• BOMI UPADA!!! Autor: janson007 [195.211.11.*]
    Wierzcie lub nie ale Bomi upada. Inwestor się wycofał... Sam wyszedłem dziś ze sporą stratą... Ale lepiej stracić mniej...
    Pozdrawiam
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~darky5 [83.21.93.*]
    przecież my to już dawno wiemy.
    inwestor jest albo go nie ma
    układ jest albo go nie ma
    sklepy zamykaja albo i nie
    kase potrzebuja ale jak dali nie ci co mieli dać to juz nie potrzebują
    itd itd
    ponieważ m3 porządnej tapaty jest droższy od tych akcji to postanowiłem wytapetować sobie kibel tym papierem
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~aflo [79.189.11.*]
    W piątek wyśniło ci się info z sądu a dzisiaj dostałeś wizji ciućmoku spod Skierniewic.
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~ktoś [46.151.76.*]
    ...wszystko możliwe,tylko co ty tu za kapitał miałeś na waciki czy co?
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~darky5 [83.21.93.*]
    złe pytanie.
    spytaj ile metrów ma kibel
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: janson007 [195.211.11.*]
    róbcie co chcecie wasze pieniądze...
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~ktoś [46.151.76.*]
    ...jak to jest wszyscy wszystko wiedzą i spokój ,przecież tu armagedon powinien być.
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~ciemniak [84.10.18.*]
    dzieki tobie zdążyłem wczoraj uciec ze śmiecia!!!!!!!!!!! jeszcze raz dzięki....naprawdę masz potężny umysł!!!!!!!!!!!!!!!!! !zazdroszczę ci tego
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~baltazar [91.208.93.*]
    Niestety to fakt z dniem 31.08.2012r BOMI zakończy swój żywot. Dzisiaj i jutro wręczane są wypowiedzenia pozostałym pracownikom. Szkoda dobrej Polskiej firmy.
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~felek [91.189.21.*]
    Dnia 2012-07-30 o godz. 13:09 ~baltazar napisał(a):
    > Niestety to fakt z dniem 31.08.2012r BOMI zakończy swój
    > żywot. Dzisiaj i jutro wręczane są wypowiedzenia
    > pozostałym pracownikom. Szkoda dobrej Polskiej firmy.

a w naszym Bomi jeszcze nikt nie dostał wypowiedzenia:) pracujemy jakby nigdy nic:)

• skoro Autor: ~mm [79.175.198.*]
    Dnia 2012-07-30 o godz. 11:20 janson007 napisał(a):
    > Wierzcie lub nie ale Bomi upada. Inwestor się wycofał...
    > Sam wyszedłem dziś ze sporą stratą... Ale lepiej stracić
    > mniej...
    Pozdrawiam

Mamy się uczyć od kogoś kto kto traci i jeszcze innym rekomenduje aby sprzedać ze stratą?

dobre sobie...
  • Re: skoro Autor: ~xxx [78.9.162.*]
    Bo liczy na to, że też sprzedamy a od nas odkupi po taniości! Dobre:)
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,814253

Gaszenie światła trwa...
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~Baltazar [81.190.157.*]
    Ziomal daj już im spokój. Pisząc swoje posty (analizy) od wielu miesięcy o BOMI miałeś racje wtedy jak również dzisiaj. Możesz mieć satysfakcję. Są ludzie, których nigdy nie przekonasz. Nadal będą wierzyć w jakieś teorie spiskowe. Ale pisząc o rzeczach oczywistych jak UPADŁOŚĆ BOMI S.A. ośmieszasz się, o tym wie nawet moja 7-letnia córka po ostatnich zakupach na ul. Żelaznej. Nie wiem na co liczysz? A może masz w tym interes? Jeżeli nie to nie masz sumienia, jak można pastwić się tyle lat nad tymi "biedakami "(akcjonariuszami) to pierwsze określenie bardziej trafne.

pozdrawiam
    Baltazar
    Wiem od poczatku, że niektórych nie przekonam...
    Wielu z powodu mego nicka nawet będą reagować kontrariańsko do tego, o czym przestrzegam ;-D
    Nie w tym rzecz. Ich problem... ;-D

Na nic nie liczę. Nie zarabiam na bomi ani nie tracę - w jakikolwiek sposób.
    I wisi mi, co kto o mnie mysli. Nie oczekuję, by ktoś mi wierzył.
    Każdy może powaznie potraktowac moje przemyslenia, ale nikt nie musi.

