• Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~Gerg [83.18.10.*]
    Aż strach Aton polecać, urządzenia Atona, bo może oni niechca byc polecani, bo jak przychodzi do konkretów to zawsze jest coś co da im wymówkę dlaczego się nie udało.

http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111014/AGLOMERACJABIALOSTOCKA/151532222

Obstawiam 100:1, ze nie skorzystaja. I nic z tego nie wyjdzie. A pieniądze lezą na ulicy, i sa osoby, i nstytucje, kótre chętnie by pomogły sprawie, ale zalezeć ma po pierwsze Atonowi

Gerg
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~flugowski [83.3.53.*]
    Aton to nie Krynicki- zerknij sobie w olnej chwili jakie inwestycje szykuja pod zmiane gospodarki odpadami
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~hmm [91.195.57.*]
    spółka ATONHT
    Raport miesięczny ATON-HT S.A. za wrzesień 2011 roku.
    Zarząd spółki ATON-HT S.A. z siedzibą we Wrocławiu działając w oparciu o postanowienia Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 795/2008 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA z dnia 31 października 2008 roku "Dobre Praktyki Spółek Notowanych na NewConnect", przekazuje niniejszym do publicznej wiadomości raport miesięczny za wrzesień 2011 roku.

Kontynuując przyjętą na ZWZ politykę informacyjną, Zarząd Spółki ATON-HT przedstawia informacje, które miały wpływ i mogą mieć wpływ na wyniki osiągnięte przez Spółkę.

I . Istotne tendencje i zdarzenia w otoczeniu rynkowym emitenta.
    We wrześniu Spółka ATON podpisała umowę z firmą Scanaton Environment AB, która ma zajmować się komercjalizacją urządzeń i technologii ATON-HT w krajach skandynawskich. Spółka Skanaton zadeklarowała chęć zakupu urządzeń typu ATON w celu prezentacji i wdrożenia na rynkach skandynawskich.
    Także we wrześniu przedstawiciele Spółki ATON-HT spotkali się z władzami obwodu Niżnego Nowgorodu i miasta Dzierżyńsk w Federacji Rosyjskiej. Administracja rosyjska, borykająca się z ogromnym problemem odpadów przemysłowych różnego rodzaju zwróciła się do Spółki, podczas spotkania w Ambasadzie RP w Moskwie, o przedstawienie oferty na usuwanie odpadów za pomocą urządzeń ATON i z zastosowaniem technologii MTT i MOS. Wizyta strony Rosyjskiej w siedzibie Spółki planowana jest na październik 2011r.
    16 września b.r. Spółka ATON-HT złożyła wniosek w Narodowym Centrum Badań i Rozwoju na realizację projektu "Hydrotermiczne upłynnianie biomasy w warunkach podkrytycznych z zastosowaniem technologii MTT". Realizacja przez konsorcjum (ATON-HT S.A. Politechnika Wrocławska, Przemysłowy Instytut Motoryzacji) projektu odbywać się będzie w ramach Programu INNOTECH. Ogłoszenia wyników należy się spodziewać w listopadzie b.r.
    W trzeciej dekadzie września otrzymaliśmy informacje od naszych partnerów z Białorusi o pomyślnie zakończonych testach na produkcie powstającym po utylizacji pestycydów. Badania zlecone przez Ministerstwo Ochrony Zdrowia Republiki Białoruskiej wykazały, że produkt poprocesowy nie wykazuje żadnych właściwości kancerogennych, mutagennych czy teratogennych. Badania potwierdziły skuteczność metody MTT zastosowanej do unieszkodliwiania pestycydów. W październiku spodziewamy się kolejnej wizyty przedstawicieli administracji Białorusi zainteresowanych stosowaniem technologii i urządzeń oferowanych przez Spółkę.

II. Raporty bieżące opublikowane we wrześniu 2011r.
    1) W systemie EBI
    Raport nr 24/2011 z dnia 14 września 2011r. "Raport miesięczny ATON-HT S.A. za sierpień 2011r."

2) W systemie ESPI
    brak

III. Informacje na temat realizacji celów emisji, jeżeli ich realizacja nastąpiła we wrześniu 2011r.
    W okresie objętym raportem nie miała miejsca realizacja celów emisji zamieszczonych w Dokumencie Informacyjnym.

IV. Wydarzenia, które dotyczą emitenta i mają wystąpić w październiku 2011r.
    1) Dnia 14 października zostanie opublikowany raport miesięczny za wrzesień 2011r.

