
    Mam dla ciebie złą wiadomość - gdybym nawet zniknął z tego forum to niestety nie oznacza, że automatycznie pojawi się mega kasa, projekty, umowy i jeszcze niewiadomo jakie cuda. Dasz wiare? Dasz wiare, że ja nie mam tu nic do rzeczy?
    Nawet ZWZ w lutym nie zrobili, a ty chcesz żeby ktoś grubszy wszedł w to bagno finansowe?
    Skoro jest tak super, takie zyski, to dlaczego zapożyczają się w majtasach na 2 mln zł na finansowanie BIEŻĄCEJ DZIALALNOSCI???
    Wiesz co oznacza, gdy spolka niew wyrabia już finansowo przy bieżącej dzialalności?
    Poczytaj sobie historie bankrutów, od czego wlasnie zaczyna sie upadek spółki, może cos ci wreszcie zaświta w tej pustej kapuście.

A wielki biznes MSX w Mongolii jest tak samo realny jak produkcja super-hiper-mega-auta przez Veno (teraz Erne), jak kopalnia diamentów w Sierra Leone w United i pewnie jeszcze jak wielkie złoża ropy w Kazachstanie u Petrola.

Pluj sobie, pluj. Pluliście już przy 8gr, przy 7gr, przy 6gr i teraz plujecie przy 5gr. Bedziecie pluć aż do 1gr.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.234.*]
    Skoro Mewa to taka perła dojona przez złych ludzi, to napisz do zarządu zapytanie dlaczego nie zrobili ZWZ w lutym.
    Czy zwolanie ZWZ wymaga jakichs kosztów, jakiejs wielkiej kasy podczas gdy w kasie pustka?? NIC NIE WYMAGA.
    A mimo to nie zrobili tego ZWZ, co jest psim opbowiązkiem każdej spolki gieldowej.
    W wiesz dlaczego nie zrobili? Bo mają cię hen hen w jelicie grubym.
    Na każdym kroku pokazują ci środkowy palec a ty im jeszcze klaszczesz, że to wszystko wina Solorza.
    Co tam Solorz - tutaj już nawet zielone ludziki szabrują biedną Mewe, a zarząd stoi jak słup soli i ma to wszystko gdzies.

W przypadku przesuniecia terminu wykupu obligacji spolka gieldowa ma OBOWIAZEK poinformowania o tym publicznie w ciągu 24h od aneksu umowy, w przeciwnym wypadku KNF naklada kare finansową. Poczytaj troche a dopiero potem snuj marzenia o Mongolii.
    Ile ty chcesz jeszcze zobaczyc tych kar od KNF żeby wreszcie coś ci zaswitalo w tej kapuscie?
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~do_bronek [178.42.233.*]
    hau hau
    wiele osób nie wie ciągle czemu tak bardzo jesteś zainteresowany tą spółką skoro to gniot. Do tej pory tego nie wyjaśniłeś. Ale obecność takich jak ty na gniotach może oznaczać, że niedługo nadejdzie wiosna i to co było w uśpieniu przez zimę zacznie rosnąć.
    Więc szczekaj sobie dalej, udając, że tylko przestrzegasz.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.42.*]
    Ciekawe do ilu groszy musi spaść, żebys wreszcie zdobył sie na odwage i otworzył raport.
    Pytam sie ponownie - dlaczego zarząd nie zrobił ZWZ w lutym?
    Bo Solorz zakazał?
    Nie rozczulaj mnie, chłopcze.....

A gdzie naczelny naganiacz na wzrosty, niejaki From?
    Przecież wg jego magicznej kuli tutaj już mial być odpał na 20gr w piatek 13 lutego.
    Schował glowe w piasek czarodziej?
    Teraz ponoć jest "czas na mewę".
    Własnie widze ten czas.... 5gr.
    A szósty alert u progu.

Miieli w d.... lutowe ZWZ a wy sie łudzicie, że wam akcje scalą przed szóstym alertem?
    Powodzenia marzyciele :)
    Predzej stuknie info o kolejnej karze od KNF za niepoinformowanie w EBI/ESPI o przesunieciu terminu wykupu obligów. Mieli na to 24h.

• Re: Czas na mewę: Autor: ~Rafał [109.173.131.*]
    Bronek- ale czy Ty łaskawie w końcu odpowiesz po co bijesz piane na forum spółki której akcje Cię nie obchodzą?
    piszesz wiecej postów niż From czy ktokolwiek inny... normalnie jakbyś żył tym forum i ta spółką...
    a skoro Cię nie interesują akcje jak twierdzisz i ich nie masz (jak twierdzisz)... to po co tracisz czas tutaj?
    kompromitujesz sie tym bardziej niż From podający hipotetyczne wyceny akcji....

Czyli jak rozumiem tylko to potraficie. Pluć na mnie bez cienia refleksji nad tym, co piszę, bez żadnego zastanowienia nad trescią moich wpisów, bo wejscie w szczegoły raportu jest zbyt bolesne i budzi w was paniczny lęk.
    Łatwiej kogoś opluć i sprawa załatwiona, raport uciszony.

Niestety panowie, to tak nie działa. Moja obecnośc na forum nie ma nic wspoolnego z kursem waszej perły. Winnych szukajcie w zarządzie Mewy no i oczywiście w postaci pana Solorza.
    Robicie wszystko, by odgonić od siebie PRAWDE z raportu, obrzucając winą za całe zło albo zwyklego "Kowalskiego" z forum, albo samego nawet Solorza. Może jeszcze Solorz każe KNFowi nalożyc kare na Mewe za to, że nie dokonala obowiazku informacyjnego w zwiazku z kolejnym przesunieciem terminu wykupu obligów?
    Doprawdy, to zdumiewające jak silnie akcjonariusz Mewy potrafi wypierać ze świadomości czyste fakty...