Stwierdzam fakty, piszę o swych hipotezach, interpretacjach, prognozach i przypuszczeniach, które w większości stopniowo stają się rzeczywistością.
    I to jest moja satysfakcja.
    Wyśmiewam natomiast arogancję, ignorancję, infantylną naiwność, brak kultury języka i kultury myślenia, nieumiejętność rzeczowej dyskusji, pisanie ad personam zamiast ad rem, wulgarność i agresywność...

A uwagi o sumieniu raczej kieruj do tych, którzy, w przeciwieństwie do mnie, od lat naganiają na kupowanie bomirzęcha i narażali tym wielu na straty.

Te bomibiedaki, za którymi ujmujesz się, są nimi bardzo często na własne zyczenie, a nawet na przekór moim przestrogom... ;-D

Ba, uważam, ze jeszcze można i warto ratowac kasę, która wkrótce moze stopnieć o kolejne np. 50% (wielkość hipotetyczna)

Niemożliwe? Zobaczymy... ;-D
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~lucek [77.254.173.*]
    Rankor2 odpowiedz tylko bez tej twojej demagogi bo nie moge jej już czytać ( tak wiem że cie to nie interesuje).
    Co zrobisz jak Bomi faktycznike zbankrutuje i to forum przestanie funkcjonować? Jak ty to przeżyjesz co ty będziesz robił. Pamiętaj krótko i na temat
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~ktoś kto pracował [81.190.134.*]
    Jestem pracownikiem lub raczej byłem bo jak wyżej napisano jutro dostane kwitek,

Śledzę - dzimy jako większość pracowników forum, by wiedzieć co się dzieje, bo nikt nas na bieżąco nie informuje co się dzieje, a info dostajemy z netu, no cóż nowy styl zarządzania .... system "0"1"

rankor2 czy jak tam, chyba się dużo książek naczytałeś bo jak patrzę na Twe analizy to lekko mnie bierze na ..... bleee zejdź na ziemię i pogadaj nawet z ludźmi na sklepach to będziesz miał lepszą wiedzę niż te Twoje analizy - dziadostwo i tyle
    A kt oci każe czytać moje głupie analizy?
    I czemu tu nie piszesz swoich mądrzejszych?
    Pokaż, że potrafisz napisać mądrze o bomi... ;-D

Z ciebie taki pracownik bomi, jak ze mnie prezes KNF-u... ;-D

A książek na pewno więcej przeczytałem niz ty... ;-D
    Na bycie moim studentem nie miałbyś szans... ;-D
    Skoro pytasz w ten sposób, nie zasługujesz na moją odpowiedź. ;-D
    A mądrzy ludzie takich pytań tu nie zadają... ;-D

Równie dobrze mógłbym cię spytać, kiedy zmądrzejesz i napiszesz merytoryczny post o bomi, by traktowac cię poważnie ;-D

Napisz grzeczniej i mądrzej o bomi, to może ci odpowiem podobnie... ;-D
  • OSZALAŁ Autor: ~nn [83.22.183.*]
    Jest ratunek?
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~Peth [89.67.44.*]
    W sumie to jestem pod wrażeneim Twoich postów (zupełnie serio) i uważam że marnujesz się...
    Nie lepiej byłoby, zamiast uświadamiać wtopionych, że są wtopieni, znaleźć jakąś mocno niedowartościowaną spółkę z pespektywami solidnego wzrostu (oczywiście nie mówię o spekulacyjnych akcjach 20% w jeden dzień tylko np. 50-60% w rok/dwa) i z tego tytułu czerpać satysfakcję zamiast z radości z kopania leżącego??
    Chyba, że (taka delikatna szpileczka będzie) dla Ciebie zawsze szklanka jest w połowie pusta i ciężko by Ci było pisać o pozytywach... no i troszkę chęci, wiedzy i energii trzeba by było włożyć w analizę rynku, bilansu spółki itd...
  • OSZALAŁ i... Autor: ~nn [83.22.183.*]
    Skończy w "kiciu", czy psychiatryku?
    A może ktoś lepiej jest w stanie przewidzieć mu przyszłość....
  • Re: OSZALAŁ i... Autor: ~kocon [79.163.61.*]
    ile jusz nasi medalów zdobyli...????
    Peth, a kto powiedział, ze nie jest, jak piszesz? ;-D
    Pisanie o tym, gdzie i ile zarabiam (a zwłaszcza chwalenie się wielkościa zainwestowanego kapitału, wielkością pakietu itp.) jest dla mnie bomiwiochą.
    A takich wiochmenów (mam na mysli charakter, a nie miejsce urodzenia czy zamieszkania) jest tutaj na pęczki... ;-D