Podstawa prawna raportu:
    Załącznik Nr 1 do Uchwały Nr 795/2008 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA z dnia 31 października 2008 roku z późn. zm. - "Dobre Praktyki Spółek Notowanych na NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:

Robert Barczyk - Prezes Zarządu
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~oj [79.186.71.*]
    A kto to podkręcił do góry kursik? przyznać się tu zaraz
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~wujek dobra rada [83.10.120.*]

Kolego Gerg jakbyś choć troche znał spółke wiedziałbyś że nie interesuje ich sprzedaż tylko podróże i testy .

Mam nadzieje że pod koniec roku wydadzą swój album podróżnika tom I.

Będe szukał w księgarniach hehehe

• Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~Trend [83.14.118.*]
    Komu zależy na wzroście kursu? Chyba samemu Atonowi i jego akcejonariuszom. Zaczyna się pewnie coś dziać. Coś się wydarzy?- czekamy cierpliwie.....
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: apple1 [77.253.62.*]
    Nie wiadomo, kiedy uda się oczyścić ziemię z zakola Łyny na wysokości ul. Knosały. Odnajdywanych jest bowiem coraz więcej zanieczyszczeń pogazowych i miasto musi złożyć wniosek o dodatkowe pieniądze.
    Do tej pory wywieziono do utylizacji ok. 80 procent ziemi (skażonej trującymi substancjami) z planowanych 2000 ton. To pozostałości po znajdującej się tam przez dziesiątki lat gazowni, która działała przy ul. Knosały do lat 70.

Jeszcze niedawno wydawało się, że uda się uniknąć większych problemów i prace skończą się w terminie, czyli do końca listopada. Teraz okazało się, że sytuacja się komplikuje. - Natrafiamy na kolejne tunele i resztki zbiorników, o których wcześniej nie wiedzieliśmy. - mówi Zdzisław Zdanowski, dyrektor wydziału ochrony środowiska w ratuszu. - Pół biedy jeśli byłyby to tylko stare fundamenty. Najgorsze są wolne przestrzenie wypełnione brudną wodą i smołą. Szczególnie obawiamy się, że natrafimy na skażenia metalami ciężkimi. Liczyliśmy się niestety z tym, bo nie było precyzyjnego opisu tego, co znajduje się pod ziemią.
    Prace utrudnia fakt, że na terenie objętym rekultywacją stoi zabytkowa willa z przełomu XIX i XX wieku. Nie ma bowiem pewności, czy pod jej fundamentami nie znajdują się kolejne skażone przestrzenie. - Wykonamy pod budynkiem otwory penetracyjne, by sprawdzić czy nie ma tam zanieczyszczeń - dodaje Zdzisław Zdanowski. - Według wcześniejszych opracowań budynek stoi na glinie, więc mamy nadzieję, że zanieczyszczenia tam nie nagromadziły się.

Gdyby jednak okazało się, że i pod zabytkiem ziemia wymaga oczyszczania, wówczas koszt prac znacząco wzrośnie.

Teren cały czas jest badany i inwentaryzowany. - Dysponujemy planami gazowni z 1953 i 1913 roku. Okazuje się, że obiekty widniejące na planach częściowo się zachowały w ziemi - mowi Agata Saska-Klag, archeolog. - Nasza praca jest specyficzna, bo budynki były zburzone, więc teren jest mocno zagruzowany i nie wszystko potrafimy dokładnie zlokalizować. Do tego dochodzi wiele instalacji kanalizacyjnych i wodociągowych, które nie są umieszczone na planach, a w których gromadziły się smoły.

Po zakończeniu robót, inwentaryzacja archeologiczna zostanie przekazana do Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków.

Miasto przewidziało, że na rekultywację zostanie wydanych 5 mln zł, w większości pochodzących z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska. Jednak te pieniądze prawdopodobnie nie wystarczą na doprowadzenie do porządku zakola rzeki.

- Niepokojące jest to, że substancje wypływają w okolicach stojącego tam zabytkowego budynku. - podsumowuje prezydent Piotr Grzymowicz. - Chcemy więc przygotować dodatkowy wniosek do Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska na finansowanie oczyszczania terenu. Może to być 6-7 mln zł.