Cały czas czekam, aż jakiś piewca wzrostów, KTOKOLWIEK z was odpowie mi na MERYTORYCZNE argumenty.
    Zobaczcie jak wygladają wasze wpisy - ciąg plucia sie do mnie i ANI JEDNEJ odpowiedzi w merytorycznym tonie, sięgającej faktów z raportu.
    Tylko tyle potraficie bo to jest najlatwiejsze. Najmniejsza linia oporu, co nie?

Pytam sie was - dlaczego Mewa nie zrobila ZWZ w lutym, co było jej psim obowiązkiem jako spolki gieldowej. No pytam sie was. Brońcie swojej perły merytorycznie. Dlaczego? Potrafi ktoś z was podac powód olania ZWZ?
    Co, znowu Solorz?
    A może Solorz nawet decyduje, czy Mewa ma szyć majtasy w kratkę czy w prążki?
    Biustonosze mają być koronkowe czy gładkie? Co na to wszechwinny Solorz, jak sądzicie?
    Miedzy mną a Fromem różnica jest taka, że From strzela swoje wróżby z d..., te jego odpały oparte są na jednym tylko argumencie - na takim, że on by chciał odpał.
    Moje "naganianie" oparte jest na merytorycznych faktach z raportu, nie da sie podważyć moich wpisów, bo ja po prostu opisuję wam co jest w raporcie.
    I to jest dla was najgorsze - nie możecie temu zaprzeczyć więc jedyne, co wam zostalo, to pluć na mnie.

Także moja kompromitacja jest niczym w porównaniu do kompromitacji Froma. To jest po prostu opis faktów z raportu kontra totalne myślenie życzeniowe.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~On [87.205.94.*]
    Ok Bronek,powiedzmy że masz racje. Ale dlaczego nie odpowiesz na pytanie ,corobisz na forum spólki mającej ttlkojedną przyszłosć - upadość?? To jest bardzo proste pytanie, zadawane już Tobie parenaście razy...jakoś dziwnie na nie nie odpowiedziałeś
    Podam ci kolego zestaw prostych pytań dla każdego akcjonariusza Mewy. Każdy, kto interesuje się tą spolką i ma (czyli ceni) jej akcje, powinien znać odpowiedź na nastepujące pytania:
    1. Dlaczego spolka nie poinformowala o przesunieciu terminu wykupu, chociaż jest do tego zobowiazana w ciągu 24h pod karą KNF?
    2. Dlaczego spółka olała zwołanie i odbycie ZWZ w lutym, co było jej psim obowiązkiem jako spolki giełdowej.
    3. Dlaczego spółka nie robi NIC, aby uniknąć opłat karnych do GPW za przebywanie kursu pod progiem 0,50zł kolejny już alert?
    4. Dlaczego spółka nie robi NIC, by uniknąć zawieszenia z powodu braku programu naprawczego (scalenia)?
    5. Strategię, obligi, MSX, pożyczkę od majtasów na bieżącą dzialalność już wam odpuszczam, bo to jasne że spółka pluje wam w twarz i ma z was niezły ubaw, a wy mówicie że deszcz pada.

Jeśli ktokolwiek z was, AKCJONARIUSZE Mewy, potrafi zmierzyć się z tą bolesną prawdą na temat waszej perły i MERYTORYCZNIE odpowiedzieć mi, zwykłemu gapiowi, to obiecuję, że zniknę z forum raz na zawsze.

Oczywiście odpowiedź "to wszystko wina Solorza!" jest dla mnie śmiechem na sali.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~kkoooopi [94.254.144.*]
    spoko
    patrzcie na mostostal exp
    to samo pojawi się tu tylko nie wiadomo za ile dni.lub miesięcy.
    Bronek
    nikt z tobą nie będzie dyskutować merytorycznie, bo nie ma o czym. Mewa to gniot, za co winę ponosi marionetkowy zarząd. Tu jedyna dyskusja jak może się tu toczyć o spekulacyjnych rucha na spółce.
    ale oczywiście całkowicie bezinteresownie możesz wszystkich ostrzegać/naganiać.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~bronek [46.113.229.*]
    No nareszcie ktoś z was - akcjonariuszy perły Mewa S.A - przyznał jasno, że 5gr na kursie tego gniota to wina zarządu-nierządu.
    Te teksty o Solorzu po prostu wywoływały uśmiech. Uśmiech politowania.

Ok, widze że nikt z was nie potrafi wytlumaczyć, dlaczego Mewa tak szczodrze leje na swoich akcjonariuszy, nie zwołując nawet obowiązkowego ZWZ w luty ani nie informując w ciągu 24h o przesunieciu terminu wykupu obligów, za co grozi jej kolejna kara KNF.

W takim razie - ku uciesze was wszystkich i dla waszego wytchnienia - znikam z tego forum.
    Hurrrra! :D
    Bede czekał w ciszy na ten Fromowy odpał i kosmos.
    Albo na komunikat o kolejnych karach KNF.
    Cokolwiek.

Pozdrawiam i do zobaczenia na 20gr.
    From wam to obiecał więc to pewnie lada dzień.
    Mialo być już 13 lutego w piątek, no ale cóż.... teraz ponoć "czas na mewę" więc może tym razem.
  • Re: Czas na mewę: Autor: ~miki [83.27.45.*]
    na zawieszenie ?
[x]
POLYMETAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.