Przypadek sprawił, że pisuję sobie o bomi i na tej spólce uczę się (tak, uczę się) giełdy.
    Wciąż uczę się.
    Mógłbym pisać o innych spólkach, które mam czy obserwuję.
    Ale korzystam z przywileju do kaprysu... ;-D

Nie mam problemów z pisaniem o pozytywach.
    I pisałbym o pozytywach bomi z równym zaangażowaniem, gdybym... je widział.
    Niestety, nie widzę ich. Od dawna.
    ostatnim pozytywem był skup akcji w styzcniu 2011 przez romanoiwskiego oraz niektórych ludzi z zarządu i RN.
    Niestety, nic to nie dało poza umozliwieniem IDM i Leszczyńskiemu uratowania kasy po ewakuacji przy cenie 7 zeta.

Bomibajek Romanowskiego nie kupowałem.
    Uwierzyłem natomiast na poczatku Jesionowskiemu, gdy w swym pierwszym wystąpieniu dla mediów zadeklarował niesprzedawanie rabatu. Potem jednak wycofał sie z tego i stracił u mnie swą wiarygodność. Nie ufam mu w tym sensie, ze uratuje bomi. On jest bezsilny wobec przytłaczającej komplikacji materii. A zwłaszcza zadłużenia.
    Skoro nie wynegocjował obniżek czynszów, nie sprzedał nic i dogadał się z bankami - cóż teraz moze zrobić poza zgaszeniem światłą?...
    Człowieku co ma piernik do wiatraka... Według ciebie mądrzy ludzie nie zadają pytań "Równie dobrze mógłbym cię spytać, kiedy zmądrzejesz i napiszesz merytoryczny post o bomi, by traktowac cię poważnie ;-D "
    No tu sie popisałeś błyskotliwośćią nie ma co i ta buźka ile ty masz lat... Niczego nie musze udowadniać komuś kto myśli o sobie jako o wybitnie elokwetnej osobie w sposób narcyztyczny. Zadałem proste pytanie. Ale widze że iloraz inteligencji tonie w brodziku własnych przemyśleń. Krótko co zrobisz potem na jakie forum się przezucisz i przede wszystkim nie traktuj ludzi z góry.
    Z góry traktuję zawsze takich, co sami sie o to proszą - czyli takich jak ty.
    Bo co ciebie obchodzi, co ja bedę robił, gdy bomi zbankrutuje.
    To ty masz problem ze mna... ;-D
    sam sobie szukaj odpowiedzi na to pytanie, bo jua za tak madre pytanie mogę cię tylko wyśmiać... ;-D
    Co niniejszym czynię ;-D

A ja po pijanemu i śpiacą bedę bardziej błyskotliwy od ciebie trzeźwego... ;-D
    A brodzik moich przemyśleń dla ciebie byłby tak głęboka konfabulacyjna studnią, do tego tak indyferentnie imponderabilną, ze utonąłbyś w niej zachłystując się własną dychotomia i nieasertywna ambiwalencją... ;-D

A teraz sobie przetłumacz to na dostępnym ci poziomie. ;-DF
    O ile potrafisz.
    Choć wątpię byś to zrobił, jesteś na to za madry inaczej, za leniwy i zbyt wkurzony... ;-D