Większe skażenie oznacza także przedłużenie czasu robót. Jeśli okaże się, że trzeba będzie przygotować kolejny projekt i rozpisać następny przetarg, to o wiele miesięcy opóźni się także zagospodarowanie dzielnicy nad Łyną. Przypomnijmy, że magistrat chce tu stworzyć tzw. drugą starówkę, która będzie przedłużeniem atrakcji w najstarszej części Olsztyna. Uruchomienie sprzedaży działek przy ul. Knosały uzależnione jest jednak od zakończenia prac w zakolu Łyny.

Więcej... http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,10499192,W_zakolu_Lyny_jest_wiecej_trucizn_niz_sie_wydawalo.html#ixzz1bEmYv45l

powyższą informację przesłałem na adres mailowy Atona

pozdrawiam Akcjonariuszy

apple1
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~Gerg [31.61.128.*]
    I co? Wyslali oferte, czy wykrecili sie tym, ze pozniej, bo urzadzenie jest np na testach...
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~ddd [79.190.43.*]
    A po co wysyłać. Najpierw muszż zdobyć wymagane zezwolenia i dogadać się z ministersywem. Jak tego nie zrobią to dupa i z nimi i z nami. Tam chyba wszyscy sa w jakimś amoku oderwani od rzeczywistości. Pytanie kiedy i czy w ogóle zejda na ziemię i zaczna działac zgodnie w wymaganiami naszego durnego kraju
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~Gerg [83.18.10.*]
    Na uzdatnienie skażonej ziemi nie wymagane jest rozporządzenie. Zezwolenie, każdorazowo i tak musiałoby zostac wydane na dana loklizację, w zakresie sektorowym. To jest do zrobienia i nie wymaga tak poważnych korowodów jak z BW-M-ami. Ofertę złozyć mozna i przewidziec w niej czas na uzuskanie zezwolenia na unieszkiodliwianie i odzysk. Można też wypozyczyc urządzenie firmie, która posiada zezwolenie na prowadzenie procesu unieszkodliwiania i odzyusku. Ale musi wtedy przekazać kwity potwierdzające, ze Aton - HR unieszkodliwia takie syfy. I do roboty...
    Wniosek na wytwarzanie, unieszkodliwianie i odzysk skazonej ziemi mozna przygotować i uzyskac zezwolenie w terminie od 40 do 60 dni, o ile Aton przygotuje kwity dla HR-a. Z uwagi na wydajność urządzenia HR, wniosek nie wymagałby uzyskania pozwolenia zintegrowanewgo (IPPC). Przy wydajności HR-a i pracy dwuzmianowej cała pozostałość syfu, zawartego w ziemi byłaby do unieszkodliwienia w okresie około 14 miesięcy, a odliczając okres zimy 16 miesiecy. Gdyby przekazano zgodnie z deklaracją na to 5-6 mln to biznesplan się domyka i urządzenie się zwraca po jednym sezonie.

Jedyna niewiadomoa to postawa Atona. Nie wiadomo czy firma zezwoli na okazanie danych, niezbednych do uzyskanai zezwolenia. Bo może tych danych nie ma, ale bo ma nie takie jak trzeba. Wskazuje na to proces uzyskiwania zezwolenia dla BW-P, który trwał a może i nadal trwa ponad rok.

Biznesowo Łyna się spina. A jak będzie? Czas pokaże. Ja tam kwity moge przytgotowac.
    Gerg
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~zbity pies [188.146.115.*]
    Gerg powala mnie Twoje dobre nastawienie do spółki. Czy Ty ciągle wierzysz że oni coś zrobią, czy tylko mamisz innych, którzy pewnie często są mocno stratni na akcjach. Podawałeś informacje które otrzymywałeś ze spółki ale ona nas chyba niestety robi w ....
    Xawery chociarz wszyscy na początku wieszali na nim psy miał rację i sam osobiście żałuję że nie wywaliłem tego gówna
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~Gerg [31.62.87.*]
    A czytasz ze zrozumieniem? Czym innym jest wkurzenie na nieudolnosc,a czym innym konkretna informacja, co zrobic mozna. Bardzo prosze, co lepszego masz do zaproponowania poza zapowiedzia wyprzedazy i zalem, ze wywalajac wczesniej tym samym wczesniej wplynalbys na spadek kursu. Ja potrafie ruszyc proces administracyjny. Co proponujesz?
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~zbity pies [178.180.89.*]
    Staram się. Wynika z różnych żródeł, że aton i ich technologia sie niestety nie przyjeły. Może nie wyjść kikla tematów, le nie wzystkie. Gdzie ni epojadą kończy sie wszystko niestety tylko na testach i ...,dziękujemy. Niestety nabrałem sie na spółke i jej potencjalne wielkie kontrakty - pewnie jak wielu innych. Jestem mocno stratny a mam naprawdę sporo akcji. Jakie ziałanie podejmujesz. Wiele razy pisałeś o różnych rzeczach nie dopowiadając szczegółow. Co teraz się dzieje w spółce i jakie Ty podejmujesz działania. ?????
    Jestem stratny tak, jak wiekszość z nas. I też na dużym pakiecie, dlatego zamiast pogrążać kurs próbuję wspierać tych, którzy powinni to robić sami, bo biorą kasę za zarządzanie naszymi aktywami. Niestety, ale dopóki mam akcje firmy, dopóty nie robię w swoje gniazdo. W ten sposób najłatwiej odróżnic osobę posiadająca od osoby deklarującej, ze posiada akcje.
    Co ja proponuje? Bardzo proste to, co na Walnym. Jak byłeś, to pamiętasz. Wczesniej była konkretna akcja poparcia dr Parosy, kóra spowodowała rozwolnienie w ministerstwach. I przyniaosła wymierny efekt. Teraz wiemy, gdzie jest błąd Ministerstwa, a gdzie jest niedopatrzenie Atona. Mamy to na pismie i kazdy kto zna się na rzeczy widzi to ostro i bez złudzen. W efekcie mamy diagnoze, i znamy przyczyne choroby. Wiemy jak leczyć. Co wiecej wiemy jakiego lekarstwa użyc.
    Mogło Ci umknąc, w innym watku, więc przypomne na czym polega choroba. I teraz nie ważne kto ma rację. trzeba zmienić sposób działania. Chodzi o mylne przekonanie, ze posiadanie certyfikatu CE rozwiązuje problem zezwoleń. To odpowie Ci na pytanie, dlaczego klienci, zaraz po testach mówią , no to super, poczekamy...
    ...CE to element wazny. Szczerze gratuluje. Ale to nie rozwiazuje problemow Klientow Atona. Producent urzadzenia ma obowiazek dostarzenia informacji o sprzedawanym urzadzeniu, dzieki ktorym nabywca Atona bedzie w stanie wykazac, na gruncie wymogow prawa, że stosujac urzadzenie Atona nie zagraża zdrowiu i zyciu ludzi a szerzej srodowisku. Bez takich dokumentow cale ryzyko związane z użytkowanie innowacyjnej technologii spada na Klienta. Błąd myslenia w strategii Atona polegal na przekonaniu, ze mając CE nie ma znaczenia branza, w ktorej dziala technologia MTT. A tutaj sa inne obiektywne przepisy, i wcale nie takie glupie, bo dotyczą unieszkodliwiania strasznych swinstw. Wniosek: Nikt nie bedzie ryzykowal majatkiem swojej firmy i wlasnym, aby zapewnic zbyt Atonowi i dobre samopoczucie krola firmy. Albo firma zmieni sposob traktowania Klientow, albo straci oststnich zwolennikow.. A jak Krol tego nie rozumie, to niech zrozumie, że nie tylko on finansowal firme w ostatnim roku, tylko my wszyscy. A jesli teraz ponownie musi dokladac, bo kasa sie kończy, to tylko z powodu swojego uporu. Bledne podejscie trzeba zmienic, bo jest jeszcze czas i kasy powinno wystarczyc do czasu przełomu, a na pozytywne efekty dlugo nie bedzie trzeba czekac.

Więc co proponuje? Nowe podejście, i zdolność wykonania tego tak, jak oczekują urzędnicy. A moze w tzw. miedzyszasie kancelaria prawna tez zaliczy jakiś sukces, oparty o ten spsosób działania i wyjdzie z 1,5 rocznej, nieskutecznej dotychczas bartalii z twarzą? Życze im tego, spółce i w efekcie sobie. To byłby pierwszy kamyczek do nowego otwarcia. Nowej strategii działania firmy w praktyce. Tylko dlaczego o tym musi pisac akcjonariusz? Od czego jest Zarząd?
    Gerg
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    Upadł Twój ostatni argument, że Aton spada bo rynek jest słaby. Coś mi się wydaje, że gdybyś mógł zrealizowałbyś stratę i uciekł jak najdalej od szamba zwanego Atonem czy ogólnie NC, bo chyba nie potraktował Cię łaskawie. Ale jak uciekać, jak realnego popytu brak? Nie ma w tym nic złego, tylko czemu od 7 złotych ciągniesz ludzi na dno? W kupie raźniej?
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~sum [93.159.56.*]
    xawery , decyzję każdy podejmuje sam a Gerg ma większą siłę przekonywania.