Nie masz i nie bedziesz miał pojecia ani o mnie, ani o bomi...
    :D dzięki takiej odpowiedzi się spodziewałem. Dobry jesteś a tak jak pisałem pyszałku nie traktuj ludzi z góry i niczego nie musze sobie tłumaczyć qenku a ipoderabilnie to ty juz odpadłeś od rzeczywistości. Ale ciekawy z ciebie przypadek
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~pracownik [94.126.178.*]
    Witam
    Jako (jeszcze) pracownik warszawskiego Bomi,od dłuższego czasu przeglądam te forum.
    Może to zabrzmi dziwnie ale czesto wchodziłem tutaj by zdobyc jakieś informacje na temat firmy w której przyszło mi pracowac ponad 3 lata.
    Po zmianie zarządu pod konieclutego,w sklepach zapanowała panika.
    Każdy zadawał sobie pytanie - który sklep polegnie nastepny
    Jak widac z perspektywy tych paru miesiecy,widac ze kilka odpadło, nawet"jupiter" który mieli zamykac od kilku lat,nowa ekipa uporała sie z tym w tydzień.
    Dezorientacje pracowników potegował fakt ze nowa ekipa nie przedstawiała żadnego info obrazującego faktyczną kondycje firmy oraz plany
    Moge zrozumiec ze ja jako szeregowy pracownik nie powinienem oczekiwac takich informacji,ale brak wiedzy dotyczy wszystkich pracowników,bez wzgledu na to, czy to kasjer czy kierownik.
    Finał jest taki że z dniem dzisiejszym połowa pracowników dostała wymówienia (to ci którzy mieli umowy na stałę) a druga połowa czeka na swoją kolej (umowy na czas okreslony - które można rozwiązac z dnia na dzień) około 31.08
    Tym optymistycznym akcentem chyba pożegnam sie z forum bo raczej nic sie nie zmieni(a napewno już nie na lepsze)
    Szkoda mi tylko ludzi(którzy utracili swoje pieniądze (w projekcie Bomi)
    Myśle że wszyscy jestesmy przegrani,Wy starciliscie pieniądze,my (pracownicy) miejsce pracy
    Podziwiam osoby które piszą--->"jutro jazda" "nadchodzi up" "w koncu sie odkujemy"
    Życze tym osobom (i nam ) by ich słowa znalazły potwierdzenie
    Niestety wiem równiez ze to niemożliwe
    Pozdrawiam
    Jeszcze pracownik Bomi
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~Guma [178.42.135.*]
    Pracownik - wielkie dzięki za rzeczowy post.
    Jeszcze Bomi nie zginęło...
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~jaśko [87.205.36.*]
    Ekhm... nie zginęło ...

"[31-07-2012 18:05] BOMI SA - złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości likwidacyjnej podmiotu zależnego
    --------------------------------------------------------------------------------
    31.07. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 94/2012
    Zarząd BOMI S.A. informuje, że w dniu 30 lipca 2012 roku zarząd spółki zależnej - Grupa Kapitałowa BOMI Centrala Sp. z o.o. złożył do Sądu Rejonowego Gdańsk-Północ, Wydział VI Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych w Gdańsku wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku spółki - Grupa Kapitałowa BOMI Centrala Sp. z o.o.
    Podstawa prawna:
    § 5 ust. 1 pkt 24 RMF w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim
    Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi
    kom espi pif/
    --------------------------------------------------------------------------------

Informacje zawarte w Serwisie PAP mogą być wykorzystywane
    wyłącznie dla własnych wewnętrznych potrzeb informacyjnych,
    bez prawa ich rozpowszechniania w jakiejkolwiek formie oraz
    udostępniania osobom trzecim

"
    Bomi chce upadłości likwidacyjnej GK Bomi?!... ;-D
    No no...
    Coraz weselej sie robi!... ;-D
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: ~-:( ha-ha [93.154.160.*]
    wbrew pozorm to nie jest złe info, teraz liczy sie tylko info o upadłosci układowej BOMI.
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: kracy [89.78.61.*]
    O,34gr to wciąż zdecydowanie za dużo............
    Czekam więc na niższe poziomy cenowe i mam nadzieję ,że znowu uda mi się coś zarobić.
  • Re: BOMI UPADA!!! Autor: mm.pl [79.175.198.*]
    Dnia 2012-07-30 o godz. 11:20 janson007 napisał(a):
    > Wierzcie lub nie ale Bomi upada. Inwestor się wycofał...
    > Sam wyszedłem dziś ze sporą stratą... Ale lepiej stracić
    > mniej...
    Pozdrawiam

Oddawaj kasę złodzieju!
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.