nie zmnienia to faktu że ty miałeś rację co do spółki
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    Wiem, że Gerg ma większą siłę przekonywania, ale starałem się choć kilka osób przekonać. Naganianie na spadki przy spółce która nie ma dna jest bez sensu. Gdzie tu zarobek dla mnie? Gerg z pewnością ma większą wiedzę o spółce i przepisach, dlatego długo myślałem, że ubiera innych samemu się wysypując. Teraz już nie wiem. Jak można ignorować oczywiste fakty? Natomiast nie zna się zupełnie na giełdzie.
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~ciastek [83.10.121.*]

xawery muszę przyznać z bólem serca że na dzień dzisiejszy jesteś górą ale jeżeli jakimś cudem podpisali by 2 kontrakty kilkumilionowe to uwierz mi że będą tutaj wszyscy wieszali psy na Tobie .

Sprzedaż akcji będzie uzależniona od perspektyw jęsli spółka dała by powody do optymizmu nikt nie będzie uciekał z akcjami.

Na dzień dzisiejszy jesteśmy niestety w szambie po uszy ale jeszcze oddychamy nosem mimo że bardzo śmierdzi.
    Do pierwszego zezwolenia w kraju... Tylko nie zachłystywac sie mi tu prosze.
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~zbity pies [178.180.223.*]
    Piszesz o sprawach oczywistych aton i prawnicy dali dupy. Pytanie odnośnie Twojego wcześniejszego wpisu - jakie podjąłeś działania????
    To że spółka coś powinna a ma to w dupie to już wiemy - pytanie co ty i spółka robi aby coś w tym zakresie zmienić
    Pisałeś również że nie byłeś współce na spotkaniu z grubszymi akcjonariuszami - a czemu skoro wiele razy pisałeś że jesteś ze spółką w kontakcie i coś działasz.
    Czy takiego dobrego, aktywnego akcjonariusza nie powinno być na takim spotkaniu????
    Xawery dobrze napisał, że wielu akcjonariuszy wierzyło w przełom m.in. dzieki twoim postom - ja po części niestety też
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? Autor: ~vic [83.16.86.*]
    Powtorzę to co kiedys napisałem. W firmie potrzebna jest redukcja , bo przerost zatrudnienia jest ogromny.. Muszą nastąpic głebokie zmiany w zarządzie i należy pilnie znależć menagera , który ruszy i pociągnie sprzedaż. Ta dziecinada i kolesiostwo na ciepłych posadkach od lat ciągnie firmę na dno. Czy Barczyk jest tak ubezwłasnowolniony ? Czy tak ...... ?
    > Pytanie odnośnie Twojego wcześniejszego wpisu - jakie podjąłeś działania????
    Opisałem, jeszcze raz przeczytaj.

Czy takiego dobrego, aktywnego akcjonariusza nie powinno być na takim spotkaniu????
    To pytanie nie powinno byc kierowane do mnie. Moze komuś nie było na rękę, abym uczestniczył w spotkaniu. A jak cos tu pisze, to dlatego, ze chce, a nie dlatego, bo muszę. Niestety Ty nie udzieliłeś odpowiedzi na zadne pytanie. Wyrażasz zrozumiałe niezadowolenia, ale nic poza tym. Kiepsko tak dyskutowac, kiedy druga strona nie ma w istocie żadnych konkretnych przemyslen tylko pretensje. teraz pretensje do mnie? Kolego obudź sie. To nie ten adres.
    A xawery? Juz zrozumiał, ze nie ubieram ludzi tylko widzi, ze spółka zrobiła sobie z akcjonariuszy jaja.
    Tylko technologia MTT uzasadnia ceny, kótre kiedyś widzielismy, jestem o tym przekonany. Ale kierowanie spółką i powierzanie waznych tematów na zewnątrz to inna para kaloszy.
    Czas na zmiany, i to nie akcjonariusze powinni namawiac spółke na zmiany, to nie akcjonariusze maja ciągle podpowiadac. To spółka ma wynagradzać akcjonariuszom ich zaangażowanie finansowe i inne. Ktos bierze za to kasę.
  • Re: Czy Aton potrafi korzystac z takich sytuacji??? NIE! Autor: ~atonowiec [93.115.248.*]
    Gerg--do Libi
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.